Ga naar inhoud

Werknemersschade­verzekering (WSV)

Beschermt u tegen werkgerelateerde schade bij werknemers.

Maak een afspraak

Dekking werknemersschadeverzekering

Een werknemersschadeverzekering (WSV) van Univé verzekert u tegen schade die uw werknemers oplopen door werkgerelateerde activiteiten. Want als zij bijvoorbeeld een (auto)ongeluk krijgen, dan draait u voor de kosten op. En die kunnen flink oplopen.

Deze verzekering dekt werkgerelateerde schade bij uw werknemers of andere personen. Het gaat om schade die zij oplopen terwijl zij werkzaamheden voor u uitvoeren of onder uw directe aanwijzingen staan. Bijvoorbeeld:

  • inkomensverlies van uw werknemers
  • schade door een eenzijdig ongeluk met een motorrijtuig.

Voor de WSV hoeft u geen aansprakelijkheid aan te tonen. Dat bespoedigt de schadeafhandeling. We keren de werkelijk geleden schade uit tot maximaal het verzekerde bedrag. 

Het is wel belangrijk dat u voldoet aan uw veiligheidszorgplicht. Want als u daarin tekort schiet, dekt alleen een aansprakelijkheidsverzekering de schade. Met de werknemersschadeverzekering heeft u bovendien geen aparte WEGAM of WEGAS meer nodig.

Maak een afspraak

Waarom onze werknemersschadeverzekering?

Persoonlijke service en advies

Aansprakelijkheid is geen voorwaarde voor betaling

Tot 10% pakketkorting - zonder maximumbedrag.

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

Probeer de schade te beperken.
Maak foto’s van de schade, als dat mogelijk is.
Noteer gegevens van eventuele getuigen.
Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé
en doe bij diefstal direct aangifte bij de politie.
Bewaar nota’s van reparaties en offertes goed.

Uw schade melden

Telefonisch via 0592 349 340
ma - vr: 08:30 - 21:00
za:          08:30 - 17:00

Persoonlijk
Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Maak uw bedrijf cyber fit

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 juli 2022.

Doe ook mee

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Schade melden Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de werknemersschadeverzekering

De DGA met een minderheidsbelang valt onder de definitie van verzekerde werknemers en is dus meeverzekerd. We sluiten hiermee aan bij de criteria die gelden voor de werknemersverzekeringen. Bij meer dan 50% zeggenschap in de rechtspersoon heeft de rechtspersoon in feite geen zeggenschap over de DGA en wordt daarom dan niet meer als werknemer aangemerkt.

Ja, de werknemersschadeverzekering geeft ook dekking voor uitzendkrachten, stagiair(e)s en vrijwilligers. Dat geldt ook voor zzp'ers die u inhuurt en die in uw bedrijf onder uw regie meewerken.

Er geldt geen eigen risico bij schade. Wel een drempelbedrag (franchise). Schade wordt pas betaald als het schadebedrag hoger is dan dat drempelbedrag. In dat geval betalen we wel de volledige schade. U kunt zelf het drempelbedrag kiezen dat het best bij uw bedrijf past.

Ja. Reizen werknemers voor uw bedrijf naar het buitenland? Deze verzekering geldt standaard binnen heel Europa en alleen voor zakenreizen wereldwijd.

Heeft u een werknemersschadeverzekering (WSV), dan heeft u voor uw eigen werknemers geen inzittendenverzekering meer nodig. Wel voor eventuele andere inzittenden die niet bij u in dienst zijn.

Alle veelgestelde vragen

Documenten en voorwaarden bij de werknemersschadeverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de werknemersschadeverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een werknemersschadeverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Verzekeringskaart werknemersschadeverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de werknemersschadeverzekering?

Bekijk de verzekeringskaart