Ga naar inhoud
Trotse bezitter van een elektrische scooter. Je laadkabel en accu zijn standaard meeverzekerd | Univé scootverzekering
Trotse bezitter van een elektrische scooter. Je laadkabel en accu zijn standaard meeverzekerd | Univé scootverzekering

Elektrische scooter verzekeren

Ga met een gerust gevoel op weg. Je elektrische scooter (e-scooter) goed verzekerd.

Jouw elektrische scooter verzekeren

Ben jij de trotse bezitter van elektrische scooter (ook wel e-scooter) en wil je deze goed verzekeren? Bij ons vind je een passende verzekering met een gunstige premie. Je bepaalt zelf hoe je jouw elektrische scooter wilt verzekeren: WA, WA+ en All Risk. De verzekering voor jouw elektrische scooter valt onder de scooterverzekering.

Kies de basisdekking voor jouw elektrische scooter

Voor jouw elektrische scooter heb je drie opties: WA, WA+ en All Risk. Hoe uitgebreid je jouw eigen e-scooter wilt verzekeren is aan jou. Net als een benzine scooter is het wettelijk verplicht om je scooter WA te verzekeren.

Aanvullende verzekeringen voor je elektrische scooter

Scooterverzekering: beoordeeld met een 8,7

Waarom je elektrische scooter verzekeren bij Univé?

Alles over je elektrische scooter verzekeren

Je bouwt extra korting op wanneer je schadevrije jaren opbouwt: dit is de no-claimkorting. Je start direct bij 50% no-claimkorting op de premie. Dit kan oplopen tot 75% korting no-claimkorting op de verzekering van jouw elektrische scooter.

Je elektrische scooter verzekeren is bij Univé gunstig. We hebben een uitgebreide dekking tegen een lage premie. En is de leeftijd van de bestuurder 20+ jaar, dan is de premie nog gunstiger voor jou.

Bereken je premie

Misschien wil je naast de elektrische scooter zelf ook jouw helm en accessoires verzekeren. Dat kan, als je een WA+ of All Risk verzekering kiest voor jouw elektrische scooter. Jouw helm én de helm van jouw passagier zijn hierbij samen gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 150. Hetzelfde geldt voor de accessoires op je scooter: ook deze zijn gratis meeverzekerd tot € 150. Je kunt voor een hoger verzekerd bedrag kiezen, tegen een iets hogere premie.

Bij de WA+ en All Risk scooterverzekering heb je standaard een eigen risico van € 100 voor schade aan jouw eigen elektrische scooter. Je kunt ervoor kiezen het eigen risico te verhogen in ruil voor korting op je premie. Dan kom je bij schade echter wel voor hogere kosten te staan.

Geef altijd de jongste bestuurder van de scooter door voor de verzekering. Daarmee voorkom je het extra jeugd eigen risico van € 1.000.

Overweeg je om een e-scooter aan te schaffen? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat de voordelen en nadelen van zo'n elektrische scooter zijn. Zo kun je een goed overwogen keuze maken in het wel of niet aanschaffen van een elektrische scooter. Lees hier meer over de voor- en nadelen van een elektrische scooter.

Overweeg je de aanschaf van een elektrische scooter of ben je al de trotse eigenaar? Dan komt ook het onderwerp de actieradius aan bod. Maar wat is de actieradius precies, wat beïnvloedt de actieradius en kun je de actieradius ook vergroten? Lees hier meer over de actieradius van een elektrische scooter

Ben je van plan een elektrische scooter te kopen, dan is het goed om te weten of je hier een rijbewijs voor nodig hebt. Voor een elektrische scooter heb je een bromfietsrijbewijs (AM) nodig. Het is niet toegestaan om een e-scooter te besturen zonder rijbewijs. Het maakt daarbij niet uit of je elektrische scooter 25 km/u of 45 km/u gaat, voor beide is een rijbewijs verplicht. 

Lees meer over het elektrische scooter rijbewijs

Sluit een elektrische scooterverzekering af

Je kunt jouw elektrische scooter direct online verzekeren. 

Sluit nu af of bereken je premie

Dagelijks opzegbaar

Documenten en voorwaarden

Alles wat je wilt weten over de elektrische scooter

Elektrische scooters worden steeds populairder. Wil je meer informatie of tips over de elektrische scooter? Lees alles over de accu, het opladen, verkeersregels en de helmplicht. 

Service & contact

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Anna Bruinsma, contentspecialist verzekeringen. Alle informatie wordt gecontroleerd door onze productspecialist Roelof van den Berg.