Ga naar inhoud
Ook voor bestelauto's
Ook voor bestelauto's

Ga voor zekerheid met de bedrijfsautoverzekering

Je bedrijfsauto verzekeren tegen een scherpe prijs. Vrije keuze schadehersteller is altijd inbegrepen.

Bereken in 2 minuten de premie voor je bedrijfsauto

  • Snelle schadeafhandeling
  • Meerdere bestuurders verzekerd
  • Tot 10% pakketkorting

Kies een verzekering voor jouw bedrijfsauto

Heb je een bestelauto of vrachtwagen? Dan ben je verplicht om minimaal een WA bedrijfsautoverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan anderen. Wil je een uitgebreidere verzekering, kies dan voor WA+ of All Risk

Extra dekkingen voor je bedrijfsautoverzekering

Vragen over de bedrijfsautoverzekering?

Heb je nog vragen over schadevrije jaren of no-claimkorting? Of heb je hulp nodig bij je bedrijfsauto verzekeren? Neem direct contact met ons op.

Klanten geven onze bedrijfsautoverzekering gemiddeld een 8,9

Daarom kiezen meer dan 85.000 ondernemers voor onze bedrijfsautoverzekering

Goed om te weten over onze bedrijfsautoverzekering

Heb je nog meer schadeverzekeringen bij Univé lopen? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen je hebt, hoe hoger de korting. Je voordeel kan oplopen tot maar liefst 10% korting.

Ieder jaar dat je zonder schade rijdt met je bedrijfsauto, zal je één trede stijgen op de bonus-malusladder. Deze trede is verbonden aan het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de no-claimkorting is. Benieuwd naar het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd met je bedrijfsauto? Dit kun je zien in Mijn Univé Zakelijk of op je polisblad. 

De bedrijfsautoverzekering van Univé is perfect voor zzp'ers. Stel de bedrijfsautoverzekering zo samen zodat deze altijd aansluit bij jouw zakelijke situatie. Ook kun je als ondernemer kiezen voor ons ondernemerspakket. Met dit alles-in-één-pakket bescherm je jouw onderneming precies zoals jij dat wilt. 

Heb je pech onderweg? Onze professionele hulpdienst staat dag en nacht voor je klaar om je bedrijfsauto te repareren en je weer op weg te helpen. Lukt dit niet dan vergoeden wij vervangend vervoer naar je bestemming. Sluit eenvoudig pechhulp af bij je bedrijfsauto. Let op: pechhulp is niet beschikbaar voor vrachtwagens.

Wanneer je met je bedrijfsauto betrokken raakt bij een juridisch conflict kunnen jij en je passagiers rekenen op juridische bijstand. Dit is ook van toepassing wanneer iemand anders je auto bestuurde. Rechtshulp verkeer sluit je eenvoudig af bij je bedrijfsautoverzekering.

Standaard heb je een eigen risico van € 250. Je kunt ook kiezen voor een eigen risico van € 500 of € 1.000. Bij ruitschade is het eigen risico lager als de schade hersteld wordt door een geselecteerd herstelbedrijf.

Als je jouw zakelijke bedrijfsauto ook privé gebruikt, is het goed om te weten dat de verzekering hiervoor ook geldt. Het is wel belangrijk dat de bedrijfsauto op naam van het bedrijf verzekerd is via de zakelijke autoverzekering.

Bij het afsluiten van een zakelijke bedrijfsautoverzekering kun je ervoor kiezen de auto exclusief btw te verzekeren. Hierdoor wordt eventuele schade ook exclusief btw uitbetaald, wat resulteert in een lagere premie.

Let op: Om in aanmerking te komen voor btw-aftrek moet de zakelijke auto op naam van jouw bedrijf zijn aangeschaft.

Veelgestelde vragen over de bedrijfsautoverzekering

Voorwaarden en documenten

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Angelique Schuurman, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Tomas van Goor.

Wat zijn de stappen bij schade?

Je bedrijfsauto verzekeren in 6 stappen

Snel je bedrijfsauto verzekeren? Volg deze 6 stappen en rijd binnen enkele minuten goed verzekerd rond.

Goed geregeld op pad met je bedrijfsauto?

Sluit vandaag nog je zakelijke bedrijfsautoverzekering bij Univé af.
Altijd dagelijks opzegbaar.

Sluit verzekering af

Of bereken je premie

Kwaliteitswaarborg van jouw Univé bedrijfsautoverzekering

Univé heeft als doel belangrijke informatie over de bedrijfsautoverzekering zo duidelijk mogelijk in begrijpelijk Nederlands aan te bieden aan onze klanten. Dit wordt gewaarborgd in ons PARP-beleid. 

Het PARP-beleid bestaat uit de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD richtlijn.

Het PARP-beleid geeft invulling aan de wettelijke verplichting van informatievoorziening naar onze klanten. Zo worden de webpagina's van de bedrijfsautoverzekering getoetst op de volgende punten:

  • Worden alle voor- en de nadelen van ons product, verzekering of dienst benoemd? 
  • Is alle belangrijke informatie direct bovenaan te vinden?
  • Worden teksten in begrijpelijke taal uitgelegd?
  • Spreekt de tekst zichzelf niet tegen?
  • Is er gemakkelijk toegang tot belangrijke documenten zoals voorwaarden?

Bij elke (grote) wijziging van een verzekering, dienst of product vindt er een nieuwe PARP-audit plaats. Wanneer de voorwaarden gelijk blijven, dan wordt een verzekering om de drie jaar getoetst op de geldende voorwaarden.