Ga naar inhoud

Jouw scootermerk verzekeren bij Univé

Ben jij de trotse eigenaar van een scooter en wil je met een gerust gevoel op weg? Kies dan voor de scooterverzekering van Univé. Wij verzekeren verschillende scootermerken. We geven je graag informatie over de verschillende dekkingen en scootermerken die je bij ons kunt verzekeren.  

Welk scootermerk wil je verzekeren?  

Voordat je besluit je scooter te verzekeren, is het handig om te weten of je scootermerk in aanmerking komt voor een verzekering bij Univé. Goed nieuws, de meeste bekende scootermerken zijn gewoon verzekerd bij Univé. Je kunt direct je premie berekenen. Wil je graag vooraf meer informatie over het verzekeren van jouw scootermerk bij Univé? Hieronder vind je selectie van merken die je via Univé kunt verzekeren: VespaKymco, Beta, La Souris, SegwayPeugeot.  

Kiezen van de juiste dekking

Je kunt bij het afsluiten van een scooterverzekering kiezen uit drie dekkingen WA, WA+ en All Risk. Jij bepaalt zelf welke scooterverzekering het meest geschikt is voor jouw situatie en merk. Vul je gegevens in en je ontvangt direct de bijbehorende premie. 

Het is in Nederland verplicht om jouw scooter WA te verzekeren. Een WA-scooterverzekering vergoedt de schade die je veroorzaakt aan andere personen of goederen. Als je een scooterverzekering afsluit ontvang je direct 50% no-claimkorting. Hoe meer schadevrije jaren je opgebouwd hebt, hoe hoger de korting. Je korting kan oplopen tot maximaal 80%.

Kosten voor het verzekeren van jouw scooter

De hoogte van je premie hangt af van een aantal factoren, zoals leeftijd, woonplaats, het aantal opgebouwde schadevrije jaren en het merk dat je wilt verzekeren. Als je meerdere schadeverzekeringen bij ons afsluit, profiteer je van een pakketkorting die kan oplopen tot maximaal 10%.

Voorkom diefstal 

Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan voorkomen dat je scooter wordt gestolen. Lees onze 8 tips hoe je een scooterdiefstal kan voorkomen. Enkele tips zijn: het parkeren van je scooter op een veilige plek, zoals een bewaakte stalling of zorg een goed scooterslot, het liefst ART-3 slot van categorie 3. Je kunt jouw scooter ook verzekeren tegen diefstal, kies hiervoor voor de WA+ of All Risk dekking.

Direct een scooterverzekering afsluiten

Wil jij je scooter goed verzekeren? Kies dan voor een scooterverzekering van Univé. Bereken hieronder je premie en sluit je verzekering af.

Bereken je premie