Ga naar inhoud

Woonverzekering berekenen

Als je in een huis of appartement woont, dan is het belangrijk om over de juiste woonverzekeringen te beschikken. Zoals bijvoorbeeld een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Maar welke woonhuisverzekeringen zijn geschikt voor jou? En hoeveel betaal je per maand voor die verzekeringen? Bij Univé kun je via onze online rekentool vooraf je woonverzekering berekenen. Doe er je voordeel mee en ontdek wat je huis en inboedel verzekeren bij Univé kost.   

Woonverzekering berekenen: de opstalverzekering 

Als je een koophuis hebt, heb je ook een opstalverzekering nodig. Met een opstalverzekering verzeker je schade die zich voor kan doen aan je huis zelf. Het gaat om alles dat vastzit in of aan de woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ingebouwde keukenapparatuur, je cv-installatie of de leidingen in je huis. In de voorwaarden van onze opstalverzekering lees je precies terug wat er allemaal nog meer onder valt. 

Wil je ook je woonverzekering berekenen in het geval van een opstalverzekering? Vul dan onze online rekentool in. Je vult dan het adres van je woning in en geeft aan wat voor soort huis je hebt en van welk materiaal het grotendeels gemaakt is (bijvoorbeeld hout of stenen). Je postcode zegt iets over de wijk waar je woont en hoe groot het risico op schade daar is. 

Heb je een huurwoning of woon je in een appartement? Dan hoef je in de meeste gevallen geen opstalverzekering af te sluiten. Dit wordt namelijk geregeld door de verhuurder van je woning of via de Vereniging van Eigenaren. Je woonverzekering berekenen is in zo’n geval dus niet nodig. 

Woonverzekering berekenen: je inboedelverzekering 

Een andere vorm van woonverzekering is de inboedelverzekering. Die moet je altijd afsluiten, ook als je in een huurwoning of in een koopappartement woont. Met een inboedelverzekering verzeker je alle losse spullen in huis. Zoals je meubels, je serviesgoed en je kleding. Maar denk bijvoorbeeld ook aan eventuele huisdieren en diefstalgevoelige inboedel (zoals sieraden en elektronica).  

Je kunt een inboedelverzekering naar wens uitbreiden als je op zoek bent naar extra dekking. Zo is met de Buitenshuis dekking je inboedel, met uitzondering van mobiele elektronica, in heel Nederland verzekerd voor schade door een van buiten komende gebeurtenis. En schade door huisongelukjes, zoals vallen en stoten, is daarmee ook verzekerd. Kies je voor de dekking Mobiele Elektronica? Dan zijn ook je mobiele elektronica in heel Nederland verzekerd tegen een van buiten komende gebeurtenis, inclusief huisongelukjes. 

Voor je inboedelverzekering ook het bedrag van je woonverzekering berekenen? Vul de online rekentool in en je ziet direct de hoogte van je premie. Heb je meerdere Univé verzekeringen? Dan kun je korting krijgen op je inboedelverzekering

Woonverzekering berekenen? Zo werkt het! 

Wil je dus je woonverzekering berekenen? Volg dan de volgende stappen om de hoogte van de premie in beeld te krijgen. Kies eerst voor welke verzekering je de premie wilt berekenen. Vul dan je gegevens in en kies voor eventuele extra dekkingen. Sluit vervolgens online je nieuwe woonverzekering(en) af. 

Premie berekenen inboedelverzekeringPremie berekenen opstalverzekering