Ga naar inhoud

Vind de beste aanhang­wagen­verzekering

Wil jij ook verzekerd zijn voor schade aan je aanhanger, oplegger, boot- of paardentrailer?

Bereken je premie

Of sluit direct af

Kies de dekking voor je aanhangerverzekering

Als je een aanhanger, trailer of oplegger gebruikt, is het verstandig om een Univé aanhangerverzekering te overwegen. Voor aanhangwagens en paardentrailers is altijd een All Risk dekking beschikbaar. Bij opleggers kies je tussen beperkt casco of All Risk.

Klanten geven onze aanhangwagenverzekering gemiddeld een 7,9

Waarom mkb'ers en zzp'ers kiezen voor de aanhangerverzekering bij Univé

Ontdek jouw voordelen van onze aanhangwagenverzekering

Sluit je de Aanhangerverzekering met All Risk-dekking af voor een aanhanger van minder dan één jaar oud? Dan betalen wij bij total loss de nieuwwaarde. De voorwaarden:

 • je bent eerste eigenaar van de aanhanger;
 • de aanhanger is niet ouder dan één jaar;
 • je hebt voor deze aanhanger nog niet eerder een schadevergoeding gekregen op basis van deze regeling;
 • het verzekerd bedrag dat op je polis staat is maximaal € 10.000.

Bekijk de voorwaarden van de aanhangerverzekering om te lezen wat wij precies betalen.

Met onze zakelijke aanhangerverzekering ben je ook verzekerd als je de grens overgaat. Je bent verzekerd in:

 • Alle landen van Europa
 • Israël
 • Marokko
 • Tunesië
 • Turkije

Bij je polis ontvang je de Groene Kaart. Hierop vind je precies in welke landen je verzekerd bent.

Loopt je aanhanger schade op in het buitenland en ben je hier volgens je polis voor verzekerd? Dan helpen wij je in de vorm van een reparatie of vervoer naar een adres in Nederland. In de voorwaarden lees je wanneer en hoe wij je helpen.

Het is verstandig om jezelf te verzekeren voor een aanhanger of trailer om verschillende redenen. Hierbij wat voorbeelden:

 • Werk jij in de bouw? Een aanhanger maakt het makkelijk om bouwmaterialen, gereedschappen en apparatuur naar de bouwplaats te vervoeren.
 • Werk jij op het land? Aanhangers of opleggers zijn dan handig voor het vervoer van landbouwproducten en landbouwapparatuur. Vervoer je ook dieren? Een trailer verzeker je ook bij ons. De schade die je oploopt, is dan verzekerd.
 • Ben jij een watersport-of bootverhuurbedrijf? Dan is een boottrailer een verstandige keuze. Zo voorkom je risico's voor schade aan de trailer zelf en mogelijke diefstal.
 • Werk je met je handen, bijvoorbeeld als tuinarchitect? Een aanhanger komt goed te pas om planten, struiken, tuingereedschap en andere benodigdheden naar klanten te vervoeren. Schade die je aanhanger oploopt, is verzekerd!

Heb jij meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijg je 1% korting op de totale premie. Jouw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Met onze zakelijke aanhangwagenverzekering kun je gratis gebruik maken van onze Cyberhulp voor ondernemers. Zo helpen we je bij het voorkomen van cybercrime en kun je 24/7 kosteloos bellen naar de Univé Cyberhelpdesk. Onze adviseurs geven je advies en bieden ondersteuning op afstand als je slachtoffer bent geworden van cybercrime. 

Wist je dat je met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een roerende zakenverzekering zelfs standaard tot € 10.000 verzekerd bent tegen schade die veroorzaakt wordt door cybercriminaliteit? Lees hier meer over de vergoeding bij cybercrime.

Meer informatie over Cyberhulp

Veelgestelde vragen

Online jouw aanhanger of trailer verzekeren in 6 stappen

Bij Univé kan jij gemakkelijk en binnen 5 minuten jouw aanhangwagenverzekering online afsluiten. Bekijk ons stappenplan en je ziet direct wat je moet doen.

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice

Wil je meer weten over onze aanhangwagenverzekering? Of heb je hulp nodig bij het afsluiten ervan? Bel dan onze klantenservice. Onze adviseurs staan voor je klaar.

Voorwaarden en documenten

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Angelique Schuurman, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Tomas van Goor.

Schade melden & contact

Wil jij zonder risico op de weg rijden?

Kies dan voor de aanhangerverzekering van Univé.

Sluit nu af of bereken je premie

Deze verzekeringen zijn ook populair voor mkb'ers en zzp'ers:

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Deze schadeverzekering hebben we uitgebreid met standaard Cyberhulp. Cybercriminaliteit is namelijk een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Univé biedt je daarom 24/7 cyberhulp. Lees hoe we je nog meer helpen om je cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding