Ga naar inhoud

Bedrijfsaansprakelijk­heidsverzekering (AVB)

Verzekerd tegen schade die jij, je medewerker of je product bij anderen veroorzaakt.

Regel je AVB gemakkelijk zelf online

  • Afgestemd op jouw bedrijf en branche
  • Tot 10% pakketkorting
  • 24/7 gratis hulp bij cybercrime

Verzeker je financiële risico's

Met een bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering (AVB) ben je verzekerd tegen de financiële gevolgen van schade die je veroorzaakt bij een ander.

Stel dat jij of je medewerker tijdens het werk bij een klant een duur schilderij beschadigt. Of een voetganger struikelt over jouw verlengsnoer en raakt hierdoor gewond. Weet je wat de gevolgen zijn voor jou en je bedrijf als je hiervoor aansprakelijk wordt gesteld?

Met een AVB voorkom je dat schadeclaims jouw bedrijf in gevaar brengen.

Zzp'er of mkb'er? Je kunt de AVB zelf online afsluiten.
Ben je agrariër? Dan loop je andere risico's. Een adviseur helpt je graag bij het afsluiten. Maak een afspraak

Aanvullende dekkingen voor een AVB op maat

De risico’s die je loopt als ondernemer, hangen af van de branche waarin je werkt en de rechtsvorm van je bedrijf. Daarom kun je de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen, zodat de verzekering precies bij jouw bedrijf past. Je betaalt dus nooit voor risico's die je niet loopt.

Met de dekking Werknemersschade hoef je geen aansprakelijkheid te tonen en zijn je werknemers voor de meeste ongevallen verzekerd. Bijvoorbeeld als een werknemer een eenzijdig ongeval krijgt op weg naar een klant of naar huis en daardoor letsel oploopt. Dan is er geen andere partij die aansprakelijk gesteld kan worden, maar vergoeden wij toch de schade.

Geschikt voor: alle ondernemers met personeel in dienst. Hieronder vallen vaste werknemers, uitzendkrachten, stagiairs en vrijwilligers.

Bekijk de details van deze dekking

Beroepsmatige fouten die financiële schade veroorzaken bij anderen, verzeker je met de dekking Beroepsaansprakelijkheid. Financiële schade kan ontstaan door bijvoorbeeld het geven van een verkeerd advies of door een gebrekkig product.

Geschikt voor: softwareontwikkelaars, eigenaren van een organisatieadviesbureau.

Bekijk de details van deze dekking

Als bestuurder van een vereniging bent u aansprakelijk voor fouten die u zelf maakt, maar ook voor fouten die uw medebestuurders maken. Met de dekking Bestuurdersaansprakelijkheid bent u verzekerd voor schade die ontstaat door deze fouten. 

De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor verenigingen is niet online af te sluiten. Maak hiervoor een afspraak met een Univé-adviseur.

Geschikt voor: sportverenigingen en buurtverenigingen.

In de bouw kunnen kleine fouten grote gevolgen hebben. Met de aanvullende Constructie All Risk-dekking ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt tijdens het uitvoeren van bouw- en onderhoudswerkzaamheden. Maar ook als het door jou uitgevoerde werk buiten jouw schuld om beschadigt. Diefstal van kostbare materialen of een beschadiging door brand vallen ook onder deze dekking.

Geschikt voor: klusbedrijven, aannemers, installatiebedrijven (bijv. loodgieters en elektriciëns).

Bekijk de details van deze dekking

Als ondernemer leen of huur je wel eens spullen om je werk te kunnen doen. Als deze spullen tijdens de huur- of leenperiode gestolen worden of beschadigen, dan ben je hiervoor verzekerd met de dekking Gehuurde en geleende spullen.

Geschikt voor: mkb'ers en ondernemers in de detailhandel die spullen huren of lenen.

Bewerk, bewaar of behandel je eigendommen van klanten? Dan kun je ervoor kiezen om de dekking Eigendommen van klanten af te sluiten op je AVB. Je bent dan verzekerd als je schade veroorzaakt aan zo’n eigendom. Bijvoorbeeld tijdens vervoer of tijdens werkzaamheden aan het eigendom.

Zzp’er? Schade aan eigendommen van klanten is standaard verzekerd.

Geschikt voor: eigenaren van caravanstallingen en reparateurs van bijv. horloges, wasmachines of tv's.

Als iemand jou ná de einddatum van je verzekering aansprakelijk stelt voor een fout die je vóór de einddatum van de verzekering hebt gemaakt, dan heet dat het uitlooprisico. Dit risico kun je aanvullend meeverzekeren. 

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice

Heb je vragen over onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Of heb je hulp nodig bij het afsluiten? Bel dan onze klantenservice. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Waarom je aansprakelijkheid verzekeren bij Univé?

Ontdek de voordelen van onze AVB

Met het inlooprisico is schade verzekerd die bekend wordt na de ingangsdatum van de verzekering, maar die voortvloeit uit een gebeurtenis die maximaal 3 jaar voor de ingangsdatum plaatsvond. 

Let op: dit risico is alleen meeverzekerd als je die 3 jaar een soortgelijke verzekering had bij een andere verzekeringsmaatschappij.

Heb je 2 of meer zakelijke schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijg je pakketkorting op je totale premie. Deze korting kan oplopen tot wel 10%. Wij verrekenen dit automatisch. Meer informatie vind je op de pagina Pakketkorting.

Ben je zzp'er, mkb'er of heb je een onderneming in de detailhandel? Dan sluit je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering gemakkelijk zelf online af. Stem hem af op jouw branche en werkzaamheden voor een AVB op maat.

Werk je in de agrarische sector? Sluit de verzekering dan af bij een Univé-adviseur bij jou in de buurt.

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Univé ben je standaard tot € 10.000 verzekerd tegen schade die is ontstaan door cybercrime. Ook kun je gebruik maken van praktische tips van onze experts en krijg je 24/7 advies van de Univé Cyberhelpdesk. Bijvoorbeeld als je twijfelt over de betrouwbaarheid van een e-mail.

Meer informatie

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico

40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.

Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.

Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.

Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Vermoed je dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk, om eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht gratis bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen

Voorwaarden en documenten

Schade melden & contact

Rekenvoorbeeld: wat kost een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

De premie van je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de branche waarin je werkt en het verzekerde bedrag. Hieronder vind je een aantal rekenvoorbeelden om je een idee te geven van de premie.

Let op: de getoonde premie gaat uit van de basisdekking en is een indicatie. Vanwege meerdere premiebepalende factoren kan jouw premie hiervan afwijken.

Dekking

- AVB

- Gehuurde en geleende spullen

- Eigendom­men van klanten

- Inloop

DekkingsgebiedStandaard
Omzet€ 250.000
Verzekerd bedrag AVB€ 2.500.000
Verzekerd bedrag 'Eigendommen van klanten'€ 25.000
Verzekerd bedrag 'Gehuurde en geleende spullen'€ 25.000
Eigen risico€ 100,-
Premie (per maand)€ 59,28 (incl. assurantie­belasting)
Premie (per maand, incl. CAR-dekking)n.v.t.
Dekking

- AVB
- Gehuurde en geleende spullen
- Eigendom­men van klanten
- Inloop
- (CAR-dekking, optioneel)

DekkingsgebiedStandaard
Omzet€ 500.000
Verzekerd bedrag AVB€ 2.500.000
Verzekerd bedrag 'Eigendommen van klanten'€ 25.000
Verzekerd bedrag 'Gehuurde en geleende spullen'€ 25.000
Eigen risico€ 250,-
Premie (per maand)€ 133,57 (incl. assurantie­belasting)
Premie (per maand, incl. CAR-dekking)€ 236,23 (incl. assurantie­belasting)

Aansprakelijk of niet?

Als je nog nooit aansprakelijk bent gesteld, kan het best lastig te zijn om te beoordelen welke risico’s je loopt. En wat je in zo’n geval van je verzekering kunt verwachten. Aan de hand van twee voorbeelden maken we dat duidelijk.

Remco - installateur zonnepanelen

Remco plaatst als zelfstandig ondernemer zonnepanelen op de daken van zijn klanten. Hij moet tijdens een klus plotseling naar huis om zijn zieke kind op te vangen. In de haast vergeet hij om het dakraam van de klant goed af te sluiten voor hij vertrekt.

Schade: een flinke regenbui zorgt voor waterschade aan de platencollectie die de klant op zolder bewaart. Een groot deel van de verzameling bestaat uit collector’s items, met een totale waarde van € 10.000. De klant stelt Remco aansprakelijk en eist dat hij de schade vergoedt.

Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is er door de werkzaamheden van Remco schade ontstaan. Zijn aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers vergoedt de schade gelukkig.

Jaap - hoveniersbedrijf met personeel

Jaap heeft een hoveniersbedrijf en heeft meerdere medewerkers aan het werk. Een medewerker van zijn hoveniersbedrijf valt tijdens snoeiwerkzaamheden van een trap. Daarnaast belandt de kettingzaag door de val op het lichaam van de medewerker.

Schade: Door de val breekt de medewerker zijn been en hij kan niet meer als hovenier aan het werk. Verder zijn de beschermende kleding en mobiele telefoon beschadigd. Voor al deze schade stelt de medewerker Jaap aansprakelijk.

Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is er schade aan de medewerker ontstaan tijdens werktijd. Dit geldt voor zowel de letselschade als de schade aan de spullen van de werknemer.

Nu kun je met een gerust gevoel kiezen voor de AVB van Univé

Blogs over de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven