Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over de scooterverzekering

Ja, dat kan. U krijgt een vrijwaringbewijs als u uw scooter verkoopt en u het kenteken laat overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar. Zodra u dit bewijs heeft, belt u met uw Univé-winkel of stuurt u ons een kopie van het vrijwaringbewijs. Wij zeggen dan uw scooterverzekering op.

Nee, U kunt uw scooterverzekering niet overschrijven op iemand anders naam. Als u uw scooter verkoopt, moet de nieuwe eigenaar zelf een verzekering afsluiten. U kunt uw opgebouwde schadevrije jaren niet overdragen aan iemand anders. 

Gebruikt één van uw kinderen de scooter het meest, dan kunt u beter direct bij het afsluiten van de scooterverzekering dat kind als bestuurder opgeven. Zo voorkomt u een extra eigen risico van € 1.000,-.

Ja, wanneer u een WA+ of een All Risk-verzekering heeft afgesloten als scooterverzekering, geldt er een eigen risico van € 100,-. 

Ja, als u bij onze scooterverzekering kiest voor de dekking WA+ of All Risk met diefstaldekking bent u verzekerd tegen diefstal van uw scooter. Voorwaarde daarbij is dat u verplicht bent om uw scooter altijd op slot te zetten met een ART goedgekeurd slot uit de categorie 3, 4 of 5.

Ja, ook als uw zoon of dochter erop rijdt, blijft de scooterverzekering van kracht. Is er schade en staat uw kind niet op de polis vermeld als bestuurder? Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000,-.  Geef daarom de naam van uw kind op als de bestuurder van de scooter, want dan geldt dit eigen risico niet. 

U kunt uw scooterverzekering dagelijks opzeggen. Maar heeft u het kenteken op naam en is  dit niet geschorst bij de RDW? Dan moet u voor een verzekering zorgen. Ook als uw scooter kapot is. Het schorsen van het kenteken kunt u online aanvragen bij de RDW. Meer informatie op de RDW site: https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/brommer/tijdelijk-niet-gebruiken/schorsing-online-aanvragen.

Ja, de schade die u opgelopen heeft of heeft veroorzaakt met uw scooter kunt u op diverse manieren online melden. Bijvoorbeeld via uw persoonlijke online omgeving Mijn Univé of via de Univé App. Lees meer over onze scooterverzekering.

U kunt de scooterverzekering opzeggen wanneer u dat wilt. Zegt u de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kunt u hem nog steeds dagelijks opzeggen. U hoeft de scooterverzekering dus niet steeds zelf te verlengen.

Wanneer u uw scooter langere tijd niet gebruikt kunt u uw scooter schorsen bij het RDW. Een geschorste scooter hoeft niet verzekerd te zijn.

Bestuurt uw kind de scooter of snorscooter het meest, sluit dan de verzekering direct op naam van uw kind af. Staat de scooterverzekering op uw naam, maar de schade wordt veroorzaakt door uw kind? Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000,-. Gebruikt één van uw kinderen de scooter het meest, dan kunt u beter dat kind als bestuurder opgeven. Nog beter is het om de scooterverzekering dan op naam van uw kind te zetten.

Nee, opgevoerde scooters zijn niet verzekerd. Via onze scooterverzekering is de schade die u met een opgevoerde scooter veroorzaakt niet gedekt. Volgens de wet mag een scooter niet harder dan 45 kilometer per uur en een snorscooter mag niet harder dan 25 kilometer per uur. Als u of uw kind met een opgevoerde brommer schade aan een ander veroorzaakt, kan de verzekeraar de eventuele schadevergoeding verhalen op u of uw kind.

Een scooterverzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) is verplicht. Natuurlijk kunt u die bij Univé uitbreiden tot een verzekering-op-maat. Zo kunt u een verzekering samenstellen die ook schade aan uw eigen scooter dekt. Schade door diefstal, stormschade, brandschade, maar ook schade door een ongeluk. U kunt de verzekering ook uitbreiden met Rechtshulp, hulp bij pech of een vergoeding bij invaliditeit of overlijden. Dat geldt ook voor uw elektrische scooter.

Gebruik bij de scooterverzekering van Univé naast het standaard scooterslot minstens 1 ART goedgekeurd slot uit de categorie met  3, 4 of 5 sterren (zie ook https://www.stichtingart.nl/). Zorg ervoor dat het slot, de ketting of de staalkabel niet op de grond ligt. Anders kan het met een hard voorwerp opengebroken worden.