Ga naar inhoud

Zorgzoeker: zoek een zorgverlener

U kunt altijd overal terecht voor huisartsenzorg en spoedeisende medische zorg. Ook voor andere zorg bepaalt u altijd zelf naar welke zorgverlener u gaat. Wat u vergoed krijgt, hangt af van uw zorgverzekering en de zorgverlener die u kiest.

In de Zorgzoeker ziet u met welke zorgverleners wij een contract hebben.

Heeft u een Univé Zorg Select, Univé Zorg Basis of Zorg Geregeld polis?

Dan krijgt u zorgkosten via een gecontracteerde zorgverlener 100% vergoed. Kiest u voor zorg bij een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan is de vergoeding lager. Namelijk 60% (Select), 70% (Basis) en 80% (Geregeld) van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Wij adviseren u om in de Zorgzoeker een gecontracteerde zorgverlener voor uw zorg te zoeken voor volledige vergoeding van het tarief. 

In 2024 kunt u altijd terecht bij uw eigen huisarts, ook met Zorg Select, Zorg Basis en Zorg Geregeld. Zo heeft u een goede zorgverzekering waarmee u altijd naar uw eigen huisarts kunt.

Bereken uw premie

Heeft u een Univé Zorg Uitgebreid polis?

U krijgt zorgkosten via een gecontracteerde zorgverlener 100% vergoed. Ook zorgkosten bij een niet-gecontracteerde zorgverlener krijgt u 100% vergoed. Dat gebeurt op basis van het marktconforme tarief. Wel moet de zorgverlener voldoen aan onze voorwaarden. Het marktconforme tarief is het tarief dat we in Nederland redelijk vinden voor een bepaalde behandeling. En dat betekent bijna altijd een volledige vergoeding van de zorgkosten. 

Ontvangt u geestelijke gezondheidszorg of wijkverpleging van een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan krijgt u 90% vergoed. Bij gecontracteerde zorgverleners is dat 100%. Bekijk onze zorgverleners met een contract in de Zorgzoeker.

Zoek een zorgverlener in de Zorgzoeker

Zoekt u een fysiotherapeut, een gespecialiseerd ziekenhuis of een specifieke behandeling? ​Dan heeft Univé een mooie online methode voor u waarmee u snel de gewenste informatie kunt vinden.

In de Zorgzoeker vindt u alle zorgverleners waarmee Univé een overeenkomst heeft. En kiest u zo'n zorgverlener met wie Univé een contract heeft, dan weet u zeker dat u goede zorg ontvangt. Bovendien voorkomt u zo dat u een lagere vergoeding krijgt.

Zo zoekt u eenvoudig een zorgverlener: Vul uw postcode in, kies een gewenste rubriek of zorgsoort en krijg het resultaat op uw scherm. Op basis van deze resultaten kunt u een keuze maken tussen zorgverleners.

Ga naar de Zorgzoeker