Ga naar inhoud

Vespa verzekeren

Uw mooie Vespa verzekeren met de scooterverzekering van Univé. Keuze uit WA, WA plus of All Risk en direct 50% no-claimkorting. Sluit online af en u bent direct verzekerd.

Welke Vespa wilt u verzekeren?

  • Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale
  • Gunstige 20+ premie
  • Direct 50% no-claimkorting

Welke Vespa-verzekering moet ik kiezen?

Bij Univé kunt u kiezen uit 3 soorten scooterverzekeringen voor uw Vespa: WA, WA+ (Beperkt casco) of All Risk (Volledig casco). Welke verzekering het beste bij u past hangt van uw persoonlijke situatie en wensen af. Heeft u een nieuwe of een wat oudere Vespa? Hoeveel risico wilt u lopen bijvoorbeeld bij diefstal? U kunt ook uw elektrische Vespa of Vespa Sprint verzekeren met de scooterverzekering.

Meest gekozen voor een gunstige prijs

WA-scooterverzekering

U bent wettelijk verplicht uw Vespa minimaal WA te verzekeren. Hiermee verzekert u schade die u aan of bij anderen veroorzaakt. Schade aan uw Vespa is niet verzekerd. Dit is de goedkoopste scooterverzekering en wordt meestal afgesloten voor een oudere Vespa.

  • Direct 50% no-claimkorting
  • Vergoedt schade bij / aan anderen

Premie berekenen

Meer over WA

Beste optie voor diefstaldekking Vespa

WA+ scooterverzekering

Met de WA+ (Beperkt casco) verzekering verzekert u, behalve de schade aan anderen, ook sommige schades aan uw eigen Vespa. Denk aan brand, storm of diefstalschade. Ook uw helm en accessoires zijn verzekerd.

  • Vergoedt diefstal en brand
  • Vergoedt schade aan / bij anderen

Premie berekenen

Meer over WA+

Beste totaalpakket: dekking voor diefstal en ongeval

All Risk-scooterverzekering

Met de All Risk (volledig casco) verzekering is uw Vespa zo compleet mogelijk verzekerd. Behalve de dekkingen van de WA en WA+ scooterverzekering bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen Vespa door bijvoorbeeld een ongeval. U kunt hierbij kiezen voor 1 jaar Aanschafwaardegarantie bij total loss of diefstal. Dit is de beste keus voor een nieuwe Vespa.

  • Vergoedt schade aan eigen spullen én bij / aan anderen
  • Inclusief diefstal- en total-loss-dekking

Premie berekenen

Meer over All Risk

Uw Vespa aanvullend verzekeren

Uw Vespa kunt u aanvullend verzekeren met de volgende dekkingen:

Rechtshulp Verkeer

Deskundige juridische bijstand voor het geval u in een juridisch conflict verzeild raakt, bv. met een scooterdealer of door een ongeluk met uw scooter.

Info Rechtshulp Verkeer

Ongevallenverzekering

Deze verzekering keert een bedrag uit wanneer u en/of uw passagier als gevolg van een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.

Info Ongevallenverzekering

Univé Pechhulp

Hiermee kunt u een beroep doen op de haal- en brengservice van Univé als u bij pech onderweg in Nederland niet verder kunt met uw scooter.

Info Pechhulp

Voorwaarden van onze scooter-/bromfietsverzekering

Alles over uw Vespa verzekeren

Direct 50% no-claimkorting

Wanneer u voor het eerst een scooterverzekering afsluit, ontvangt u direct 50% no-claimkorting. Na elk schadevrij jaar bouwt u meer korting op. En hoe meer schadevrije jaren, hoe lager de premie wordt. Dit kan oplopen tot maximaal 75% no-claimkorting.

Eigen risico verzekering Vespa

De WA-Plus en All Risk scooterverzekering van Univé hebben een eigen risico van € 100,-. Dit betekent dat bij schade u de eerste €100,- zelf moet betalen. U kunt het eigen risico verhogen naar € 250,- of € 500,- in ruil voor korting op uw premie.

Eigen risico jonge bestuurders

Het is belangrijk dat altijd de naam van de jongste bestuurder van de Vespa op de polis staat. Daarmee voorkomt u het extra jeugd eigen risico van € 1.000,- voor bestuurders jonger dan 26 jaar. Dit geldt voor zowel WA, als WA Plus en All Risk scooterverzekering. 

Accessoires en helm gratis verzekerd

Met de WA+ en All Risk scooterverzekering zijn de accessoires aan uw Vespa gratis verzekerd tot € 150,- bij schade of diefstal. Denk bijvoorbeeld aan een windscherm, valbeugelset of ledknipperlichten. U kunt het verzekerde bedrag voor de accessoires verhogen naar € 250,- of € 500,-. Daarmee verhoogt u de premie van uw Vespa verzekering.

Uw helm en die van uw passagier zijn samen tot € 150,- meeverzekerd op de Vespa verzekering bij een WA+ of All Risk dekking.

Voorkom diefstal van uw Vespa

Uw mooie Vespa is ook geliefd bij dieven. Met de WA+ en All Risk scooterverzekering bent u verzekerd tegen diefstal. Maar u moet naast het standaard slot ook een ART-goedgekeurd veiligheidsslot (minimaal klasse 3) gebruiken.

Het beste is natuurlijk om diefstal van uw Vespa te voorkomen. We hebben een aantal preventietips op een rij gezet. Lees hier ook wat u moet doen als uw Vespa onverhoopt toch gestolen is.

Wat kost het om uw Vespa te verzekeren?

De premie van uw Vespa verzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld uw leeftijd, uw woonplaats en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Maar ook de waarde van uw Vespa is van belang. Daarnaast is de hoogte van de premie afhankelijk van de dekking die u kiest.

Met de gratis online premieberekening ziet u direct wat uw Vespa verzekering bij Univé kost.

Verzekeringskaarten scooterverzekering

Wat is wel en niet gedekt door deze scooterverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaarten

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over onze scooterverzekering.

Ja, dat kan. U krijgt een vrijwaringbewijs als u uw scooter verkoopt en u het kenteken laat overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar. Zodra u dit bewijs heeft, belt u met uw Univé-winkel of stuurt u ons een kopie van het vrijwaringbewijs. Wij zeggen dan uw scooterverzekering op.

Nee, U kunt uw scooterverzekering niet overschrijven op iemand anders naam. Als u uw scooter verkoopt, moet de nieuwe eigenaar zelf een verzekering afsluiten. U kunt uw opgebouwde schadevrije jaren niet overdragen aan iemand anders. 

Gebruikt één van uw kinderen de scooter het meest, dan kunt u beter direct bij het afsluiten van de scooterverzekering dat kind als bestuurder opgeven. Zo voorkomt u een extra eigen risico van € 1.000,-.

Ja, wanneer u een WA+ of een All Risk-verzekering heeft afgesloten als scooterverzekering, geldt er een eigen risico van € 100,-. 

Ja, als u bij onze scooterverzekering kiest voor de dekking WA+ of All Risk met diefstaldekking bent u verzekerd tegen diefstal van uw scooter. Voorwaarde daarbij is dat u verplicht bent om uw scooter altijd op slot te zetten met een ART goedgekeurd slot uit de categorie 3, 4 of 5.

Ja, ook als uw zoon of dochter erop rijdt, blijft de scooterverzekering van kracht. Is er schade en staat uw kind niet op de polis vermeld als bestuurder? Dan geldt er een extra eigen risico van € 1.000,-.  Geef daarom de naam van uw kind op als de bestuurder van de scooter, want dan geldt dit eigen risico niet. 

Alle veelgestelde vragen

Uw Vespa direct verzekerd

U kunt uw Vespa direct online verzekeren. U heeft direct een voorlopige dekking. En uiteraard heeft u 14 dagen bedenktijd om uw scooterverzekering te stoppen. U kunt dus direct verzekerd op weg.

Schade aan uw Vespa?

Wanneer u hulp nodig heeft bij schade heeft aan uw Vespa staat Univé 24/7 voor u klaar om u te helpen. U kunt schade online melden via Mijn Univé of de Univé-app.

Wat te doen bij schade

Na een aanrijding met uw scooter vult u het Europees Schadeformulier in en meldt u de schade zo snel mogelijk bij Univé. Is uw scooter gestolen? Doe dan direct aangifte.

Volg het stappenplan bij schade.

Meer over hulp bij schade

Een noodgeval

Bel na een ongeval of bij pech onderweg de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112. De centrale is dag en nacht bereikbaar.

Volg het stappenplan bij schade.

Meer over hulp bij noodgevallen

Klantenservice

Wij helpen je graag

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Alarmcentrale

Bij noodgevallen

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Direct uw Vespa verzekeren