Voetbehandelingen - vergoedingen 2020


Voor voetbehandelingen heeft u via de aanvullende zorgverzekering Goed, Beter en Best een vrij te besteden budget. Binnen zo'n geclusterd budget krijgt u voetbehandelingen vergoed totdat u het maximum ervan heeft bereikt. In het overzicht hieronder vindt u de maximale vergoedingen per jaar voor voetbehandelingen van een reumatische en diabetische voet (met zorgprofiel 1), podotherapie en steunzolen.

De vergoedingen voor voetbehandelingen op een rij

  Basis-
verzekering
​Aanvullend
Goed
​Aanvullend
Beter
​Aanvullend
Best
​Vrij te besteden budget aan:
  • voetbehandelingen: 
    reumatische en diabetische voet 
    (met zorgprofiel 1)
  • podotherapie*
  € 100,- 
per jaar
​€ 300,- 
per jaar
​€ 500,- 
per jaar
​Eigen risico (verplicht) € 385,-    
Premie per maand varieert ​€ 9,95 € 23,95 ​​​€ 35,95

Steunzolen

* Voor steunzolen heeft Univé een apart budget. De vergoedingen vanuit de aanvullende zorgverzekeringen zijn per jaar als volgt: Aanvullend Goed € 70,- Beter € 125,- en Best ook € 125,-.
In aanvulling op onze verzekeringsvoorwaarden kunnen de steunzolen naast de podotherapeut of orthopedisch schoenmaker ook worden vervaardigd door de podoposturaaltherapeut.

Bereken uw zorgpremie

Zorgprofiel 1

Heeft u diabetes mellitus met zorgprofiel 1? Dan worden voetbehandelingen vergoed vanuit het budget Voetbehandelingen van Aanvullend Goed, Beter of Best. Het gaat dan om behandelingen met als doel (pijn)klachten door huid- en nagelaandoeningen en/of overmatige druk op voet of nagels te verminderen om wonden te voorkomen. Uw huisarts kan u vertellen of u onder zorgprofiel 1 valt.

Verzekeringsvoorwaarden

De informatie op deze pagina is een beknopte samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering. Heeft u zorg nodig? Dan raden wij u aan om vooraf deze verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.

Andere zorgbudgetten

Een handig overzicht van de vergoedingen vanuit de Univé-zorgverzekeringen vindt u in de online Vergoedingzoeker.

Lees meer informatie over vergoedingen voor:

Bereken uw zorgpremie