Ga naar inhoud

Zakelijke bromfietsverzekering

Voor brommers en scooters die u zakelijk gebruikt.

Maak een afspraak

Stel zelf uw zakelijke bromfietsverzekering samen

Met de zakelijke bromfietsverzekering van Univé verzekert u uw zakelijk gebruikte brommers. U heeft keuze uit drie hoofddekkingen: van WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) tot All Risk. Die kunt u eenvoudig uitbreiden met aanvullende verzekeringen voor bv. opzittenden en rechtsbijstand.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Vergoedt alleen schade die u met uw zakelijke bromfiets aan anderen/andermans spullen toebrengt:

 • schade die met uw zakelijke bromfiets aan spullen van anderen wordt veroorzaakt.
 • schade die met uw zakelijke bromfiets aan personen wordt veroorzaakt.

Maak een afspraak

WA + (Beperkt casco)

Vergoedt niet alleen schade die u aan anderen toebrengt (WA), maar ook:

 • sommige schade aan uw eigen zakelijke bromfiets (zoals brand, storm en diefstal).
 • Helm is gratis meeverzekerd. Voor de accessoires kunt u een verzekerd bedrag kiezen.

Maak een afspraak

All Risk

De meest volledige dekking. Deze vergoedt naast WA ook:

 • de schaden die vallen onder WA+, maar ook schade door aanrijding of het omvallen van de bromfiets.
 • 1 jaar Aanschafwaardegarantie bij total loss of diefstal.
 • Helm is gratis meeverzekerd. Voor de accessoires kunt u een verzekerd bedrag kiezen.

Maak een afspraak

Een zakelijke bromfietsverzekering voor dekking zakelijke ritten

Heeft u een bromfiets en gebruikt u die voor uw eigen bedrijf? Dan is het belangrijk om uw bromfiets zakelijk te verzekeren. Ook als u de bromfiets vaker privé dan zakelijk gebruikt, heeft u een zakelijke bromfietsverzekering nodig. Een particuliere bromfietsverzekering biedt namelijk niet altijd dekking voor zakelijke ritten.

Aanvullende mogelijkheden

Opzittenden

Keert een bedrag uit wanneer u en uw passagier, als gevolg van een verkeersongeval, blijvend invalide raken of komen te overlijden.

Rechtsbijstand verkeer

Deskundige juridische hulp bij een conflict met betrekking tot uw zakelijke bromfiets: over de aankoop of onderhoud en over aansprakelijkheid bij aanrijding.

Pechhulp

Een haal- en brengservice als u in Nederland niet verder kunt met uw brommer. Bijvoorbeeld na een aanrijding of bij pech onderweg. Wij repareren uw scooter niet, maar vervoeren u (en uw voertuig) gratis naar bijvoorbeeld uw woonadres of een reparateur.

Wat houdt zakelijk gebruik in?

Als u een zakelijke bromfietsverzekering heeft dan is privégebruik wel altijd meeverzekerd. Bij zakelijk gebruik moet u denken aan klantbezoek en woon-werkverkeer met een bedrijfsbromfiets. Maar ook aan goederenvervoer, personenvervoer (recreatie) of bij een rijschool. Rijdt u met uw eigen bromfiets naar uw werk en terug? Dan valt dat onder privégebruik. Daarvoor heeft u geen zakelijke bromfietsverzekering nodig.

Waarom onze zakelijke bromfietsverzekering?

Direct 50% no-claimkorting die kan oplopen tot 75%

Helm (tot € 150,-) en accessoires (tot € 150,-) gratis meeverzekerd.

Tot 10% pakketkorting - zonder maximumbedrag.

Ook voor diefstal verzekerd

U bent voor diefstal verzekerd als u kiest voor de dekking WA+ of All Risk. Gebruik naast het standaard bromfietsslot minstens 1 ART-goedgekeurd slot uit de categorie met 3, 4 of 5 sterren (zie ook https://www.stichtingart.nl/). Zorg ervoor dat het slot, de ketting of de staalkabel niet op de grond ligt. Het kan dan met een hard voorwerp eenvoudig worden opengebroken.

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Cyberhulp voor zzp'ers

Cybercriminaliteit is een groot risico voor uw onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Lees hoe Univé u helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade aan uw bromfiets? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

Probeer de schade te beperken.
Maak foto’s van de schade, als dat mogelijk is.
Noteer gegevens van eventuele getuigen.
Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé
en doe bij diefstal direct aangifte bij de politie.
Bewaar nota’s van reparaties en offertes goed.

Uw schade melden

 • Telefonisch via 0592 349 340
  ma - vr: 08:30 - 21:00
  za:          08:30 - 17:00
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Schade melden Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Alarmcentrale

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de bromfietsverzekering

Ja, het standaard eigen risico bij WA+ en All Risk is € 250,- per schadegeval. U kunt uw premie verlagen door € 500,- eigen risico te kiezen.

Bromfietsen die gebruikt worden voor koeriersdiensten verzekeren wij niet. Uw adviseur kan u informeren over mogelijkheden buiten Univé.

Ja dat kan. Uw verzekering is dagelijks opzegbaar. En heeft u een vrijwaringsbewijs van de verkoop, dan kan de verzekering vanaf de verkoopdatum worden beëindigd. Neem in dat geval contact op met uw Univé-adviseur.

Een bromfiets mag niet harder dan 45 kilometer per uur en een snorfiets niet harder dan 25 kilometer per uur. Opgevoerde snorfietsen en bromfietsen zijn niet verzekerd. De schade die daarmee wordt veroorzaakt is dan ook niet gedekt. Dit geldt ook voor WA-schade.

​Ja. De high speed e-bikes vallen onder de categorie Bromfietsen.

Alle veelgestelde vragen

Documenten en voorwaarden bij de zakelijke bromfietsverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de zakelijke bromfietsverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een zakelijke bromfietsverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.