Ga naar inhoud

All Risk scooterverzekering (WA volledig casco)

De All Risk (WA volledig casco) is de meest uitgebreide scooterverzekering. Deze All Risk-verzekering voor uw scooter vergoedt naast de verplichte WA-dekking de schade aan uw eigen scooter. Ook bent u verzekerd als het uw eigen schuld is. Wilt u uw scooter verzekeren? Dan is All RIsk inclusief diefstaldekking en total loss. Daarbij kunt u kiezen voor 1 jaar Aanschafwaardegarantie bij total loss of diefstal. De scooterverzekering All Risk wordt meestal afgesloten voor scooters tot 2 jaar oud. 

Welke scooter wilt u verzekeren?

  • Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale
  • Gunstige 20+ premie
  • Direct 50% no-claimkorting

Wat dekt de All Risk scooterverzekering van Univé?

Kiest u voor de All Risk scooterverzekering, dan profiteert u van de meest uitgebreide verzekering voor uw scooter.

Dit wordt gedekt met de All Risk scooterverzekering

  • € 6.100.000,- voor letselschaden (schaden aan personen).
  • € 2.500.000,- voor materiële schaden (schaden aan zaken).
  • Schade aan uw eigen scooter door brand, diefstal en storm.
  • Uitbreidbaar met 1 jaar aanschafwaardegarantie bij total loss of diefstal.
  • Bij schade of diefstal zijn de helmen van u en uw passagier samen tot € 150,- meeverzekerd en uw accessoires ook tot € 150,-.

Bereken uw premie

Dit wordt niet gedekt met de All Risk scooterverzekering

  • Als u – of iemand anders – rijdt zonder rijbewijs, opzettelijk schade veroorzaakt of rijdt onder invloed van alcohol of drugs.
  • En als u uw scooter tegen betaling heeft verhuurd. Of bij vervoer tegen betaling.

Wilt u toch een iets minder uitgebreide dekking? Kies dan voor onze WA+ scooterverzekering.

Ontdek WA+

Alles over de scooterverzekering

Eigen risico scooterverzekering

De WA-Plus en All Risk scooterverzekering van Univé hebben een eigen risico van € 100,-. Dit betekent dat bij schade u de eerste €100,- zelf moet betalen. U kunt het eigen risico verhogen in ruil voor korting op uw premie.

Schadevrije jaren en no-claimkorting

Als u een scooterverzekering afsluit, krijgt u no-claimkorting op basis van uw schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat u zonder schade rijdt, krijgt u er een schadevrij jaar erbij. Uw no-claimkorting kan oplopen tot 75%.

Profiteer van pakketkorting

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Voorkom diefstal van uw scooter

Uw scooter verzekeren tegen diefstal? De diefstaldekking van de WA+ en All Risk scooterverzekering is alleen geldig als uw scooter, naast het standaard slot, beveiligd is met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3).

Aanschafwaarderegeling scooter

Is uw scooter nog geen jaar geleden gekocht en All Risk verzekerd? Dan kunt u kiezen voor 1 jaar aanschafwaardegarantie. Bij total loss of diefstal in het 1e jaar wordt de volledige aanschafwaarde uitgekeerd. We vragen u dan om de aankoopnota.

Wat kost een scooterverzekering?

Een scooterverzekering afsluiten? De premie is afhankelijk van een aantal factoren zoals uw leeftijd, uw woonplaats, uw scooter en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking. 

Uw scooter aanvullend verzekeren

U kunt de scooterverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Rechtshulp Verkeer

Deskundige juridische bijstand voor het geval u in een juridisch conflict verzeild raakt, bv. met een scooterdealer of door een ongeluk met uw scooter.

Info Rechtshulp Verkeer

Ongevallenverzekering

Deze verzekering keert een bedrag uit wanneer u en/of uw passagier als gevolg van een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.

Info Ongevallenverzekering

Univé Pechhulp

Hiermee kunt u een beroep doen op de haal- en brengservice van Univé als u bij pech onderweg in Nederland niet verder kunt met uw scooter.

Info Pechhulp

Voorwaarden van onze All Risk scooterverzekering

Verzekeringskaarten

Wat is wel en niet verzekerd met onze bromfietsverzekeringen?

Bekijk de Verzekeringskaarten

Veelgestelde vragen over de scooterverzekering

Ja, als je bij onze scooterverzekering kiest voor de dekking WA+ of All Risk dan ben je verzekerd tegen diefstal van je scooter. Je bent dan wel verplicht om je scooter altijd op slot te zetten met een ART goedgekeurd slot uit de categorie 3, 4 of 5.

Ja, ook als je zoon of dochter erop rijdt, blijft de scooterverzekering van kracht. Is er schade en staat je kind niet op de polis vermeld als bestuurder? Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000. Geef daarom de naam van je kind op als de bestuurder van de scooter, want dan geldt dit eigen risico niet. 

Ja, wanneer je een WA+ of een All Risk-scooterverzekering hebt afgesloten dan geldt er een eigen risico van € 100. 

Nee, Je kan je scooterverzekering niet overschrijven op iemand anders naam. Als je jouw scooter verkoopt, dan moet de nieuwe eigenaar zelf een verzekering afsluiten.

Ja, dat kan. Je krijgt een vrijwaringbewijs als je de scooter verkoopt en je het kenteken laat overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar. De datum en de code op dit bewijs heb je nodig om de verzekering op te zeggen.

Alle veelgestelde vragen

Kies voor de All Risk scooterverzekering van Univé