Ga naar inhoud

Reisverzekering voor je fiets

Ga je met de fiets op vakantie? Dan vraag je je misschien af of jouw reisverzekering schade of diefstal van jouw fiets dekt. Of heb je hier een aparte fietsverzekering voor nodig? Je kunt jouw fiets verzekeren bij je reisverzekering, als je je bagage meeverzekert. Je fiets valt dan onder de verzekering voor jouw bagage, net als bijvoorbeeld je telefoon. Zo kom je niet voor hoge kosten te staan als jouw fiets bijvoorbeeld wordt gestolen op vakantie. Als je een fietsverzekering hebt, hoef je je fiets niet ook nog te verzekeren bij je reisverzekering. Voor de fietsverzekering geldt namelijk werelddekking. 

Fiets verzekeren bij de reisverzekering 

Het is mogelijk om je fiets te verzekeren bij jouw reisverzekering. Dit kan zowel met een kortlopende als doorlopende reisverzekering. Een fiets valt alleen niet onder de standaard dekking van jouw reisverzekering. Je kunt deze wel meeverzekeren met de aanvullende dekking bagage. Hiermee kun je jouw bagage verzekeren tot een bedrag van € 1.000, € 2.500 of € 3.500. Jouw fiets valt voor deze dekking ook onder bagage. Bij elk van deze verzekerde bedragen geldt ook een vast verzekerd bedrag voor je fiets. Bij een bagagedekking van € 1.000 wordt € 300 vergoed voor jouw fiets. Bij een bagagedekking van € 2.500 is dit € 400 en bij € 3.000 bagagedekking € 500. 

Met deze dekking bij je reisverzekering ben je verzekerd in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Ga je met je fiets op vakantie buiten deze gebieden? Sluit dan een aanvullende werelddekking af bij je reisverzekering. Zo ben je wereldwijd verzekerd. 

Bereken jouw premie

Fiets verzekeren met een fietsverzekering 

Heb jij al een fietsverzekering? Dan is het niet nodig om je fiets te verzekeren bij je reisverzekering. Voor een fietsverzekering geldt namelijk standaard een werelddekking. Dat betekent dat jouw fiets in elk land verzekerd is, waar je hem ook mee naartoe neemt. Erg handig als je vaak op fietsvakantie gaat. 

Als je een dure (elektrische) fiets hebt, is het sowieso verstandig om je fiets te verzekeren, of je deze nu meeneemt op vakantie of niet. Zo krijg je de schade vergoed als jouw fiets schade heeft, of wordt gestolen. Dit kan zeker met duurdere modellen fietsen veel kosten besparen. 

In tegenstelling tot bij de reisverzekering, geldt voor de fietsverzekering geen maximaal verzekerd bedrag. Heb jij een dure fiets, zoals een nieuw model elektrische fiets, mountainbike of racefiets? Dan is het verstandig om deze te verzekeren via een fietsverzekering, niet via een reisverzekering. Zo krijg je bij schade een hogere vergoeding en voorkom je dat je (veel) moet bijbetalen voor schadeherstel. Bij diefstal of total loss van je fiets krijg je in de eerste 3 jaar na het afsluiten van de verzekering de aanschafwaarde vergoed. 

Bereken jouw premie

Pechhulp tijdens fietsvakantie 

Wat als je tijdens jouw fietsvakantie met een lekke band stil komt te staan? Als je een fietsverzekering hebt, kun je hier de aanvullende dekking Pechhulp bij afsluiten. Deze geldt in Nederland en tot 25 km over de grens met België en Duitsland. Bij een fietsvakantie in deze gebieden kun je dus rekenen op pechhulp. Dingen als een lekke band worden dan ter plekke gerepareerd. Kan dit niet? Dan krijg je vervoer naar jouw thuis- of verblijfadres. 

Ga je met jouw fiets op vakantie buiten Nederland en verder over de grens dan 25 km? Dan kun je geen gebruik maken van pechhulp. Het is ook niet mogelijk om pechhulp voor fietsen mee te verzekeren bij een reisverzekering. 

Vragen? Neem contact op 

Heb je nog vragen over hoe je jouw fiets het beste kunt verzekeren op vakantie? Of weet je niet onder welke dekking jouw fiets nu precies valt? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag verder en geven advies.