Ga naar inhoud

Welk scooterslot is het beste voor uw scooter?

U wilt uiteraard voorkomen dat uw scooter gestolen wordt. Wij helpen u graag verder met informatie over het scooterslot dat het beste past bij uw situatie. 

Goed scooterslot kopen? Let op de sterren! 

Stichting ART heeft een keurmerk ontwikkeld voor tweewielersloten op basis van sterren. Hoe meer sterren een scooterslot heeft, des te hoger is de preventieve waarde ervan. Een slot met veel sterren beschermt beter tegen diefstal. Een slot met vijf sterren heeft de meeste preventieve waarde. 

Hoe zit het met de verzekering? 

U kunt uw scooter bij Univé verzekeren tegen diefstal met een WA+ of All Risk scooterverzekering. Daarmee is uw scooter verzekerd tegen diefstal en een poging tot diefstal, ook van onderdelen van uw scooter. Is uw scooter WA verzekerd? Dan bent u niet tegen diefstal verzekerd.  

De diefstaldekking van de WA+ en All Risk scooterverzekering is alleen geldig als uw scooter, naast het standaard scooterslot, beveiligd is met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3). 

Tip: zorg ervoor dat het scooterslot, de ketting of de staalkabel niet op de grond ligt. Anders kan het met een hard voorwerp opengebroken worden. 

Wordt uw scooter toch gestolen, ondanks een goed scooterslot? 

Meld dan bij Univé dat uw scooter of onderdelen zijn gestolen. In dat geval schorten wij direct uw verzekering op. Dat betekent dat u geen premie meer hoeft te betalen. Meestal ontvangt u binnen 4 dagen bericht van Univé. U kunt uw schademelding volgen in Mijn Univé en de Univé App. 

Na de melding wachten we eerst 30 dagen of uw scooter gevonden wordt. Wordt de scooter binnen 30 dagen gevonden, dan vergoeden wij eventuele schade die door de diefstal is ontstaan aan uw scooter min het eigen risico. Wordt de scooter niet gevonden, dan vergoeden wij de schade met aftrek van het bedrag dat u aan eigen risico heeft.  

 Meer informatie over schade aan uw scooter vindt u hier.