Ga naar inhoud

Preventiehulp

Extra's bij uw zorgverzekering voor een gezonde leefstijl en een veilig thuis.

Wij vinden het belangrijk dat u zich gezond en veilig in en om het huis voelt. Daarom kunt u gebruikmaken van de preventiehulp bij uw zorgverzekering. Met handige tips, services en producten die u helpen om fit te voelen.

Veiligheid

EHBO

Weet u wat u moet doen als iemand in uw omgeving hulp nodig heeft? Leer EHBO met onze trainingsvideo's.

Bekijk video's

Checklist

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker met kinderen in huis. Is uw huis kindproof? Ga het na met onze checklist.

Naar de checklist

Slim horloge

Voel u zeker en veilig. In geval van nood kunt u, of één van uw ouders, met dit horloge direct verbinding maken met een alarmcentrale.

Lees meer

Bewegen

19 november 2022

Beter in balans met een valpreventietraining

De heer Stoffer was altijd druk bezig in de tuin. Maar na een lelijke val van de ladder, kwam daar verandering in. Hij werd onzeker en begon klusjes uit te stellen. Gelukkig kon hij via Univé gratis een valpreventietraining volgen. En dat flink geholpen.

12 november 2022

Beter Binnen Bewegen: 5 tips

Kinderen vinden buitenspelen in de regen vaak geen enkel probleem. Maar jij zit misschien niet te wachten op natte laarzen en broeken in huis. Als het dan ook nog eens dagen achter elkaar regent, moet je wat anders verzinnen om lekker in beweging te blijven. En dat kan ook binnen.

12 november 2022

Beter Buiten Bewegen: 5 tips

Wist je dat ‘leren bewegen’ eigenlijk echt bij de opvoeding hoort? Het is goed je kind al jong vertrouwd te maken met het idee dat stilzitten niet zo gezond, en veel bewegen juist lekker gezond is. En dan vooral buíten bewegen.

24 oktober 2022

Houd je kind in beweging

Bewegen zou eigenlijk een dagelijks onderdeel voor kinderen moeten zijn. Op die manier leren ze belangrijke motorische vaardigheden en het maakt ze vrolijk. Beweging wordt echter steeds minder vanzelfsprekend voor kinderen, terwijl het super belangrijk is.  

18 augustus 2022

Zo zet jij een thuisgym op zonder grote investeringen

Wil je jezelf lekker in het zweet werken, maar zie je een abonnement op de sportschool niet zo zitten? Dan maak je toch je eigen thuisgym? Je hebt er niet eens zo heel veel voor nodig, zolang je maar wat ruimte en een solide vloer hebt. In de zomer kun je zelfs lekker naar buiten, als je een tuin hebt met een lapje gras of wat tegels waar je een matje op neer kunt leggen. 

24 mei 2022

Lekker in je vel met de thuiswork-out

We willen allemaal fit en gezond blijven. Maar niet iedereen wordt blij van de sportschool. Het alternatief? Ga lekker thuis sporten! Je eigen huis biedt alles voor een volledige work-out.

Voeding

Gezonde voeding

Welke gezondere keuzes kunt u maken in de supermarkt? Op gezonderkiezen.nl leert u welke producten het beste zijn voor u en uw gezin.

Naar gezonderkiezen.nl

Heeft u nog geen Univé zorgverzekering?

Sluit deze dan nu af, dan kunt u meteen gebruik gemaken van Univé Zorg Extra's. 

Mijn zorgverzekering afsluiten