Ga naar inhoud

Klantenservice Zakelijk: direct online regelen

Direct contact

Heeft u een vraag of wilt u contact met een medewerker?

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Cyberhelpdesk

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Alarmcentrale

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Liever een e-mail sturen of een afspraak maken? Dat kan natuurlijk ook!

U en uw bedrijf

Veelgestelde vragen Mijn Univé Zakelijk

Meer informatie vindt u in de veelgestelde vragen hieronder.

Als u geen lopende verzekeringen meer bij ons heeft, kunt u deze ook niet meer inzien via Mijn Univé Zakelijk.

Controleer of uw e-mailadres juist is en kijk in de map ‘spam’ in uw inbox.

Een lijfrenteverzekering kent fiscale regels. Die heeft u geaccepteerd toen u een lijfrentepolis of een lijfrentebankspaarrekening heeft afgesloten. Niet elke lijfrente maakt alle soorten aanvullingen mogelijk. Daarom is het belangrijk om uw lijfrente te laten controleren door uw adviseur. Hiermee voorkomt u teleurstellingen op de pensioendatum die u wenst.

Ja, dat kan via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé Zakelijk. Heeft u nog geen account, dan kunt u zich aanmelden voor Mijn Univé Zakelijk
Had u een Mijn Zeker Zakelijk Plus account? Dan heeft u hierover informatie ontvangen van ons. Ook in dat geval kunt u uw zakelijke verzekeringen voortaan online inzien als u een account aanmaakt voor Mijn Univé Zakelijk.

Door het aanpassen van de verlengingsdatum, wordt ook de verzekeringsperiode op uw groene kaart(en) korter of langer. Om die reden ontvangt u van ons hierbij (een) nieuwe groene kaart(en).​

De oudedagsreserve is meestal een fiscale reserve. Door een percentage van uw jaarwinst als oudedagsreserve op te nemen, daalt uw jaarwinst. Bij de beëindiging van uw bedrijf betaalt u er belasting over of regelt u een lijfrentevoorziening. Univé kan u helpen bij de inrichting daarvan en het maken van de juiste keuzes. Eén van de vragen kan zijn: Is de hoogte van de oudedagsvoorziening voldoende om mijn pensioenwensen volledig te kunnen invullen?

U kunt uw premie betalen per factuur of automatische incasso. Premiebetaling per automatische incasso betekent dat u zelf niet meer naar de betaling hoeft om te kijken. Wij zorgen dan voor afschrijving van de premiebedragen van uw rekening. Wilt u uw betaalwijze aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Een klacht indienen

Heeft u een klacht over uw zakelijke verzekering(en) of over onze service? Lees meer over hoe u een klacht kunt indienen.