Ga naar inhoud

Eigen risico bij scooterverzekering

Bij schade aan of diefstal van je scooter betaal je zelf een bedrag als eigen risico wanneer je de schade claimt. Is het schadebedrag hoger dan het eigen risico? Dan wordt het schadebedrag min het eigen risico betaald door Univé.

Hoeveel eigen risico bij scooterverzekering?

Er geldt een standaard eigen risico van € 100 voor de WA-Plus en de All Risk scooterverzekering van Univé. Dit eigen risico geldt alleen voor diefstal of schade aan je eigen scooter. Voor schade bij anderen geldt dit eigen risico niet. 

De WA scooterverzekering heeft standaard geen eigen risico omdat je daarmee alleen verzekerd bent voor schade die je aan anderen toebrengt. 

Het is belangrijk dat je altijd de naam en geboortedatum van de jongste bestuurder van de scooter op de polis laat zetten. Daarmee voorkom je het extra jeugd eigen risico van € 1.000 voor bestuurders die jonger zijn dan 26 jaar. Dit geldt voor de WA, WA plus en All Risk scooterverzekering. En ook voor schade die bij anderen wordt veroorzaakt. 

Direct weten wat je premie wordt? 
Bereken je premie of sluit nu af

Keuze hoger eigen risico scooterverzekering

Je kunt kiezen voor extra eigen risico. Je verhoogt dan vrijwillig het standaard eigen risico van onze WA-Plus en All Risk scooterverzekering naar € 250,- of € 500,-. Daarmee verlaag je de premie van je scooterverzekering. Houd er dan wel rekening mee dat je bij schade aan je scooter hogere onkosten hebt. 

Eigen risico na schade door anderen

Heb je een WA+ of All Risk scooterverzekering en is de tegenpartij schuldig aan een ongeval waarbij je betrokken bent? Dan krijg je het eigen risico terug, zodra de schade is verhaald op de tegenpartij.  

Je scooter zakelijk verzekeren

Je scooter verzekeren voor zakelijk gebruik is ook mogelijk. Sluit dan de zakelijke bromfietsverzekering af. Bij de WA-Plus en All Risk zakelijke bromfietsverzekering geldt een standaard eigen risico van € 250,-.

Wil je weten wat premie is voor je scooter?

Bereken gratis online de premie voor je scooter. Je kunt dan bekijken hoeveel premie het scheelt door op je scooterverzekering het eigen risico te verhogen. Benieuwd naar hoe de premie wordt opgebouwd voor je scooter? Lees hier meer over de kosten van je scooterverzekering

Bereken je premie