Ga naar inhoud

Scooter­verzekering

 • Binnen 5 minuten uw scooter verzekerd
 • Uit te breiden met o.a. pechhulp
 • 50% no-claimkorting, ook zonder schadevrije jaren
 • Inclusief Univé Cyberhulp

Welke scooter wilt u verzekeren?

 • Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale
 • Gunstige 20+ premie
 • Direct 50% no-claimkorting

Onze scooterverzekeringen vergelijken

Bent u op zoek naar een goedkope scooterverzekering? Kijk en vergelijk welke het beste bij u past.  Ook voor uw elektrische scooter of uw Vespa.

Meest gekozen voor een gunstige prijs

WA

Wettelijke aansprakelijkheid

 • Deze scooterverzekering vergoedt alleen schade die u aan anderen/andermans spullen toebrengt.

Bereken uw premie

Meer over WA

Beste optie voor diefstaldekking voor scooters

WA+

Beperkt Casco

 • Deze scooterverzekering vergoedt schade die u aan anderen toebrengt (WA).
 • Maar ook sommige schade aan uw eigen scooter (bv. brand, storm en diefstal).
 • Bij schade of diefstal zijn de helmen van u en uw passagier samen tot € 150,- meeverzekerd en uw accessoires ook tot € 150,-.

Bereken uw premie

Meer over WA+

Beste totaalpakket: tegen alles opgewassen

All Risk

Volledig Casco

 • De scooterverzekering met de meest volledige dekking: vrijwel alles - ook diefstal - is gedekt (inclusief WA).
 • Uitbreidbaar met 1 jaar aanschafwaardegarantie bij total loss of diefstal.
 • Bij schade of diefstal zijn de helmen van u en uw passagier samen tot € 150,- meeverzekerd en uw accessoires ook tot € 150,-.

Bereken uw premie

Meer over All Risk

Uw scooter aanvullend verzekeren

U kunt de scooterverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Rechtshulp Verkeer

Deskundige juridische bijstand voor het geval u in een juridisch conflict verzeild raakt, bv. met een scooterdealer of door een ongeluk met uw scooter.

Info Rechtshulp Verkeer

Ongevallenverzekering

Deze verzekering keert een bedrag uit wanneer u en/of uw passagier als gevolg van een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.

Info Ongevallenverzekering

Univé Pechhulp

Hiermee kunt u een beroep doen op de haal- en brengservice van Univé als u bij pech onderweg in Nederland niet verder kunt met uw scooter.

Info Pechhulp

Documenten en voorwaarden bij de scooterverzekering

Wat wordt wel en niet gedekt door onze scooterverzekeringen? Op de pagina Documenten bij de scooterverzekering vindt u de polisvoorwaarden die op deze verzekering van toepassing zijn. De algemene voorwaarden, Europees schadeformulier en een brochure over onze scooterverzekering vindt u direct hieronder.

Heeft u al een scooterverzekering bij Univé? U vindt uw polisblad en voorwaarden in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’ of in de app op het tabblad ‘Documenten’.

Verzekeringskaarten scooterverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze scooterverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaarten

Meer weten over de scooterverzekering?

Een scooterverzekering afsluiten? Lees meer over o.a. pakketkorting, aanschafwaarderegeling en no-claimkorting.

Eigen risico scooterverzekering

De WA-Plus en All Risk scooterverzekering van Univé hebben een eigen risico van € 100,-. Dit betekent dat bij schade u de eerste €100,- zelf moet betalen. U kunt het eigen risico verhogen in ruil voor korting op uw premie.

Schadevrije jaren en no-claimkorting

Als u een scooterverzekering afsluit, krijgt u no-claimkorting op basis van uw schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat u zonder schade rijdt, krijgt u er een schadevrij jaar erbij. Uw no-claimkorting kan oplopen tot 75%.

Profiteer van pakketkorting

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Voorkom diefstal van uw scooter

Uw scooter verzekeren tegen diefstal? De diefstaldekking van de WA+ en All Risk scooterverzekering is alleen geldig als uw scooter, naast het standaard slot, beveiligd is met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

Aanschafwaarderegeling scooter

Is uw scooter nog geen jaar geleden gekocht en All Risk verzekerd? Dan kunt u kiezen voor 1 jaar aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal in het 1e jaar wordt de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen u dan om de aankoopnota.

Wat kost een scooterverzekering

Een scooterverzekering afsluiten? De premie is afhankelijk van een aantal factoren zoals uw leeftijd, uw woonplaats, uw scooter en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking. 

Veelgestelde vragen over de scooterverzekering

​De vijf meest gestelde vragen over de scooterverzekering.

Ja, dat kan. U krijgt een vrijwaringbewijs als u uw scooter verkoopt en u het kenteken laat overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar. Zodra u dit bewijs heeft, belt u met uw Univé-winkel of stuurt u ons een kopie van het vrijwaringbewijs. Wij zeggen dan uw scooterverzekering op.

Nee, U kunt uw scooterverzekering niet overschrijven op iemand anders naam. Als u uw scooter verkoopt, moet de nieuwe eigenaar zelf een verzekering afsluiten. U kunt uw opgebouwde schadevrije jaren niet overdragen aan iemand anders. 

Gebruikt één van uw kinderen de scooter het meest, dan kunt u beter direct bij het afsluiten van de scooterverzekering dat kind als bestuurder opgeven. Zo voorkomt u een extra eigen risico van € 1.000,-.

Ja, wanneer u een WA+ of een All Risk-verzekering heeft afgesloten als scooterverzekering, geldt er een eigen risico van € 100,-. 

Ja, als u bij onze scooterverzekering kiest voor de dekking WA+ of All Risk met diefstaldekking bent u verzekerd tegen diefstal van uw scooter. Voorwaarde daarbij is dat u verplicht bent om uw scooter altijd op slot te zetten met een ART goedgekeurd slot uit de categorie 3, 4 of 5.

Ja, ook als uw zoon of dochter erop rijdt, blijft de scooterverzekering van kracht. Is er schade en staat uw kind niet op de polis vermeld als bestuurder? Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000,-.  Geef daarom de naam van uw kind op als de bestuurder van de scooter, want dan geldt dit eigen risico niet. 

Alle veelgestelde vragen

Hulp bij schade aan uw scooter

Hulp nodig bij schade aan uw scooter? Univé staat dag en nacht voor u klaar. En u kunt uw schade eenvoudig online melden.

Wat te doen bij schade

Na een aanrijding met uw scooter vult u het Europees Schadeformulier in en meldt u de schade zo snel mogelijk bij Univé. Is uw scooter gestolen? Doe dan direct aangifte.

Volg het stappenplan bij schade.

Meer over hulp bij schade

Een noodgeval

Bel na een ongeval of bij pech onderweg de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. De centrale is dag en nacht bereikbaar.

Volg het stappenplan bij schade.

Meer over hulp bij noodgevallen

Klantenservice

Wij helpen je graag

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Alarmcentrale

Bij noodgevallen

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Ook interessant naast de scooterverzekering