WA-verzekering scooter (Wettelijke aansprakelijkheid)

Als scooterbezitter bent u verplicht uw scooter minimaal WA te verzekeren. De WA-scooterverzekering van Univé vergoedt de schade die u veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Verzekert u uw scooter WA, dan dekt deze scooterverzekering de schade aan uzelf en aan uw eigen scooter niet. Deze WA-scooterverzekering wordt meestal afgesloten voor scooters van 4 jaar en ouder.

Wat dekt de WA-scooterverzekering van Univé?

  • Schade aan anderen, dekking tot:
  • € 6.100.000,- voor letselschaden (schaden aan personen) en
  • € 2.500.000,- voor materiële schaden (schaden aan zaken).

Bereken nu uw premie
Of lees meer over de scooterverzekering.

Tot 75% no-claimkorting op uw scooterverzekering

Wanneer u schadevrij rijdt, stijgt uw no-claimkorting tot maximaal 75%. Heeft u nog geen no-claimkorting opgebouwd op uw scooterverzekering? Dan start u bij 50% korting op uw scooterpremie.  

Eigen risico bij uw WA-scooterverzekering

Standaard geldt bij de scooterverzekering WA geen eigen risico. Maar is de bestuurder bij een schade jonger dan 26 jaar en staat hij niet als bestuurder op de polis? Dan geldt een extra eigen risico van € 1.000,-. Ook bij een schade aan anderen.

Uw scooterverzekering wijzigen

U kunt uw WA-scooterverzekering altijd aanpassen naar bijvoorbeeld een WA-Plus (beperkt casco) scooterverzekering of All Risk scooterverzekering.

Wat is het verschil tussen een WA-verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering?

Een WA-verzekering is de meest beperkte scooterverzekering die u kunt afsluiten voor uw scooter. Hiermee is alleen schade verzekerd die u met uw scooter aan andere personen en goederen veroorzaakt. Het verschil met de aansprakelijkheidsverzekering (AVP) is dat deze verzekering schade aan anderen en andermans spullen dekt waarvoor u aansprakelijk bent, veroorzaakt zonder voertuig.

De voordelen van de scooterverzekering

  • Tot 75% no-claimkorting
  • U bepaalt zelf hoe compleet u verzekerd bent met de aanvullende dekkingen.
  • Schade? Onze Alarmcentrale staat dag en nacht voor u klaar.
  • Met uw vragen kunt u terecht bij uw regionale adviseurs.

Meer weten over de scooterverzekering?