Ga naar inhoud

Beste scooterverzekering

De beste scooterverzekering is niet altijd degene met de laagste kosten. Want wat als je scooter stuk gaat of gestolen wordt? Dan wil je de beste service en dekking. Wat is de beste scooterverzekering voor jou? En waar moet je op letten bij het kiezen voor een scooterverzekering? Univé helpt je op weg. 

Let op: sinds 1 januari 2023 is het dragen van een helm verplicht op een scooter met een blauw nummerbord. 

Verplichte scooterverzekering 

Voor een scooter gelden dezelfde regels als voor een auto als het op verzekeren aankomt. Deze regels zijn als volgt: 

  • Een scooter moet altijd verzekerd zijn. 

  • Deze verzekering moet minimaal een WA-verzekering zijn. 

  • Scooter niet verzekerd? Dan riskeer je een boete.  

Welke scooterverzekeringen zijn er? 


Bij Univé kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen voor je scooterverzekering. Dit zijn: 

●     WA scooterverzekering

Bij een WA verzekering wordt alleen schade die je toebrengt aan anderen vergoed. Schade aan jouw eigen scooter wordt niet vergoed. 

●   WA+ scooterverzekering

Een WA+ verzekering vergoedt niet alleen schades aan anderen, maar ook sommige schades in sommige gevallen ook aan je eigen scooter. Bijvoorbeeld schade door storm, brand en diefstal. Schade door een aanrijding wordt niet vergoed met deze verzekering. 

●    All Risk scooterverzekering

De All Risk verzekering is de meest uitgebreide verzekering van de drie. Bij deze dekking wordt vrijwel alle schade aan je scooter vergoed, ook door aanrijdingen of valpartijen. De verzekering is bovendien uitbreidbaar met 1 jaar aanschafwaardegarantie bij total loss of diefstal. All Risk is dan ook de beste scooterverzekering wanneer je een dure of nieuwe scooter hebt.  

Aanvullende dekkingen bij je scooterverzekering

Je kunt ook kiezen voor één van onze aanvullende dekkingen: pechhulp, een opzittendenverzekering of rechtshulp. Met de aanvullende dekking pechhulp helpt Univé je zo weer op weg wanneer je stilstaat met pech. Ook kun je kiezen voor een opzittendenverzekering, waarmee jij en jouw passagier verzekerd zijn tegen kosten door blijvende invaliditeit of overlijden. Of kies voor rechtshulp verkeer waarmee je voor een vast bedrag bijstand krijgt bij juridische conflicten rond jouw scooter. 

Hoe kies je de beste scooterverzekering voor jou? 

Weet je niet welke scooterverzekering het beste voor jou is? Dan kan het helpen om wat extra informatie op te zoeken. Vergelijk bijvoorbeeld eens verschillende premies of dekkingsmogelijkheden. Je kan hierbij letten op:  

  • Wat is wel en niet verzekerd met de scooterverzekering? 

  • Wat is de dagwaarde van de scooter, en welke dekking is deze scooter waard? 

  • Hoe groot is het risico dat de scooter gestolen wordt of beschadigd raakt? 

  • Hoeveel eigen risico kun je zelf betalen als er iets gebeurt? 

Vragen? Neem contact op 

Heb je vragen over het verzekeren van je scooter? Of heb je te maken gehad met diefstal of schade? Check dan in de Univé App hoe je bij ons verzekerd bent. Staat je antwoord hier niet tussen of heb je toch nog een andere vraag? Neem gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.