Ga naar inhoud

Zakelijke motorverzekering

Voor motoren, trikes of quads die u zakelijk gebruikt.

Maak een afspraak

Stel zelf uw zakelijke motor-, trike- of quadverzekering samen

Met de zakelijke motorverzekering van Univé verzekert u uw zakelijk gebruikte motoren. Ook zeer geschikt voor rijscholen. U heeft keuze uit drie hoofddekkingen: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), WA+ (beperkt casco) en All Risk. Eenvoudig uit te breiden met aanvullende verzekeringen voor bv. rechtsbijstand en opzittenden.

Het belang van een zakelijke motorverzekering

Gebruikt u uw motor voor uw eigen bedrijf? Dan is het belangrijk om uw motor zakelijk te verzekeren. Ook als u de motor vaker privé dan zakelijk gebruikt, heeft u een zakelijke motorverzekering nodig. Een particuliere motorverzekering biedt namelijk niet altijd dekking voor zakelijke ritten.

Aanvullende mogelijkheden

Zakelijk gebruik bij onze motorverzekering

Bij een zakelijke motorverzekering is privégebruik wel altijd meeverzekerd. Bij zakelijk gebruik moet u denken aan klantbezoek en woon-werkverkeer met een bedrijfsmotor. Maar ook een rijschool of leasebedrijf. Rijdt u met uw eigen motor naar uw werk en terug? Dan valt dat onder privégebruik. Daarvoor heeft u geen zakelijke motorverzekering nodig.

Waarom onze zakelijke motorverzekering?

Verzekeren van een quad of trike

Op deze zakelijke motorverzekering kunt u ook een quad of trike verzekeren. Quads en trikes hebben vaak een autokenteken en mogen met een autorijbewijs bestuurd worden. Toch vinden wij dat deze voertuigen qua beleving en gebruik meer op een motor lijken. Daarom verzekeren wij ze via de motorverzekering.

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Deze schadeverzekering hebben we uitgebreid met standaard Cyberhulp. Cybercriminaliteit is namelijk een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Univé bied je daarom 24/7 cyberhulp. Lees hoe we je nog meer helpen om je cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Vermoed dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de motorverzekering

Documenten en voorwaarden bij de zakelijke motorverzekering

Hier vindt u algemene informatie over de dekking van de zakelijke motorverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder of bekijk de verzekeringskaart.

Heeft u al een zakelijke motorverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.