Ga naar inhoud

Eigen risico bij scooterverzekering

Bij schade aan of diefstal van uw scooter betaalt u zelf een bedrag als eigen risico wanneer u de schade claimt. Is het schadebedrag hoger dan het eigen risico? Dan wordt het schadebedrag minus het eigen risico betaald door de verzekeraar.

Hoeveel eigen risico bij scooterverzekering?

Er geldt een standaard eigen risico van € 100,- voor de WA-Plusen de All Risk scooterverzekering van Univé. Dit eigen risico geldt alleen voor diefstal of schade aan uw eigen scooter. Voor schade bij anderen geldt dit eigen risico niet.

De WA scooterverzekering heeft standaard geen eigen risico omdat u daarmee alleen verzekerd bent voor schade die u aan anderen toebrengt.

Het is belangrijk dat u altijd de naam en geboortedatum van de jongste bestuurder van de scooter op de polis laat zetten. Daarmee voorkomt u het extra jeugd eigen risico van € 1.000,- voor bestuurders die jonger zijn dan 26 jaar. Dit geldt voor de WA, WA plus en All Risk scooterverzekering. En ook voor schade die bij anderen wordt veroorzaakt.

Keuze hoger eigen risico scooterverzekering

U kunt kiezen voor extra eigen risico. U verhoogt dan vrijwillig het standaard eigen risico van onze WA-Plus en All Risk scooterverzekering naar € 250,- of € 500,-. Daarmee verlaagt u de premie van uw scooterverzekering. Houd er dan wel rekening mee dat u bij schade aan uw scooter hogere onkosten heeft. 

Eigen risico na schade door anderen

Heeft u een WA+ of All Risk scooterverzekering en is de tegenpartij schuldig aan een ongeval waarbij u betrokken bent? Dan krijgt u het eigen risico terug, zodra de schade is verhaald op de tegenpartij.  

Uw scooter zakelijk verzekeren

Uw scooter verzekeren voor zakelijk gebruik is ook mogelijk. Sluit dan de zakelijke bromfietsverzekering af. Bij de WA-Plus en All Risk zakelijke bromfietsverzekering geldt een standaard eigen risico van € 250,-.

Wilt u weten wat premie is voor uw scooter?

Bereken gratis online de premie voor uw scooter. U kunt dan bekijken hoeveel premie het scheelt door op uw scooterverzekering het eigen risico te verhogen.

Bereken nu uw premie