Ga naar inhoud

Een opzittendenverzekering voor je scooter

Blijvende invaliditeit, of zelfs overlijden van jou of je passagier. Je hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar dit kan voorkomen door een ernstig scooterongeval. Door deze tragische situatie kunnen jij, je passagier of nabestaanden voor hoge kosten komen te staan. Met een opzittendenverzekering (bij Univé Ongevallenverzekering genoemd) voor je scooter worden deze kosten opgevangen. Bij blijvende invaliditeit of overlijden van jou of je passagier keert deze verzekering namelijk een bedrag uit. Je sluit een opzittendenverzekering eenvoudig af bij jouw scooterverzekering. Dit is ook mogelijk als je je scooter zakelijk verzekert.

Een opzittendenverzekering is niet de enige aanvullende dekking die je kunt afsluiten bij je scooterverzekering. Wil je weten welke mogelijkheden er nog meer zijn? Bekijk dan onze pagina scooterverzekering dekkingen.

Bereken je premie

Wat is een ongevallenverzekering opzittenden scooter? 

Een opzittendenverzekering, bij Univé ongevallenverzekering genoemd, is een aanvullende dekking bij de scooterverzekering. Hiermee verzeker je jezelf en je passagier tegen hoge kosten als gevolg van een ernstig ongeval. Bijvoorbeeld als jij of je passagier blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt. In zulke situaties keert de opzittendenverzekering een bedrag uit aan de persoon of personen met letsel, of in het geval van overlijden aan de nabestaanden. 

Hoeveel keert een opzittendenverzekering uit? 

Bij Univé keert de ongevallenverzekering voor de scooter verschillende bedragen uit voor verschillende situaties. Raak jij of je passagier door een ongeval met de scooter blijvend invalide? Dan keert deze verzekering een bedrag tot maximaal € 35.000,- uit per persoon. Op deze vergoeding kan aanspraak worden gemaakt zodra blijkt dat er ernstig en onomkeerbaar letsel is opgelopen.  

Is zelfs sprake van een overlijden van jou of van je passagier? Dan keert deze verzekering een bedrag tot maximaal € 15.000,- uit per persoon. Deze uitkering wordt na het overlijden uitgekeerd aan de nabestaanden.  

Is letselschade niet al gedekt door mijn zorgverzekering? 

Misschien vraag je je af of letselschade na een ongeval, zoals blijvende invaliditeit door een ernstige verwonding, niet al gedekt is door je zorgverzekering. Dit hangt af van de dekking van je zorgverzekering. Het kan zijn dat sommige vormen van letsel door een ongeval niet onder de dekking van jouw zorgverzekering vallen. In deze situatie kan een uitkering van de ongevallenverzekering uitkomst bieden, zodat je niet met hoge kosten achterblijft na een ongeval. 

Hoe sluit ik een opzittendenverzekering af? 

Om een opzittendenverzekering voor je scooter af te sluiten, moet je eerst een scooterverzekering afsluiten. De opzittendenverzekering is hier namelijk een aanvullende verzekering bij: je kunt niet los een opzittendenverzekering afsluiten zonder scooterverzekering. Wanneer je je scooter verzekerd hebt, kun je hierbij aanvullend de opzittendenverzekering afsluiten. Dit kost je € 5,28 per jaar bovenop de kosten van je scooterverzekering.  

Je kunt deze verzekering afsluiten onafhankelijk van wat voor scooterverzekering je hebt. Met zowel WA als WA+ en All Risk kun je een ongevallenverzekering afsluiten. Ook kun je hierbij andere aanvullende dekkingen afsluiten, zoals Rechtshulp Verkeer en Pechhulp.

Is een opzittendenverzekering verplicht? 

In tegenstelling tot een scooterverzekering is een opzittendenverzekering niet verplicht. Jouw scooter moet volgens de Nederlandse wet minimaal WA verzekerd zijn, dus verzekerd tegen schade aan anderen en hun spullen, geldt er geen plicht voor aanvullende verzekeringen. Toch is het verstandig om bij je scooterverzekering ook een opzittendenverzekering af te sluiten. Zo weet je zeker dat je niet onverwachts voor hoge kosten komt te staan na een ernstig ongeval met de scooter. 

Je scooter verzekeren bij Univé 

Wil je een scooterverzekering afsluiten bij Univé, met of zonder aanvullende verzekeringen zoals onze ongevallenverzekering? Dat regel je gemakkelijk online. Je kunt van tevoren jouw premie berekenen met onze digitale rekentool. Hierbij zie je ook meteen hoe hoog de kosten uitvallen als je kiest voor één of meerdere aanvullende verzekeringen. 

Bereken je premie