Ga naar inhoud

Scooterverzekering op naam ouders

Na aankoop van een scooter is het verplicht om hiervoor een scooterverzekering af te sluiten. Maar een scooterrijbewijs kun je in Nederland al behalen vanaf de leeftijd van 16 jaar. Is het voor zulke jonge bestuurders ook mogelijk om de scooterverzekering af te sluiten op naam van de ouders? Lees hier wat de mogelijkheden zijn, en wat erbij komt kijken om een scooter te verzekeren op naam van de ouders. 

Scooter verzekeren op naam ouders: mag dat? 

Het is eigenlijk de bedoeling dat de kentekenhouder van de scooter zelf een scooterverzekering afsluit. Die moet minimaal een WA verzekering voor het voertuig afsluiten. Als de ouders van de bestuurder een scooter en scooterverzekering op naam hebben, is het wel mogelijk dat zij hun kind ook opgeven als bestuurder. 

Tot de leeftijd van 18 jaar is het toegestaan dat de ouders van de scootereigenaar de verzekering regelen. Boven de 18 is het aanvragen van een scooterverzekering altijd de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Staat het kenteken op de naam van de eigenaar? Dan is het logischer als die zelf de scooterverzekering, afsluit ook bij een leeftijd onder de 18 jaar. Alleen op die manier bouwt de eigenaar ook zelf schadevrije jaren op. Deze komen anders op naam van de ouders te staan, waardoor de eigenaar er zelf niet van profiteert door bijvoorbeeld een verlaagde premie. 

Types scooterverzekeringen 

Om een scooterverzekering af te sluiten, of dat nu op jouw eigen naam is of op de naam van je ouders, is het goed om te overwegen hoe uitgebreid je dit wilt doen. Bij Univé heb je drie dekkingsopties voor je scooterverzekering. Hoe uitgebreid je je eigen scooter wilt verzekeren is aan jou, maar je bent in elk geval verplicht om deze WA te verzekeren. Daarmee ben je verzekerd tegen schade die je met de scooter aan anderen en andermans spullen toebrengt. Welke opties zijn er, en wat is hiermee precies verzekerd? Dat zetten we hieronder voor je op een rij. 

  • WA scooterverzekering

Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd tegen alle schade die je toebrengt aan anderen en hun spullen met uw scooter. Deze verzekering dekt alleen geen schade aan jouw eigen scooter. 

  • WA+ scooterverzekering 

Een WA+ verzekering verzekert schade aan anderen en hun spullen én sommige schades aan jouw eigen scooter. Schade aan jouw scooter door brand, storm of diefstal is met WA+ verzekerd. 

  • All Risk scooterverzekering

De All Risk verzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering die je kunt kiezen. Met All Risk is schade aan anderen en hun spullen verzekerd, maar ook vrijwel alle schades aan jouw eigen scooter. Niet alleen schade door storm, brand of diefstal, maar ook schade door bijvoorbeeld een aanrijding of valpartij. Dit is inclusief schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt. 

Aanvullende dekkingen bij de scooterverzekering

Bij onze scooterverzekeringen is het ook mogelijk om verschillende aanvullende dekkingen af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Pechhulp. Hiermee ben jij binnen Nederland verzekerd van hulp als je pech onderweg hebt met je scooter. Of een Opzittendenverzekering, waarmee je jezelf en je passagier verzekert in geval van blijvende invaliditeit of overlijden. Ook kun je kiezen voor Rechtshulp Verkeer, een dekking die je verzekerd van rechtshulp bij juridische conflicten rond je scooter. Het is ook mogelijk een combinatie van deze dekkingen af te sluiten.

Jouw scooter verzekeren bij Univé 

Wil jij je scooter laten verzekeren bij Univé? Dan is het fijn als je alvast weet hoe hoog jouw premie uitvalt. Dit is afhankelijk van een paar dingen, zoals bijvoorbeeld de dagwaarde van de scooter. Bij Univé bereken je gemakkelijk én vrijblijvend online jouw premie. 

Bereken jouw premie