Ga naar inhoud

Scooterverzekering berekenen

Als je je scooter gaat verzekeren, is het wel zo fijn om vooraf te weten hoe hoog de maandelijkse kosten hiervoor worden. Univé heeft verschillende soorten scooterverzekeringen. Benieuwd hoe je de kosten van je scooterverzekering online kunt berekenen? En door welke factoren de premie voor je scooter wordt berekend? Je leest het hier bij Univé. 

Bereken direct je premie

Soorten scooterverzekeringen 

Bij een scooter hoort een passende scooterverzekering. Het is in Nederland bovendien verplicht om je scooter tenminste WA te laten verzekeren. Hiervoor heeft Univé verschillende mogelijkheden. Naast de verplichte scooterverzekering kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor aanvullende opties.  

Je hebt bij Univé keuze uit: 

  • WA: deze verzekering dekt alleen de schade die je bij iemand anders rijdt. 

  • WA+: deze verzekering dekt de schade die je bij iemand anders rijdt en sommige schade aan je eigen scooter. Bijvoorbeeld door brand, storm of diefstal. Dezelfde dekking geldt ook voor de helmen van jou en je passagier, tot € 150,-. Ook de bijbehorende accessoires zijn tot €150,- meeverzekerd. 

  • All Risk: deze verzekering dekt vrijwel alle schade. Naast schade door brand, storm of diefstal is ook schade door een ongeval of valpartij verzekerd. En ook hierbij geldt: schade aan jouw helm en die van je passagier is tot € 150,- meeverzekerd. Ook de bijbehorende accessoires zijn tot € 150,- meeverzekerd. 

Bekijk vooraf altijd je polisvoorwaarden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees meer over wat voor jou de beste scooterverzekering is. 

Scooterverzekering berekenen 

Je kunt bij Univé eenvoudig online de premie van je scooterverzekering berekenen. Dit doe je door middel van onze premie berekeningstool. Door het online invullen van je kenteken wordt je premie berekend. Wil je de kosten van je scooterverzekering berekenen zonder kenteken? Dit kan. Klik dan in de berekeningstool op: ‘ik weet mijn kenteken niet’. Je premie wordt dan berekend op basis van je brandstofsoort, en je bouwmaand en- jaar.  

Scooterverzekering afsluiten als minderjarige  

Het is Nederland mogelijk om een scooterrijbewijs te halen als je 16 jaar of ouder bent. Als je een scooter koopt, is het verplicht om hiervoor minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze plicht geldt dus ook voor minderjarigen. Sluit je zelf een scooterverzekering af als 16-jarige? Dan staat de scooterverzekering ook meteen op jouw naam. Wil je je scooterverzekering in plaats daarvan afsluiten op op naam van je ouders? Dan komt de verzekering op hun naam te staan.  

Bij het afsluiten van de verzekering wordt er wel gevraagd wie de hoofdbestuurder van het voertuig is. Op basis hiervan wordt de premie berekend. Met een jongere bestuurder (onder de 25 jaar) als hoofdbestuurder valt de premie wat hoger uit. Dit komt doordat jongere bestuurders minder rijervaring hebben en daardoor meer risico op ongevallen en schade.  

Vragen? Neem contact op 

Heb je vragen over je scooterverzekering? Of heb je hulp nodig met het berekenen van je scooterverzekering? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je daar graag verder.  

Bereken je premie of sluit nu af