Ga naar inhoud

Jouw elektrische scooter verzekeren

Rijd jij op een elektrische scooter en wil je deze goed verzekeren? Je vindt bij Univé een uitstekende elektrische scooterverzekering met een lage premie en een uitgebreide dekking. Je bepaalt zelf hoe je jouw elektrische scooter wilt verzekeren: je hebt de keuze uit drie dekkingsopties en verschillende aanvullende dekkingen. Wil je direct goed verzekerd de weg op? Bereken dan nu online jouw premie. 

Bereken jouw premie

Heb je nog geen elektrische scooter, maar overweeg je om er één te kopen? Dan is het fijn om van tevoren te weten waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld of je met een elektrische scooter wel of niet mag rijden in milieuzones. Lees er meer over op onze pagina voordelen en nadelen van elektrische scooters.

Keuze uit WA, WA+ en All Risk

Voor jouw elektrische scooterverzekering heb je de keuze uit drie opties: WA, WA+ en All Risk. Hoe uitgebreid je jouw eigen e-scooter wilt verzekeren is aan jou, maar je bent in elk geval verplicht om deze WA te verzekeren. Daarmee ben je verzekerd tegen schade die je met de scooter aan anderen of andermans spullen toebrengt. Welke opties zijn er allemaal, en wat is hiermee precies verzekerd? Dat lees je hieronder. 

  • WA scooterverzekering

Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd tegen schade die jij met jouw scooter toebrengt aan anderen en hun spullen. Deze verzekering dekt geen schade aan jouw eigen scooter. 

  • WA+ scooterverzekering

Een WA+ verzekering dekt schade aan anderen en hun spullen én sommige schades aan jouw eigen scooter. Schade aan jouw scooter door brand, storm of diefstal is met WA+ verzekerd. 

  • All Risk scooterverzekering

De All Risk verzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering die je kunt kiezen. Met All Risk is schade aan anderen en hun spullen verzekerd, maar ook vrijwel alle schades aan je eigen scooter. Naast schade door brand, diefstal en storm is hiermee ook schade door een aanrijding of valpartij verzekerd. Ook als je de schade per ongeluk zelf hebt veroorzaakt. 

Helm en accessoires zijn ook verzekerd

Misschien wil je naast de scooter zelf ook jouw helm en accessoires verzekeren. Dat kan, als je een WA+ of All Risk verzekering kiest voor jouw elektrische scooter. Jouw helm én de helm van jouw passagier zijn hierbij samen gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 150,-. Hetzelfde geldt voor de accessoires op je scooter: ook deze zijn gratis meeverzekerd tot € 150,-. Je kunt voor een hoger verzekerd bedrag kiezen, tegen een iets hogere premie.

Direct 50% no-claimkorting

Je bouwt extra korting op wanneer je schadevrije jaren opbouwt: dit is de no-claimkorting. Je start direct bij 50% no-claimkorting op de premie. Dit kan oplopen tot 75% korting no-claimkorting op de verzekering van jouw elektrische scooter.

Gunstige 20+ premie

Je elektrische scooter verzekeren is bij Univé gunstig. We hebben een uitgebreide dekking tegen een lage premie. En is de leeftijd van de bestuurder 20+, dan is de premie nog gunstiger voor jou.

Aanvullende verzekeringen voor je elektrische scooter


Wil je extra goed verzekerd de weg op? Bij Univé kun je jouw elektrische scooterverzekering uitbreiden met verschillende aanvullende dekkingen. Welke? We zetten ze hieronder op een rij.  

  • Univé Pechhulp 

Kom je onderweg in Nederland stil te staan met de elektrische scooter, bijvoorbeeld door pech onderweg of een aanrijding? Met Univé Pechhulp ben je verzekerd van hulp als je niet verder kunt rijden. Wij repareren de elektrische scooter niet, maar vervoeren jou en jouw voertuig wel gratis naar bijvoorbeeld je woonadres of een garage. Bel hiervoor de Univé Pechhulp via onze Alarmcentrale: +31 592 348 112. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 

  • Rechtshulp Verkeer

Raak je betrokken bij een juridische kwestie, bijvoorbeeld na een ongeval? Dan biedt Rechtshulp Verkeer uitkomst. Je hebt deze aanvullende dekking al voor € 31,95 per jaar (incl. assurantiebelasting), waarmee je altijd verzekerd bent van deskundige juridische hulp bij juridische kwesties rond jouw scooter. 

  • Ongevallenverzekering

Je hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt: een ongeval met de scooter waarbij jij of jouw passagier blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt. Met de aanvullende Ongevallenverzekering ben je verzekerd tegen de gevolgen hiervan: dan wordt een bedrag uitgekeerd. Voor slechts € 5,28 per jaar sluit je bij Univé een Ongevallenverzekering af.  

  • 1 jaar Aanschafwaarderegeling 

Heb je jouw scooter All Risk verzekerd? Dan kun je kiezen voor de aanvullende Aanschafwaarderegeling. In geval van diefstal of total loss binnen 1 jaar na aankoop, ontvang je het aankoopbedrag dat op de nota staat terug. 

Eigen risico verzekering elektrische scooter

Bij de WA+ en All Risk scooterverzekering heb je standaard een eigen risico van € 100,- voor schade aan jouw eigen elektrische scooter. Je kunt ervoor kiezen het eigen risico te verhogen in ruil voor korting op je premie. Dan kom je bij schade echter wel voor hogere kosten te staan.

Geef altijd de jongste bestuurder van de scooter door voor de verzekering. Daarmee voorkom je het extra jeugd eigen risico van € 1.000.

Kosten verzekering elektrische scooter

De kosten van je elektrische scooter verzekering zijn afhankelijk van de keuze die je maakt. Daarnaast speelt nog een aantal factoren mee, zoals de leeftijd van de bestuurder, postcode, type scooter en de nieuwwaarde. In de gratis online berekening kun je direct zien wat dit betekent voor jouw premie. 

Bereken nu jouw premie