Ga naar inhoud

Bestelautoverzekering

 • Goed verzekerd de weg op met uw bestelauto
 • Sluit nu eenvoudig en snel online af
 • Dag en nacht hulp bij schade

Welke bestelauto wilt u verzekeren?

 • Snelle schadeafhandeling
 • Tot 80% no-claimkorting
 • Tot 10% pakketkorting

Stap 1: kies uw basisdekking

Met de bedrijfsautoverzekering van Univé verzekert u uw zakelijke bestelauto’s. U kunt kiezen uit drie hoofddekkingen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Beperkt Casco (WA+) of All Risk en direct de premie berekenen. Zo weet u zeker dat u de bestelautoverzekering afsluit die perfect past bij uw situatie.

Heeft u ook vrachtwagens? Daarvoor hebben we de vrachtwagenverzekering.

Beste keuze voor bestelauto's van 9+ jaar

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

 • Vergoedt alleen schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt.
 • Geen vergoeding voor diefstal, brand en ruitschade.
 • Geen vergoeding voor schade na aanrijding met loslopende dieren.
 • Geen nieuw- en aanschafwaardegarantie.
 • Geen vergoeding voor schade aan uw eigen zakelijke auto, bijvoorbeeld na een aanrijding.

Bereken uw premie

Details van WA

Beste keuze voor bestelauto's van 6-9 jaar

WA+

Beperkt Casco

 • Vergoedt schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt.
 • Vergoedt diefstal, brand en ruitschade.
 • Vergoedt schade door de natuur, zoals storm, hagel, bliksem en schade door loslopende dieren.
 • Inclusief nieuw- en aanschafwaardegarantie.
 • Geen vergoeding voor schade aan uw eigen bedrijfsauto na een botsing of aanrijding.

Bereken uw premie

Details van WA+

Beste keuze voor bestelauto's tot 6 jaar

All Risk

Volledig Casco

 • Vergoedt schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt.
 • Vergoedt diefstal, brand en ruitschade.
 • Vergoedt schade na aanrijding met loslopende dieren.
 • Inclusief nieuw- en aanschafwaardegarantie.
 • Vergoedt schade aan uw eigen auto, bijvoorbeeld na een aanrijding.

Bereken uw premie

Details van All Risk

Stap 2: kies aanvullende dekkingen

Inzittenden

U en de inzittenden van uw bedrijfsauto zijn goed verzekerd. Ook als er geen aansprakelijke partij is.

Inzittendenverzekering

Rechtshulp verkeer

Met de dekking Rechtshulp verkeer krijgt u deskundige juridische hulp bij een conflict over uw bestelauto.

Rechtshulp verkeer

Eigen vervoerverzekering

Verzeker uw bedrijfsgoederen en gereedschappen tegen schade en diefstal uit uw voertuig.

Eigen vervoerverzekering

Nieuwwaarderegeling

U kunt uw verzekering naar wens uitbreiden met 1 jaar Nieuwwaarderegeling.

Nieuwwaarderegeling

Pechhulp

Univé is er ook voor u als u pech heeft. Keuze uit Pechhulp binnenland en Pechhulp buitenland.

Pechhulp

Waarom onze bestelautoverzekering?

Schade snel en vakkundig afgehandeld

Lage premie en tot 80% no-claimkorting

Tot 10% pakketkorting - zonder maximumbedrag.

Goed om te weten

Heeft u nog meer schadeverzekeringen bij Univé lopen? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot maar liefst 10% korting.

De bestelautoverzekering geldt ook als u de bestelauto privé gebruikt. De auto moet dan wel via de bestelautoverzekering zijn verzekerd op naam van het bedrijf.

De bestelautoverzekering van Univé is ook zeer geschikt voor zzp’ers. Bijvoorbeeld als u als cateraar een eigen bedrijf heeft en uw bestelauto wilt verzekeren. Of wanneer u als zelfstandig ondernemer (eenmanszaak) in de bouw goed verzekerd in uw bedrijfsbus wilt rijden.

Wilt u de goederen die u vervoert in uw bestelauto of uw gereedschappen verzekeren? Dan kan dat met de eigen vervoerverzekering van Univé.

Bij pech onderweg met uw bestelauto staat onze hulpdienst voor u klaar. Wij helpen u graag weer op weg. Als het niet lukt uw bestelauto te repareren dan verzorgen wij vervangend vervoer naar uw plaats van bestemming.

U kunt rekenen op juridische bijstand als uw bestelbus betrokken raakt bij een juridisch conflict. Dit geldt ook voor uw passagiers en ook als een ander uw bestelauto bestuurde.

Standaard heeft u een eigen risico van € 250,-. Het is ook mogelijk te kiezen voor een hoger eigen risico, bijvoorbeeld van € 500,- of € 1.000,-. Wanneer ruitschade wordt hersteld door een geselecteerd herstelbedrijf dan is het eigen risico lager. Bij een bestelauto vervalt het eigen risico als de bestelauto is voorzien van een alarmsysteem.

De collectiviteitskorting is een premiekorting voor leden van organisaties waarmee wij afspraken hebben. Wanneer u bent aangesloten bij één van deze organisaties dan geldt de collectiviteitskorting ook voor u.

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Veelgestelde vragen bestelautoverzekering

Wij geven u graag extra informatie over onze bestelautoverzekering zodat u weloverwogen een keuze kunt maken. Staat uw vraag er niet tussen? Bel, app of chat dan gerust. Wij helpen u graag verder.

Ja. De bedrijfsautoverzekering geldt ook als u de auto privé gebruikt. De auto moet dan wel via de bedrijfsautoverzekering zijn verzekerd op naam van het bedrijf.

Met casco wordt bedoeld de dekking voor schade aan uw eigen (bedrijfs)auto. WA (wettelijke aansprakelijkheid) betreft de dekking voor schade aan auto('s) en spullen van anderen. Lees meer over de bedrijfsautoverzekering.

Met de WA+ (Beperkt casco) en All Risk (Volledig casco) bedrijfsautoverzekering bent u verzekerd voor ruitschade. Wordt bij ruitschade de ruit vervangen door een geselecteerd herstelbedrijf, dan geldt een eigen risico van € 100,-. Bij vervanging door een ander bedrijf geldt het reguliere eigen risico. Als u alleen een WA-dekking heeft, bent u niet verzekerd voor ruitschade. Lees meer informatie in onze voorwaarden of kijk op de pagina over schade aan uw bestelauto.

Ja. Als eigenaar mag u natuurlijk zelf weten wie u de bedrijfsauto laat besturen. Heeft u een WA-bedrijfsautoverzekering? Dan is de schade die hij of zij veroorzaakt aan een andere auto verzekerd. Is uw bedrijfsauto All Risk verzekerd, dan wordt ook de schade aan uw auto vergoed.
Rijdt er structureel iemand anders in uw auto, dan moet u dit aan Univé doorgeven. Let op: Als die ander een schade veroorzaakt, kan dit wel nadelige gevolgen hebben voor de no-claimkorting die u heeft opgebouwd. 

​Heeft u een All Risk (Volledig casco)-bedrijfsautoverzekering, dan krijgt u uw schade vergoed. Omdat u claimt, kost dit u wel een gedeelte van uw no-claimkorting, tenzij het verhaald kan worden op het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Ook als u uw bedrijfsauto alleen WA heeft verzekerd, kunt u een beroep doen op het Waarborgfonds Motorrijtuigen. Op schadezonderdader.nl kunt u zien of u een claim kunt indienen bij het Waarborgfonds om de schade te vergoeden. Meer informatie hierover leest u op ons blog.

Alle veelgestelde vragen

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Documenten en voorwaarden bij de bestelautoverzekering

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaarten van onze bestelautoverzekering.

Heeft u al een bedrijfsautoverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Verzekeringskaarten bestelautoverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de bestelautoverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaarten

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Stappenplan bij schade

Aanrijding? Vul direct het Europees Schadeformulier in. Diefstal? Doe gelijk aangifte.

Alarmcentrale

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Nu kunt u met een gerust gevoel kiezen voor onze bestelautoverzekering

Uw bestelauto verzekeren in 6 stappen

Wilt u online uw bestelautoverzekering afsluiten? Check de stappen hieronder en u kunt binnen 5 minuten goed verzekerd de weg op. 

Voor het berekenen van uw premie moet u een aantal gegevens invullen over uw bestelauto en bedrijf. Zorg ervoor dat u de volgende informatie klaar heeft liggen: 

 • Uw kenteken 

 • Uw meldcode (staat ook in uw kentekenbewijs) 

 • Bedrijfs- en persoonsgegevens (naam, adres, vestigingsplaats)  

 • Hoeveel km u jaarlijks met uw zakelijke auto rijdt 

 • Uw opgebouwde schadevrije jaren 

Een bestelautoverzekering afsluiten? Bij Univé kunt u kiezen uit drie basisdekkingen: WA, WA+ (beperkt Casco) en All Risk (volledig Casco).  

Let op: u bent verplicht om uw bestelauto minimaal WA te verzekeren. 

Graag zetten we de basisdekkingen voor u op een rij zodat u de mogelijkheden kunt vergelijken. 

De WA-zakelijke bestelautoverzekering 
Vergoedt alleen schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt. 

De WA+ zakelijke bestelautoverzekering
Vergoedt naast schade aan anderen/andermans spullen, ook sommige schade aan uw eigen bestelauto. Denk aan diefstal, inbraak, brand-, ruit en natuurschade aan uw eigen bestelauto.  

All Risk zakelijke bestelautoverzekering 
Met een All Risk verzekering is uw eigen bestelauto extra goed verzekerd. Het vergoedt namelijk naast schade aan anderen ook bijna elke schade aan uw eigen bestelauto. 

Met aanvullende autoverzekeringen stappen u en uw medewerker(s) net wat geruster in de auto. Wij informeren u graag over de opties: 

Inzittendenverzekering (meest gekozen door onze klanten) 
Met de inzittendenverzekering zijn u en al uw inzittenden goed verzekerd. Als er een ongeluk gebeurt, zijn al uw spullen verzekerd en krijgen alle passagiers medische zorg vergoed. 

Rechtsbijstand Verkeer 
Met Rechtsbijstand Verkeer krijgt u deskundige juridische ondersteuning bij een conflict over uw bestelauto. Denk aan: conflicten bij het verhalen van schade in het verkeer, conflicten over contracten die te maken hebben met uw zakelijke auto en conflicten over strafzaken in het verkeer.  

Pechhulp  
Met Pechhulp Binnenland staat u er nooit alleen voor. U kunt namelijk dag en nacht rekenen op snelle en kosteloze hulp, overal in Nederland. U betaalt alleen zelf de benodigde onderdelen en brandstof. Mocht uw bestelauto niet direct ter plekke gerepareerd kunnen worden, dan wordt deze door Univé kosteloos weggesleept en naar de dichtstbijzijnde garage of uw dealer gebracht. Is reparatie binnen 24 uur niet mogelijk? Dan regelt Univé vervangend vervoer voor u of uw medewerker(s). Als u uw bestelauto ook veel in het buitenland gebruikt, dan kunt u Pechhulp Buitenland afsluiten.  

Eigen vervoerverzekering
Met de eigen vervoerverzekering kunt u (waardevolle) bedrijfsgoederen en gereedschappen die u in uw bestelauto vervoert verzekeren. Bij diefstal en/of schade worden de kosten van deze spullen gedekt. Dit geldt ook als u niet onderweg bent, dag en nacht. Dat is wel net zo fijn. Let op: de eigen vervoerverzekering moet u apart afsluiten.

Na het uitkiezen van passende verzekeringen hoeft u alleen nog maar uw gegevens in te vullen. Kloppen alle ingevulde velden? Dan kunt u uw bestelautoverzekering afsluiten. Na het afsluiten van een Univé bestelautoverzekering heeft u nog 14 dagen bedenktijd.  

Na het bevestigen van de bestelautoverzekering krijgt u van ons een bevestigingsmail. Hierin kunt u zien of u al een voorlopige dekking heeft. Is dat het geval? Dan kunnen u en uw medewerker(s) onbezorgd de auto instappen, de bestelautoverzekering is dan namelijk direct geldig.  

Is uw nieuwe bestelautoverzekering geaccepteerd? Dan kunt u de oude verzekering opzeggen bij de desbetreffende verzekeraar. 

Wilt u uw zakelijke verzekeringen inzien of schade melden? Dan kan dat gemakkelijk via Mijn Univé Zakelijk of de Univé App

Bij vragen en advies kunt u altijd terecht bij onze Klantenservice of in één van onze Univé-winkels. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij een Univé-winkel bij u in de buurt. Onze adviseurs helpen u graag verder.   

Blogs over de bestelautoverzekering