Ga naar inhoud

Zitmaaier gestolen en je verzekering

Als je een flink gazon hebt, is een zitmaaier geen overbodige luxe. Daarmee rijd je heerlijk je rondjes terwijl het gras onder je maaier gekortwiekt wordt. Maar wat nu als je zitmaaier plotseling gestolen wordt of kapot gaat? Bij Univé is een zitmaaier, net als ander tuingereedschap, verzekerd met een inboedelverzekering.

Niet verzekerd tegen storm 

Motormaaiers, grasmaaiers en zitmaaiers zijn in de tuin verzekerd tegen diefstal, maar niet tegen storm bij Univé. Heb je een Buitenshuisdekking afgesloten bij je inboedelverzekering? Dan is schade door storm aan je tuingereedschap wel verzekerd.    

Gestolen zitmaaier voorkomen 

Je kunt zelf natuurlijk ook een aantal dingen doen om een gestolen zitmaaier te voorkomen. Zo is het altijd verstandig om je tuingereedschap (waaronder grasmaaiers) op te bergen in een afgesloten schuur of garage. Ook kun je een dure zitmaaier aan een slot leggen, zodat het nog moeilijker wordt voor inbrekers om deze mee te nemen.  

De politie heeft ook nog een aantal tips ter voorkoming van een gestolen zitmaaier: 

  • Maak foto's van je zitmaaier 

  • Noteer het frame- en/of registratienummer van de maaier en eventuele opmerkelijke kenmerken 

  • Onderzoek de mogelijkheden van een 'track & trace'-systeem 

Woonverzekering afsluiten 

Wil je er zeker van zijn dat je goed verzekerd bent als er ingebroken wordt en je zitmaaier gestolen wordt? Of als er schade aan je zitmaaier is ontstaan? Sluit dan een online een inboedelverzekering bij Univé af. Bereken hieronder direct de bijbehorende premie. 

Premie berekenen inboedelverzekering