



Verzekeringen voor de detailhandel
De belangrijkste verzekeringen voor de detailhandel
Met de zakelijke verzekeringen van Univé beschermt u zichzelf en uw winkel en/of webshop tegen zakelijke risico’s. We hebben alvast drie verzekeringen voor u geselecteerd. Specifiek voor de detailhandel. En sluit u meerdere bedrijfsverzekeringen af, dan profiteert u direct van pakketkorting. Die kan oplopen tot wel 10%.

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven
Vergoedt schade aan anderen en hun spullen die u tijdens uw werk veroorzaakt.

Inventarisverzekering
Uw inventaris en voorraden zijn standaard verzekerd tegen vervangingswaarde.

Rechtsbijstandverzekering
Juridische bijstand voor zakelijke conflicten, compleet met incassoservice.
Cyberhulp voor ondernemers
Cybercriminaliteit is een groot risico voor uw onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Lees hoe Univé u helpt het cyberrisico te verkleinen.
Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.
Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.
Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.
Waarom de mkb-verzekeringen van Univé?
Schade snel en vakkundig afgehandeld
Hulp bij cybercriminaliteit
Tot 10% pakketkorting
Zakelijke verzekeringen voor vervoer
Ondernemen betekent in beweging zijn. U bezoekt klanten of u levert producten af. Een zakelijke verzekering voor uw vervoer zorgt dat u dat kunt blijven doen.
Bedrijfsautoverzekering
WA, WA+ of All Risk-verzekering voor uw bestelauto of vrachtwagen.
Personenautoverzekering
Goed verzekerd op weg met uw zakelijke personenauto. Keuze uit: WA, WA+ en All Risk.
Aanhangwagenverzekering
Verzeker als mkb'er uw zakelijke aanhangwagen voor een lage premie.
Eigen vervoer
Dekt schade aan goederen en gereedschappen die u vervoert in uw bedrijfsauto.
Bromfietsverzekering
Uw zakelijke brommer of scooter goed en voordelig verzekeren. Van WA tot All Risk.
Motorverzekering
Voor motoren, trikes of quads die u zakelijk gebruikt. Keuze uit drie dekkingen.
Contact met een adviseur
Wilt u graag verzekeringen afsluiten? Plan dan een afspraak in met een Univé-adviseur voor een vrijblijvend (telefonisch) adviesgesprek.
Mijn Univé Zakelijk
Snel en gemakkelijk online uw verzekeringszaken inzien of wijzigen? Of uw persoonlijke gegevens wijzigen? Maak dan gebruik van Mijn Univé Zakelijk.
Cyberhulp voor ondernemers
Jaarlijks krijgt 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp.
Advies cyberhelpdesk
Heeft u een vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. U kunt ons uitgebreide team van cyberexperts dag en nacht bereiken via 0592 74 22 22.
Vergoeding cyberschade
Cybercrime kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. In dat geval bent u goed verzekerd en ontvangt u een vergoeding voor de geleden schade door het cyberincident. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.
Tot 10% pakketkorting op uw bedrijfsverzekeringen
Heeft u meerdere schadeverzekeringen voor uw onderneming bij Univé? Dan profiteert u automatisch van pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger uw korting. Uw voordeel kan oplopen tot maar liefst 10%. Dat is mooi meegenomen.
Meer bedrijfsverzekeringen voor de detailhandel
Elke ondernemer is anders. Dat geldt ook voor de werkzaamheden die u uitvoert. Bekijk hieronder welke zakelijke verzekeringen wij nog meer aanbieden.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Verzekerd van een inkomen als u niet kunt werken door ziekte of een ongeval.
Milieuschadeverzekering
Beschermt u tegen de financiële risico’s van milieuschade door uw werkzaamheden.
Gebouwenverzekering
Voor schade aan uw bedrijfsgebouw door o.a. brand, storm, ontploffingen en bliksem.
Werknemersschade
Verzekert u tegen schade die uw werknemers oplopen door werkgerelateerde activiteiten.
Meer lezen over ondernemen en verzekeren

14 september 2022
Hoe zit het met aansprakelijkheid wanneer je personeel inhuurt?
Je stoot als zzp’er een beeldscherm om bij je opdrachtgever. Een voorbijganger struikelt over je verlengsnoer en raakt gewond. Je werknemer stelt de beregeningsinstallatie verkeerd in, waardoor de oogst van de buurman vergaat. Je weekendhulp laat per ongeluk een glas rode wijn vallen over de kleding van een klant. Of je ingehuurde personeel komt ten val en loopt hierdoor blijvend letsel op. Een ongelukje is natuurlijk zo gebeurd, maar wist je dat er een hoog veiligheidsniveau van de werkomgeving wordt verwacht? En dat je (veiligheids)instructies moet geven en vervolgens daarop toezicht moet houden?

15 juni 2020
Eerste personeelslid aannemen
Als je besloten hebt om personeel aan te nemen is het tijd voor de volgende stappen. Want voordat er echt iemand bij jou aan het werk gaat moet er nog aardig wat gebeuren. Het stappenplan ziet er in de meeste gevallen als volgt uit:

12 juni 2020
Stoppen als ondernemer, hoe doe je dat?
Voor het starten van een bedrijf heb je op zich niet veel nodig. Met een goed idee, een doordacht plan en een flinke dosis energie ben je al snel goed op weg. Maar het beëindigen van een bedrijf is een heel ander verhaal. Hoe regel je dat het beste voor jezelf, maar ook voor het bedrijf dat je achterlaat?