Ga naar inhoud

WA-verzekering scooter (Wettelijke aansprakelijkheid)

Als scooterbezitter bent u verplicht uw scooter minimaal WA te verzekeren. De WA-scooterverzekering van Univé vergoedt de schade die u veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Verzekert u uw scooter WA, dan dekt deze scooterverzekering de schade aan uzelf en aan uw eigen scooter niet. Deze WA-scooterverzekering wordt meestal afgesloten voor scooters van 4 jaar en ouder.

Welke scooter wilt u verzekeren?

  • Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale
  • Gunstige 20+ premie
  • Direct 50% no-claimkorting

Wat dekt de WA-scooterverzekering van Univé?

In het kort: de WA-verzekering voor uw scooter vergoedt de schade die u veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Schade aan uzelf en aan uw eigen scooter is niet verzekerd.

Alles over de WA-scooterverzekering

Eigen risico scooterverzekering

Er geldt geen eigen risico voor de WA-scooterverzekering. Een uitzondering is wanneer uw kind schade heeft gereden. Is er schade en staat uw kind niet op de polis vermeld als bestuurder? Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000,-. 

Schadevrije jaren en no-claimkorting

Als u een scooterverzekering afsluit, krijgt u no-claimkorting op basis van uw schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat u zonder schade rijdt, krijgt u er een schadevrij jaar erbij. Uw no-claimkorting kan oplopen tot 75%.

Profiteer van pakketkorting

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Voorkom diefstal van uw scooter

Uw scooter beveiligen tegen diefstal? Dan raden wij u aan om uw scooter, naast het standaard slot, te beveiligen met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

De verzekering op naam van iemand anders zetten, kan dat?

Nee, dat kan niet. Als u uw scooter verkoopt, moet de nieuwe eigenaar zelf een verzekering afsluiten. U kunt uw opgebouwde schadevrije jaren niet overdragen aan iemand anders. 

Wat kost een scooterverzekering?

Een scooterverzekering afsluiten? De premie is afhankelijk van een aantal factoren zoals uw leeftijd, uw woonplaats, uw scooter en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking. 

Uw scooter aanvullend verzekeren

U kunt de scooterverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Voorwaarden van onze WA-scooterverzekering

Veelgestelde vragen over de scooterverzekering

Kies voor de WA-scooterverzekering van Univé