Ga naar inhoud
Twee mensen rijdend op een scooter
Twee mensen rijdend op een scooter

WA-scooterverzekering

De goedkoopste scooterverzekering van Univé.

Bereken gemakkelijk in 2 minuten je premie

  • Direct 50% no-claimkorting
  • Dagelijks opzegbaar
  • Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale

Wat dekt de WA-scooterverzekering van Univé?

De WA-verzekering voor jouw scooter vergoedt de schade die je veroorzaakt aan anderen. Schade aan jezelf en je eigen scooter is niet verzekerd. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor scooters van 4 jaar en ouder. Het is in Nederland verplicht om je scooter minimaal WA te verzekeren.

Kies voor extra zekerheid bij de WA-scooterverzekering

Je kunt jouw scooterverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen. Je kunt zelf bepalen wat je extra wilt verzekeren.

Klanten geven onze scooterverzekering gemiddeld een 8,7

Meer over de WA-scooterverzekering

Er geldt geen eigen risico voor de WA-scooterverzekering. Een uitzondering is wanneer je kind schade heeft gereden. Is er schade en staat je kind niet op de polis vermeld als bestuurder? Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000,-. 

Een WA-scooterverzekering afsluiten? De premie is afhankelijk van een aantal factoren zoals je leeftijd, woonplaats, het merk van je scooter en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Lees hier meer over de kosten van een scooterverzekering.

Je bent in Nederland wettelijk verplicht om je scooter te verzekeren tegen schade aan anderen, dit heet wettelijke aansprakelijkheid (WA). Deze verzekering dekt geen schade aan jouw eigen scooter. 

Je scooter beveiligen tegen diefstal? Dan raden wij je aan om jouw scooter, naast het standaard slot, te beveiligen met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

Veelgestelde vragen over de WA-scooterverzekering

Onbezorgd op weg? Verzeker je scooter in 4 minuten

Sluit nu af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar.

Documenten en voorwaarden

Service en contact