Ga naar inhoud

Zakelijke motorverzekering

Voor motoren, trikes of quads die u zakelijk gebruikt.

Maak een afspraak

Stel zelf uw zakelijke motor-, trike- of quadverzekering samen

Met de zakelijke motorverzekering van Univé verzekert u uw zakelijk gebruikte motoren. Ook zeer geschikt voor rijscholen. U heeft keuze uit drie hoofddekkingen: WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), WA+ (beperkt casco) en All Risk. Eenvoudig uit te breiden met aanvullende verzekeringen voor bv. rechtsbijstand en opzittenden.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Vergoedt alleen schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt:

 • schade die met uw zakelijke motor aan spullen van anderen wordt veroorzaakt
 • schade die met uw zakelijke motor aan personen wordt veroorzaakt.

Maak een afspraak

WA + (Beperkt casco)

Vergoedt niet alleen schade die u met uw zakelijke motor aan anderen toebrengt (WA), maar ook sommige schade aan uw eigen motor door:

 • brand en ontploffing
 • diefstal en inbraak
 • storm, hagel en overstekende dieren.

Maak een afspraak

All Risk

De meest volledige dekking. Deze vergoedt naast WA ook:

 • alle schade aan uw eigen zakelijke motor
 • kosten van een vervangende zakelijke motor bij diefstal of totaal verlies.
 • 1 jaar nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie bij diefstal of totaal verlies.

Maak een afspraak

Het belang van een zakelijke motorverzekering

Gebruikt u uw motor voor uw eigen bedrijf? Dan is het belangrijk om uw motor zakelijk te verzekeren. Ook als u de motor vaker privé dan zakelijk gebruikt, heeft u een zakelijke motorverzekering nodig. Een particuliere motorverzekering biedt namelijk niet altijd dekking voor zakelijke ritten.

Aanvullende mogelijkheden

Opzittendenverzekering

Ook als er geen aansprakelijke partij is, zijn u en uw passagier goed verzekerd. Hierbij is gedekt: schade aan spullen van de opzittenden en schade als gevolg van letsel dat de opzittenden hebben opgelopen.

Rechtsbijstand verkeer

Deskundige juridische hulp bij een conflict over uw zakelijke motor: over aansprakelijkheid bij aanrijding en over de aankoop of onderhoud.

Pechhulp

Kunt u bij pech onderweg niet verder? Dan helpen wij u weer op weg. In heel Nederland, dus ook binnen uw woonplaats. Als het mogelijk is, wordt uw motor ter plaatse gerepareerd. Lukt dit niet, dan worden u, uw passagier en uw motor naar een door u opgegeven adres in Nederland vervoerd. Als reparatie binnen 24 uur niet mogelijk is, regelen we passend vervangend vervoer voor u.

Zakelijk gebruik bij onze motorverzekering

Bij een zakelijke motorverzekering is privégebruik wel altijd meeverzekerd. Bij zakelijk gebruik moet u denken aan klantbezoek en woon-werkverkeer met een bedrijfsmotor. Maar ook een rijschool of leasebedrijf. Rijdt u met uw eigen motor naar uw werk en terug? Dan valt dat onder privégebruik. Daarvoor heeft u geen zakelijke motorverzekering nodig.

Waarom onze zakelijke motorverzekering?

Direct 50% no-claimkorting die kan oplopen tot 80%

Accessoires (tot € 500,-), helm & motorkleding (tot € 1.000,-) gratis meeverzekerd

Tot 10% pakketkorting - zonder maximumbedrag.

Verzekeren van een quad of trike

Op deze zakelijke motorverzekering kunt u ook een quad of trike verzekeren. Quads en trikes hebben vaak een autokenteken en mogen met een autorijbewijs bestuurd worden. Toch vinden wij dat deze voertuigen qua beleving en gebruik meer op een motor lijken. Daarom verzekeren wij ze via de motorverzekering.

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

 • Probeer de schade te beperken.
 • Maak foto’s van de schade, als dat mogelijk is.
 • Noteer gegevens van eventuele getuigen.
 • Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé en doe bij diefstal direct aangifte bij de politie.
 • Bewaar nota’s van reparaties en offertes goed.

Uw schade melden

 • Telefonisch via 0592 349 340
  ma - vr: 08:30 - 21:00
  za:          08:30 - 17:00
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Schade melden Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Alarmcentrale

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de motorverzekering

​Ja, op deze motorverzekering kunt u ook een quad of trike verzekeren. Quads en trikes hebben vaak een autokenteken en mogen met een autorijbewijs bestuurd worden. Toch vinden wij dat deze voertuigen qua beleving en gebruik meer op een motor lijken. Daarom verzekeren wij ze via de motorverzekering.

Nee, niet als u tijdens het lesgeven de grens overgaat. Als u lesgeeft, bent u alleen in Nederland verzekerd.

Ja, het eigen risico bij cascoschade bedraagt € 250,- per schadegeval.

Gebruikt u uw motor voor uw eigen bedrijf? Dan is het belangrijk om uw motor zakelijk te verzekeren. Ook als u de motor vaker privé dan zakelijk gebruikt, heeft u een zakelijke motorverzekering nodig. Een particuliere motorverzekering biedt namelijk niet altijd dekking voor zakelijke ritten.

Nee, verplicht is een alarm niet. Het gebruik van een ART klasse 4 (of 5) slot is wel altijd verplicht, ook als uw motor al een CCV-goedgekeurd alarmsysteem heeft.

Alle veelgestelde vragen

Documenten en voorwaarden bij de zakelijke motorverzekering

Hier vindt u algemene informatie over de dekking van de zakelijke motorverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder of bekijk de verzekeringskaart.

Heeft u al een zakelijke motorverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.