Ga naar inhoud

Welk scooterslot heb je nodig voor je verzekering?

Je wilt uiteraard voorkomen dat je scooter gestolen wordt. Wij helpen je graag verder met informatie over het scooterslot dat het beste past bij jouw situatie. Zo verklein je het risico op diefstal van je scooter

Goed scooterslot kopen? Let op de sterren

Stichting ART heeft een keurmerk ontwikkeld voor tweewielersloten op basis van sterren. Hoe meer sterren een scooterslot heeft, des te hoger is de preventieve waarde ervan. Een slot met veel sterren beschermt beter tegen diefstal. Een slot met vijf sterren heeft de meeste preventieve waarde. 

Scooterslot

Welk slot voor verzekering scooter?

Je kunt je scooter bij Univé verzekeren tegen diefstal met een WA+ of All Risk scooterverzekering. Daarmee is je scooter verzekerd tegen diefstal en een poging tot diefstal, ook voor de onderdelen van je scooter. Is je scooter WA verzekerd? Dan ben je niet tegen diefstal verzekerd.  

De diefstaldekking van de WA+ en All Risk scooterverzekering is alleen geldig als je scooter, naast het standaard scooterslot, beveiligd is met een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal categorie 3). 

Tip: zorg ervoor dat het scooterslot, de ketting of de staalkabel niet op de grond ligt. Anders kan het met een hard voorwerp opengebroken worden. 

Scooter toch gestolen, ondanks een goed scooterslot? 

Meld dan bij Univé dat je scooter of onderdelen zijn gestolen. In dat geval schorten wij direct je verzekering op. Dat betekent dat je geen premie meer hoeft te betalen. Meestal ontvang je binnen 4 dagen bericht van Univé. Je kunt je schademelding volgen in Mijn Univé en de Univé App. 

Na de melding wachten we eerst 30 dagen of je scooter gevonden wordt. Wordt de scooter binnen 30 dagen gevonden, dan vergoeden wij eventuele schade die door de diefstal is ontstaan aan je scooter min het eigen risico. Wordt de scooter niet gevonden, dan vergoeden wij de schade met aftrek van het bedrag dat je aan eigen risico heeft.  Meer informatie over schade aan je scooter vind je hier.