Ga naar inhoud
Je Vespa verzekeren met de scooterverzekering van Univé. Een lage premie en direct 50% korting als je geen schade hebt gemeld | Univé scooterverzekering

Scooterverzekering

Lage premie en direct 50% korting als je nog geen schade hebt gemeld.

Scooterverzekering

Lage premie en direct 50% korting als je nog geen schade hebt gemeld.

Kies je scooterverzekering

Kijk en vergelijk welke verzekering het beste bij je situatie past. Je kunt kiezen uit 3 verzekeringen: WA, WA+ of All Risk. Het is in Nederland verplicht om je scooter minimaal WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren, hiermee ben je verzekerd tegen schade aan anderen. Kies je voor WA+ of All Risk? Dan zijn de helm en accessoires van jou en je passagiers standaard meeverzekerd. 

Je scooterverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering

Je kunt je scooterverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering. Zoals bijvoorbeeld bij pech of een juridisch conflict met een scooterdealer of ongeluk. Een aanvullende verzekering geeft je extra zekerheid.

Klanten geven onze scooterverzekering gemiddeld een 8,7

Daarom verzekeren 150.000 klanten hun scooter bij Univé

In 5 stappen je scooter verzekeren

Vragen over de scooterverzekering?

Alles wat je moet weten over het verzekeren van je scooter

Lees meer over de verzekering van je scooter van pakketkorting, het voorkomen van diefstal, aanschafwaarderegeling tot no-claimkorting.

De WA-Plus en All Risk scooterverzekering van Univé hebben een eigen risico van € 100. Dit betekent dat bij schade je de eerste €100 zelf moet betalen. Kies je voor een hoger eigen risico (tot maximaal € 500), dan word je premie lager. Je kunt dan wel bij schade voor hogere kosten komen te staan.

Als je een scooterverzekering afsluit, krijg je no-claimkorting op basis van je schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat je zonder schade rijdt, krijg je er een schadevrij jaar erbij. Je no-claimkorting kan oplopen tot 85%.

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen je hebt, hoe hoger de korting. Je voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Je scooter verzekeren tegen diefstal? De diefstaldekking van de WA+ en All Risk scooterverzekering is alleen geldig als je scooter, naast het standaard slot, beveiligd is met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3). Lees hier onze preventietips om scooterdiefstal te voorkomen.

Is je scooter nog geen jaar geleden gekocht en All Risk verzekerd? Dan kun je kiezen voor 1 jaar aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal in het 1e jaar wordt de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen je dan om de aankoopnota.

Veelgestelde vragen over onze scooterverzekering

Service en contact

Sluit nu je scooterverzekering af met korting

Er zijn verschillende manieren om een goedkope scooterverzekering af te sluiten. Profiteer van de kortingsmogelijkheden voor de scooterverzekering.  

  • Maak gebruik van onze pakketkorting. Als je meerdere schadeverzekeringen bij ons afsluit, kun je tot wel 10% korting ontvangen. De korting wordt automatisch verrekend bij twee of meer schadeverzekeringen.
  • Kijk of je in aanmerking komt voor collectieve korting via je thuiszorgorganisatie, werkgever, vakbond (FNV) of ledenvereniging.
  • Heb je op een eerdere scooterverzekering schadevrije jaren opgebouwd? Dan kun je ook daarmee korting krijgen. Deze korting kan oplopen tot maximaal 85%. Dit noemen we no-claimkorting.

Alles over het verzekeren van je scooter

De kwaliteit van de Univé-scooterverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de scooterverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken we zo min mogelijk moeilijke woorden. En als we ze tóch moeten gebruiken, dan leggen we ze uit. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid. 

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website. 

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de scooterverzekering op verschillende punten: 

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 


De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Anna Bruinsma, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Roelof van den Berg.