Ga naar inhoud

Sluit direct je zakelijke bromfietsverzekering af

Voor brommers en scooters die je zakelijk gebruikt

Maak een afspraak

Sluit direct je zakelijke bromfietsverzekering af

Voor brommers en scooters die je zakelijk gebruikt

Maak een afspraak

Kies de verzekering voor jouw zakelijke bromfiets

Met de zakelijke bromfietsverzekering van Univé kun jij jouw zakelijk gebruikte brommers verzekeren. Jij hebt de keuze uit drie hoofddekkingen: WA (verplicht in Nederland), WA+ en All Risk. Je kunt deze gemakkelijk aanvullen met extra verzekeringen, zoals voor Opzittendenverzekering of Rechtshulp verkeer.

Extra dekkingen voor je zakelijke bromfiets

Waarom onze zakelijke bromfietsverzekering?

Goed om te weten over de zakelijke bromfietsverzekering

Wanneer je voor je bromfiets of scooter een zakelijke verzekering afsluit, ben je ook standaard verzekerd tijdens privéritten. Hiervoor hoef je geen losse bromfietsverzekering voor af te sluiten.

Je bent voor diefstal verzekerd als je kiest voor de dekking WA+ of All Risk. Gebruik naast het standaard bromfietsslot minstens 1 ART-goedgekeurd slot uit de categorie met 3, 4 of 5 sterren (zie ook https://www.stichtingart.nl/). Zorg ervoor dat het slot, de ketting of de staalkabel niet op de grond ligt. Het kan dan met een hard voorwerp eenvoudig worden opengebroken.

Je mag deze noodreparaties laten uitvoeren tot € 350 inclusief btw. Je hoeft niet eerst met ons te overleggen. Stuur de rekening van de noodreparatie naar ons. Het eigen risico dat op de polis staat, is ook van toepassing bij een noodreparatie.Je mag deze noodreparaties laten uitvoeren tot € 350 inclusief btw. Je hoeft niet eerst met ons te overleggen. Stuur de rekening van de noodreparatie naar ons. Het eigen risico dat op de polis staat, is ook van toepassing bij een noodreparatie. Onder noodreparaties vallen: als het niet veilig is om door te rijden of als schade groter wordt als je verder rijdt.

Heb je nog meer schadeverzekeringen bij Univé lopen? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen je hebt bij Univé, hoe hoger de korting. Je voordeel kan oplopen tot maar liefst 10% korting.

Ieder jaar dat je zonder schade rijdt met je zakelijke bromfiets, zal je één trede stijgen op de bonus-malusladder. Deze trede is verbonden aan het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de no-claimkorting is. Deze korting kan oplopen tot 75%. Benieuwd naar het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd met je zakelijke bromfiets? Dit kun je zien in Mijn Univé Zakelijk of op je polisblad.

Als je een zakelijke bromfietsverzekering hebt, is privégebruik automatisch gedekt. Onder zakelijk gebruik valt bijvoorbeeld klantbezoek, woon-werkverkeer met een bedrijfsbromfiets, goederen- en personenvervoer (recreatie), of gebruik bij een rijschool. Als je je eigen bromfiets voor woon-werkverkeer gebruikt, valt dit onder privégebruik en heb je geen aparte zakelijke bromfietsverzekering nodig.

Veelgestelde vragen over de zakelijk bromfietsverzekering

Voorwaarden en documenten

Wat zijn de stappen bij schade?

Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit is een groot risico voor jouw onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Goed geregeld op pad met je zakelijke bromfiets?

Sluit vandaag nog je zakelijke bromfietsverzekering af.

Maak een afspraak