Ga naar inhoud

Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering

Vergoedt schade die u of een van uw medewerkers veroorzaakt tijdens het werk. Prettig voor u én uw klanten.

Stel uw aansprakelijkheidsverzekering online samen.

 • Maatwerk: afgestemd op uw bedrijf en branche
 • Gratis hulp en verzekerd bij cybercrime
 • Tot 10% pakketkorting

Uw aansprakelijkheid als ondernemer goed verzekerd

Als ondernemer bent u aansprakelijk voor de schade die u – of een van uw medewerkers – veroorzaakt. Een werknemer stoot bijvoorbeeld een beeldscherm om bij uw opdrachtgever. Of een voorbijganger struikelt over uw verlengsnoer en raakt hierdoor gewond. Ook als u slachtoffer wordt van cybercrime door bijvoorbeeld een datalek, staat u er niet alleen voor. Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkomt u dat zulke schades uw bedrijf in gevaar brengen.

De zakelijke aansprakelijkheidsverzekering (AVB) van Univé is volledig op maat. Afgestemd op uw branche en werkzaamheden.

Aansprakelijkheids­verzekering ZZP

Als zzp’er bent u met onze aansprakelijkheidsverzekering voor bepaalde schades standaard verzekerd. Sluit direct uw AVB online af. U kunt ook een afspraak maken met een adviseur.

  Bereken uw premie

  Maak een afspraak

  Aansprakelijkheids­verzekering Detailhandel

  Bent u ondernemer in de detailhandel? U kunt zelf uw BAV online afsluiten. Of maak een afspraak met een Univé-adviseur.

   Bereken uw premie

   Maak een afspraak

   Aansprakelijkheids­verzekering MKB

   Bent u mkb’er, dan is de basis van uw aansprakelijkheidsverzekering anders ingedeeld. Sluit de verzekering af met een Univé-adviseur bij u in de buurt.

    Maak een afspraak

    Zoek een winkel

    Wat is verzekerd met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

    Of u nu zzp’er bent of een onderneming heeft met 10 medewerkers, de Univé Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven stelt u samen zoals u dat wilt. Vanwege de risico’s die de verschillende bedrijfsvormen met zich meebrengen, zijn er verschillen tussen de standaard dekkingen en optionele dekkingen.

    Algemene bedrijfsaansprakelijkheid

    Wanneer personen of zaken schade oplopen door uw werkzaamheden, wordt dit gedekt door de algemene bedrijfsaansprakelijkheid.

    Productaansprakelijkheid

    Als u producten levert aan klanten, dan bent u verantwoordelijk wanneer deze schade toebrengen aan (eigendommen van) deze klanten.

    Milieuaansprakelijkheid

    Dekt materiële en personenschade die – als gevolg van uw werkzaamheden - door milieu- en luchtverontreiniging is ontstaan.

    Werkgeversaansprakelijkheid

    Biedt dekking voor materiële schade en personenschade aan uw eigen werknemers en de personen die u inhuurt voor de uitvoering van werkzaamheden.

    Cyber aansprakelijkheid

    Schade aan anderen of andermans spullen door cybercrime is meeverzekerd tot € 10.000 per jaar. Bijv. als er klantgegevens openbaar worden door een datalek.

    Gehuurde en geleende spullen

    Huurt of leent u spullen van anderen voor uw werk? Deze dekking verzekert u tegen diefstal en beschadiging van deze spullen.

    Eigendommen van klanten

    Met deze dekking bent u verzekerd voor materiële schade aan eigendommen van klanten die u in behandeling, in bewerking of in bewaring heeft.

    Constructie All Risk

    De CAR is voor bouw- en installatiebedrijven en dekt schade die u maakt tijdens werkzaamheden. De schade kan zijn aan het werk zelf of eigendommen van de klant.

    Meer over deze dekking

    Beroepsaansprakelijkheid

    Bedoeld voor zzp’ers en mkb’ers met adviserende werkzaamheden. Eventuele daardoor ontstane financiële schade is met deze dekking verzekerd.

    Maak uw bedrijf cyber fit

    Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2023.

    Doe ook mee

    Documenten en voorwaarden bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

    Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Download hier de voorwaarden. Heeft u al een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij Univé? Op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht leest u welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk via het tabblad ‘Verzekeringen’.

    Verzekeringskaart bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

    Wat is wel en niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

    Bekijk de Verzekeringskaart

    Meer over de bedrijfs­aansprakelijkheidsverzekering (AVB)

    Inlooprisico standaard verzekerd

    Met het inlooprisico is schade verzekerd die bekend wordt na de ingangsdatum van de verzekering, maar die voortvloeit uit een gebeurtenis die maximaal 3 jaar voor de ingangsdatum plaatsvond. 

    Let op: dit risico is alleen meeverzekerd als u die 3 jaar een soortgelijke verzekering had bij een andere verzekeringsmaatschappij.

    Verschil beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid

    Beroepsaansprakelijkheid is van toepassing op adviserende beroepen, waarbij financiële schade kan ontstaan door foutief advies. 

    Bij bedrijfsaansprakelijkheid gaat het om schade die ontstaat aan spullen, personen of gebouwen tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden.

    AVB verzekering verplicht voor zzp’ers?

    Nee, dit is niet verplicht. Maar als u bedenkt dat de kosten bij schade hoog kunnen oplopen (denk aan brand- of personenschade), dan kan het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar komen.

    Sommige opdrachtgevers stellen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als voorwaarde voor een samenwerking.
    Bereken hier direct uw premie.

    Zzp'er in de bouw?

    Als u zzp’er bent in de bouwsector, dan kunt u gemakkelijk uw zakelijke risico’s verzekeren in ons ZZP Bouwpakket.

    U profiteert bovendien van 5% pakketkorting.

    Bestuurdersaansprakelijkheid

    Bent u bestuurder van een vereniging? Dan bent u verantwoordelijk én aansprakelijk voor schade die uit uw werkzaamheden en die van uw medebestuurders voortkomen.
    Lees meer over deze verzekering.

    Werknemersschadeverzekering

    Dekt werkgerelateerde schade bij uw werknemers of andere personen die ze oplopen wanneer ze werkzaamheden voor u uitvoeren of onder uw directe aanwijzingen staan. Meer over de werknemersschadeverzekering.

    Waarom onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

    Maatwerk: afgestemd op uw bedrijf en branche

    Een AVB voor alle ondernemers: zzp en mkb

    Hulp bij cybercriminaliteit

    Veelgestelde vragen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

    De vijf meest gestelde vragen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

    Ja, in onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is productaansprakelijkheid standaard meeverzekerd. Schade die uw product veroorzaakt aan anderen is meeverzekerd. Ook schade aan de spullen van anderen is verzekerd. Bereken uw premie

    Ja. Moet u voor uw bedrijf naar het buitenland? Met deze verzekering bent u voor alle bedrijfsactiviteiten verzekerd tegen schadeclaims uit het buitenland. Dit geldt alleen niet voor de Verenigde Staten en Canada. De verzekering geldt standaard binnen heel Europa en alleen voor zakenreizen wereldwijd. Bereken uw premie

    Ja, u kunt een aanvullende verzekering afsluiten bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering waardoor ook de materiële schade aan gehuurde of geleende spullen is verzekerd. Het gaat dan om schade die u toebrengt aan spullen van anderen die u voor bewerking of bewaring in uw bedrijf heeft. Bijvoorbeeld spullen van klanten. Het kan ook gaan om gereedschappen of materialen die u huurt of in bruikleen heeft. Schade aan deze spullen is soms standaard verzekerd en soms optioneel mee te verzekeren, afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten. Informeer ernaar bij uw Univé-adviseur. 

    Milieuschade is met uw aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven maar beperkt verzekerd. Denk aan luchtverontreiniging en schade aan personen door een plotselinge uitstoot. Is er milieuschade omdat de grond al jarenlang vervuild is? Dan is dat niet verzekerd met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wilt u dit risico verzekeren, dan kan dat met de milieuschadeverzekering.

    Raakt een medewerker gewond door een ongeluk op het werk? Of wordt hij ziek door het werk? Dan bent u verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan als blijkt dat u aansprakelijk bent. Dit valt onder werkgeversaansprakelijkheid en dit is onderdeel van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

    Alle veelgestelde vragen

    Rekenvoorbeeld: wat kost een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

    De premie van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de branche waarin u werkzaam bent, uw jaarlijkse omzet en het verzekerde bedrag. Let op: de getoonde premie gaat uit van de basisdekking. Vanwege meerdere premiebepalende factoren is de getoonde premie indicatief en kan de daadwerkelijke premie hiervan afwijken.

    Dekking

    - AVB

    - Gehuurde en geleende spullen

    - Eigendom­men van klanten

    - Inloop

    DekkingsgebiedStandaard
    Omzet€ 250.000
    Verzekerd bedrag AVB€ 2.500.000
    Verzekerd bedrag 'Eigendommen van klanten'€ 25.000
    Verzekerd bedrag 'Gehuurde en geleende spullen'€ 25.000
    Eigen risico€ 100,-
    Premie (per maand)€ 59,28 (incl. assurantie­belasting)
    Premie (per maand, incl. CAR-dekking)n.v.t.
    Dekking

    - AVB
    - Gehuurde en geleende spullen
    - Eigendom­men van klanten
    - Inloop
    - (CAR-dekking, optioneel)

    DekkingsgebiedStandaard
    Omzet€ 500.000
    Verzekerd bedrag AVB€ 2.500.000
    Verzekerd bedrag 'Eigendommen van klanten'€ 25.000
    Verzekerd bedrag 'Gehuurde en geleende spullen'€ 25.000
    Eigen risico€ 250,-
    Premie (per maand)€ 133,57 (incl. assurantie­belasting)
    Premie (per maand, incl. CAR-dekking)€ 236,23 (incl. assurantie­belasting)

    Aansprakelijk of niet?

    Als u nog nooit aansprakelijk bent gesteld kan het best lastig te zijn om te beoordelen welke risico’s u loopt. En wat u in zo’n geval van uw verzekering kunt verwachten. Deze drie voorbeelden maken dat voor u duidelijk.

    Remco - installateur zonnepanelen

    Remco plaatst als zelfstandig ondernemer zonnepanelen op de daken van zijn klanten. Hij moet tijdens een klus plotseling naar huis om zijn zieke kind op te vangen. In de haast vergeet hij om het dakraam van de klant goed af te sluiten voor hij vertrekt.

    Schade: een flinke regenbui zorgt voor waterschade aan de platencollectie die de klant op zolder bewaart. Een groot deel van de verzameling bestaat uit collector’s items, met een totale waarde van € 10.000. De klant stelt Remco aansprakelijk en eist dat hij de schade vergoedt.

    Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is er door de werkzaamheden van Remco schade ontstaan. Zijn aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers vergoedt de schade gelukkig.

    Bent u zzp’er? Bereken uw premie en sluit direct uw aansprakelijkheidsverzekering af.

    Jaap - hoveniersbedrijf met personeel

    Jaap heeft een hoveniersbedrijf en heeft meerdere medewerkers aan het werk. Een medewerker van zijn hoveniersbedrijf valt tijdens snoeiwerkzaamheden van een trap. Daarnaast belandt de kettingzaag door de val op het lichaam van de medewerker.

    Schade: Door de val breekt de medewerker zijn been en hij kan niet meer als hovenier aan het werk. Verder zijn de beschermende kleding en mobiele telefoon beschadigd. Voor al deze schade stelt de medewerker Jaap aansprakelijk.

    Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is er schade aan de medewerker ontstaan tijdens werktijd. Dit geldt voor zowel de letselschade als de schade aan de spullen van de werknemer.

    Mkb’er? Maak een afspraak bij uw Univé-adviseur.

    Hulp bij aansprakelijkheidsschade

    Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé. Belangrijk: erken geen schuld en doe geen uitspraken over een schadevergoeding. Beschrijf voor uzelf de schade en het ontstaan ervan zo uitgebreid mogelijk.

    Wat kunt u het beste doen bij schade?

    Probeer de schade te beperken.
    Maak foto’s van de schade, als dat mogelijk is.
    Noteer gegevens van eventuele getuigen.
    Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé
    en doe bij diefstal direct aangifte bij de politie.
    Bewaar nota’s van reparaties en offertes goed.

    Uw schade melden

    • Telefonisch via 0592 349 340
     ma - vr: 08:30 - 21:00
     za:          08:30 - 17:00
    • Persoonlijk
     Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

    Klantenservice Zakelijk

    Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

    Blogs over de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven