Ga naar inhoud

WA-verzekering scooter (Wettelijke aansprakelijkheid)

Als scooterbezitter bent u verplicht uw scooter minimaal WA te verzekeren. De WA-scooterverzekering van Univé vergoedt de schade die u veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Verzekert u uw scooter WA, dan dekt deze scooterverzekering de schade aan uzelf en aan uw eigen scooter niet. Deze WA-scooterverzekering wordt meestal afgesloten voor scooters van 4 jaar en ouder.

Welke scooter wilt u verzekeren?

  • Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale
  • Gunstige 20+ premie
  • Direct 50% no-claimkorting

Wat dekt de WA-scooterverzekering van Univé?

In het kort: de WA-verzekering voor uw scooter vergoedt de schade die u veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Schade aan uzelf en aan uw eigen scooter is niet verzekerd.

Dit wordt gedekt met de WA-scooterverzekering

  • € 6.100.000,- voor letselschaden (schaden aan personen).
  • € 2.500.000,- voor materiële schaden (schaden aan zaken).

Bereken uw premie

Dit wordt niet gedekt met de WA-scooterverzekering

  • Geen vergoeding voor schade door brand, storm of diefstal.
  • Geen vergoeding voor schade of diefstal van helmen van u en uw passagier.
  • Geen vergoeding voor schade aan uw eigen scooter, bijvoorbeeld na een aanrijding.

Vergelijk de WA-scooterverzekering met WA Beperkt Casco. Met deze WA+ scooterverzekering bent u ook verzekerd voor sommige soorten schade aan uw eigen scooter, zoals ruitschade en schade door diefstal.

Ontdek WA Beperkt Casco

Alles over de WA-scooterverzekering

Eigen risico scooterverzekering

Er geldt geen eigen risico voor de WA-scooterverzekering. Een uitzondering is wanneer uw kind schade heeft gereden. Is er schade en staat uw kind niet op de polis vermeld als bestuurder? Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000,-. 

Schadevrije jaren en no-claimkorting

Als u een scooterverzekering afsluit, krijgt u no-claimkorting op basis van uw schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat u zonder schade rijdt, krijgt u er een schadevrij jaar erbij. Uw no-claimkorting kan oplopen tot 75%.

Profiteer van pakketkorting

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Voorkom diefstal van uw scooter

Uw scooter beveiligen tegen diefstal? Dan raden wij u aan om uw scooter, naast het standaard slot, te beveiligen met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

De verzekering op naam van iemand anders zetten, kan dat?

Nee, dat kan niet. Als u uw scooter verkoopt, moet de nieuwe eigenaar zelf een verzekering afsluiten. U kunt uw opgebouwde schadevrije jaren niet overdragen aan iemand anders. 

Wat kost een scooterverzekering?

Een scooterverzekering afsluiten? De premie is afhankelijk van een aantal factoren zoals uw leeftijd, uw woonplaats, uw scooter en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking. 

Uw scooter aanvullend verzekeren

U kunt de scooterverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Rechtshulp Verkeer

Deskundige juridische bijstand voor het geval u in een juridisch conflict verzeild raakt, bv. met een scooterdealer of door een ongeluk met uw scooter.

Info Rechtshulp Verkeer

Ongevallenverzekering

Deze verzekering keert een bedrag uit wanneer u en/of uw passagier als gevolg van een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.

Info Ongevallenverzekering

Univé Pechhulp

Hiermee kunt u een beroep doen op de haal- en brengservice van Univé als u bij pech onderweg in Nederland niet verder kunt met uw scooter.

Info Pechhulp

Voorwaarden van onze WA-scooterverzekering

Verzekeringskaarten

Wat is wel en niet verzekerd met onze bromfietsverzekeringen?

Bekijk de Verzekeringskaarten

Veelgestelde vragen over de scooterverzekering

Ja, als je bij onze scooterverzekering kiest voor de dekking WA+ of All Risk dan ben je verzekerd tegen diefstal van je scooter. Je bent dan wel verplicht om je scooter altijd op slot te zetten met een ART goedgekeurd slot uit de categorie 3, 4 of 5.

Ja, ook als je zoon of dochter erop rijdt, blijft de scooterverzekering van kracht. Is er schade en staat je kind niet op de polis vermeld als bestuurder? Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000. Geef daarom de naam van je kind op als de bestuurder van de scooter, want dan geldt dit eigen risico niet. 

Ja, wanneer je een WA+ of een All Risk-scooterverzekering hebt afgesloten dan geldt er een eigen risico van € 100. 

Nee, Je kan je scooterverzekering niet overschrijven op iemand anders naam. Als je jouw scooter verkoopt, dan moet de nieuwe eigenaar zelf een verzekering afsluiten.

Ja, dat kan. Je krijgt een vrijwaringbewijs als je de scooter verkoopt en je het kenteken laat overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar. De datum en de code op dit bewijs heb je nodig om de verzekering op te zeggen.

Alle veelgestelde vragen

Kies voor de WA-scooterverzekering van Univé