Ga naar inhoud

Pensioen voor uw personeel

Uw personeel is belangrijk voor u. En vaak maakt een pensioen voor uw werknemers deel uit van de arbeidsvoorwaarden. Moet u dit regelen? Vraag hierover een financieel advies aan.

Maak een afspraak

Pensioen voor uw personeel

De meeste bedrijven hebben een pensioenregeling bij een bedrijfstakpensioenfonds. Heeft u dat ook geregeld voor uzelf en voor uw werknemers? Of heeft u nu geen pensioenregeling en denkt u er nog over na deze arbeidsvoorwaarden te gaan invullen? Univé adviseert u graag.

Voor mijn werknemers

 • Is er voor mijn personeel pensioen geregeld?
 • Moet ik mij als werkgever verplicht ergens bij aansluiten?
 • Hoe regel ik een pensioen als arbeidsvoorwaarde voor mijn personeel?
 • Wat als een werknemer zelf al iets heeft geregeld?
 • Moet ik als ondernemer alles betalen?

Maak een afspraak

Voor de nabestaanden van mijn werknemers

 • Wat is er voor de nabestaanden van mijn werknemers geregeld?
 • Zijn er wettelijke regelingen voor de nabestaanden?
 • Hoe kan ik als werkgever daarbij helpen?

Maak een afspraak

Welke hulp kan ik nog meer krijgen?

 • Second opinion op een lopende regeling.
 • Hulp bij werknemers die binnenkort met pensioen gaan.
 • Informatie over pensioen bij echtscheiding van werknemers.
 • Individuele informatietrajecten.
 • Groepspresentaties.

Maak een afspraak

Kan ik advies krijgen over personeelspensioen?

Als ondernemer wilt u graag advies bij het opzetten van een personeelspensioen.  Univé kan u en uw werknemers daarbij prima van dienst zijn. Met een compleet financieel advies krijgt u inzicht in de mogelijkheden van een oudedagsvoorziening voor uw werknemers en hun nabestaanden.

Maak een afspraak

Meer over pensioen voor mijzelf als ondernemer
Meer over pensioen voor mijzelf als particulier

Persoonlijk advies

Duidelijk rapport

Maatwerk

Wat kost een advies?

De kosten van een financieel advies zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld of u een volledig advies wilt of een deeladvies. Univé werkt op basis van een uurtarief. U krijgt vooraf een voorstel waarin uw advieswensen en de verwachte tijdsinvestering staan beschreven. U komt dus niet voor verrassingen te staan.

Maak een afspraak

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Veelgestelde vragen over personeelspensioen

De meest gestelde vragen over personeelspensioenen

Het is belangrijk te kijken naar de mogelijkheden van de lijfrenteverzekering en naar de verschillen ten opzichte van een pensioenregeling. Denk aan de nabestaandendekking en de mogelijkheden van een pensioenregeling bij arbeidsongeschiktheid. U kunt in een pensioenregeling daarmee rekening houden. De pensioenregeling kan een onderdeel zijn van uw arbeidsvoorwaarden en u als werkgever een goede positie op de arbeidsmarkt bieden. Een lijfrente is een regeling die uw personeelslid privé regelt. In de lijfrenteregelingen wordt er vaak alleen gespaard voor de oudedag.

Er is sprake van verschillende kosten. Ten eerste de nota voor het adviestraject; die zal door u als werkgever betaald worden. Ten tweede de premies voor ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en aanvullende dekking en de kosten van de pensioenregeling. Hierover kunt u afspreken dat uw personeel ook een deel van de premies betaalt. Sommige onderdelen komen altijd voor rekening van u als werkgever. En over andere onderdelen kunt u afzonderlijke afspraken maken. Alle afspraken moeten zwart-op-wit staan voordat de pensioenregeling kan worden geïmplementeerd. Uw pensioenadviseur zal dit met u bespreken.  

Pensioenverzekeringen zijn andere pensioenproducten dan de pensioenuitkeringen van een pensioenfonds. Bij pensioenfondsen kan er sprake zijn van kortingen op de uitkeringen. Als er bij een pensioenverzekering sprake is van een beleggingspensioen, zijn de beleggingen van invloed op de hoogte van de uitkeringen. Laat u daarbij goed adviseren en informeren door uw pensioenadviseur. Die kan u ook de verschillen tussen de pensioenverzekeringen en pensioenfondsen uitleggen.

Inderdaad verandert de AOW-leeftijd. Ooit lag die op 65 jaar, maar deze is inmiddels aangepast naar 67 jaar in 2024. Als een personeelslid eerder wil stoppen met werken, zal die behoefte hebben aan aanvullend inkomen. Misschien kan de pensioenregeling die u voor hen wilt gaan regelen of de bestaande pensioenregeling waaraan zij deelnemen daarvoor zorgen. In een pensioenregeling voor uw personeel is het belangrijk rekening te houden met de mogelijkheid om eerder (of later) met pensioen te gaan. De pensioenadviseur zal dit met u bespreken.

Univé bemiddelt in producten van andere verzekeraars. Maar Univé heeft zelf geen eigen pensioenverzekeringsproducten om een pensioenoplossing voor uw personeel te realiseren. Een pensioenadvies bestaat uit een advies voor het pensioen van uw personeel (wat zijn de wensen, wat is er al gerealiseerd en wat kan er aanvullend nog geregeld worden) en anderzijds uit de bemiddeling. Dit laatste helpt u bij het afsluiten van een pensioenproduct bij een andere verzekeraar. Univé zal dan tussenpersoon zijn voor dit product.

Als een personeelslid komt te overlijden, wilt u dat de nabestaanden van dat personeelslid ook financieel worden verzorgd. Een nabestaandendekking in een pensioenregeling of een aanvullende ANW-hiaatdekking kunnen daarbij helpen. Laat u door uw pensioenadviseur adviseren over de mogelijkheden voor uw medewerkers.

Veelgestelde vragen over werknemerspensioen

Documenten en voorwaarden van pensioenen voor werknemers

Een advies over de financiële toekomst van uw werknemers wordt uitgevoerd door Univé Pensioen B.V. Hieronder vindt u de documenten van Univé Pensioen B.V.