Zorgzoeker: zoek een zorgverlener


Stel u zoekt een tandarts of fysiotherapeut met wie Univé een contract heeft. Of een ziekenhuis of een kliniek voor een bepaalde behandeling. Dan heeft Univé een mooie online methode voor u waarmee u snel de gewenste informatie kunt vinden. En kiest u zo'n zorgverlener met wie Univé een contract heeft, dan weet u zeker dat u goede zorg heeft. Bovendien voorkomt u zo dat u een lagere vergoeding krijgt. Heeft u een Univé Zorg Vrij polis? Dan heeft u een vrije keuze uit zorgaanbieders. 

Zo zoekt u eenvoudig een zorgverlener

Vul uw postcode in, kies een gewenste rubriek of zorgsoort en krijg het resultaat op uw scherm. Op basis van deze resultaten kunt u een keuze maken tussen zorgverleners.

Zoek zorgverleners

Voorbeeld: we zoeken een fysiotherapeut in Amsterdam

  1. Ga naar de Zorgzoeker. Hier kunt u zoeken op de zorg die u nodig heeft. In dit voorbeeld zoeken we naar: Algemene fysiotherapie in Amsterdam.
  2. Typ in het eerste veld de zorgsoort, het specialisme of de zorgverlener die u zoekt.
  3. Klik de suggestie aan, in de lijst, die voldoet aan uw zoekopdracht.
  4. Vul uw postcode in.
  5. Klik op ‘Vind zorgverlener’

De zoekresultaten

Zo krijgt u een overzicht van fysiotherapeuten bij u in de buurt. U ziet de fysiotherapeut die het dichtstbij zit bovenaan. Maar u kunt ook sorteren op 'Naam'. Dan krijgt u een lijst met fysiotherapeuten op alfabetische volgorde. Allemaal bij u in de buurt.

Kiezen voor een gecontracteerde of niet-gecontracteerde zorgverlener

Standaard ziet u alleen de fysiotherapeuten met wie wij een contract hebben. Wilt u ook fysiotherapeuten zien met wie wij geen contract hebben? Dan kunt u dit in het linker menu aangeven. U bent vrij om zelf uw fysiotherapeut te kiezen. Maar gaat u naar een fysiotherapeut zonder contract? Dan krijgt u in de meeste gevallen een lagere vergoeding.

Preciezer zoeken met het filter

Met het filter kunt u uw zoekopdracht verder verfijnen. Bent u bijvoorbeeld toch op zoek naar een specifieke zorgsoort zoals 'Bekkenfysiotherapie'? Selecteer deze dan binnen de zorgsoort 'Algemene fysiotherapie'. En verklein zo uw aantal resultaten tot u het gewenste resultaat gevonden heeft.

Meer lezen over zorgverzekeringen?

Wilt u meer informatie over zorgverzekeringen? Ga dan naar de zorgoverzichtspagina