Ga naar inhoud

Scooter verkocht, wat nu?

Heb jij je scooter verkocht? Dan heb jij hier natuurlijk geen verzekering meer voor nodig. Maar hoe moet je je scooterverzekering opzeggen, en wanneer kan dit eigenlijk? Of is het ook mogelijk om je verzekering over te dragen aan de nieuwe eigenaar? Lees hier hoe je de verzekering van je scooter kunt opzeggen en of je deze ook op een andere naam kunt zetten.

Als je je scooter nog niet hebt verkocht, maar wel overweegt om dit te doen, is het fijn om te weten hoe dit werkt. Wat moet je zelf regelen, en waar moet je op letten? Lees er meer over op onze pagina scooter verkopen.

Hoe zeg ik mijn scooterverzekering op? 

Je scooterverzekering opzeggen: hoe doe je dat? Hiervoor heb je eerst een zogenaamd vrijwaringsbewijs nodig. Dit bewijs krijg je na de verkoop van jouw scooter. Het geeft aan dat je geen verantwoordelijkheden meer hebt over het voertuig. Dit vrijwaringsbewijs heb je nodig om jouw verzekering op te zeggen. 

Wanneer je jouw scooterverzekering wilt opzeggen, moet je contact met ons opnemen. Dit kun je doen door te bellen naar een Univé-winkel bij jou in de buurt. Ook is het mogelijk om een kopie van jouw vrijwaringsbewijs op te sturen naar ons. Dan zeggen wij de scooterverzekering voor jou op. Na het opzeggen ontvang je een bevestiging dat de verzekering is beëindigd. 

Wanneer kan ik mijn scooterverzekering opzeggen? 

Nadat je je scooter hebt verkocht, moet deze officieel op de naam van de nieuwe eigenaar worden gezet. Na het overschrijven van de scooter heb jij geen verzekeringsplicht meer voor dit voertuig. Op dit moment kun je je scooterverzekering dus ook opzeggen. De nieuwe eigenaar is dan verantwoordelijk voor het verzekeren van de scooter. 

Het maakt niet uit op welk punt in het jaar je jouw scooterverzekering wilt opzeggen. Er is ook geen opzegtermijn. Je kunt elke dag je verzekering opzeggen. Nadat je je scooter hebt verkocht, hoef je dus niet een bepaalde periode te wachten totdat je kunt stoppen met het betalen van premie. Wordt er toch nog premie afgeschreven na het opzeggen van je verzekering? Dan krijg je de teveel betaalde premie terug vanaf de datum dat je de verzekering beëindigd hebt. 

Mag ik zelf mijn verzekering houden voor een nieuwe scooter? 

Heb je jouw oude scooter verkocht en in plaats daarvan een nieuwe gekocht? Dan vraag je je misschien af of je je scooterverzekering mag houden voor je nieuwe scooter. Dit kan, als de verkoop van je oude scooter en de aankoopdatum van je nieuwe scooter gelijk zijn. Bijvoorbeeld door inruil. Je kunt jouw verzekering laten doorlopen en aanpassen aan de gegevens van de nieuwe scooter. En wil je een andere dekking voor de nieuwe scooter? Dan kun je je huidige dekking hier gemakkelijk naar aanpassen.  

Vragen over scooterverzekering opzeggen 

Zit je nog met vragen over hoe je de verzekering voor jouw scooter moet opzeggen? Of wat de regels zijn rond het opzeggen van een scooterverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag snel verder.