Ga naar inhoud

Kas in de tuin verzekeren

Een (hobby)kas in de tuin is niet standaard meeverzekerd bij je woonverzekering. Of je nu een inboedelverzekering, opstalverzekering of beide hebt. Met de aanvullende dekking Ruitbreuk bij je inboedel- of opstalverzekering verzeker je alleen glas in je woning, schuur of ander bijgebouw. Glas in kassen of broeibakken zijn met deze dekking niet verzekerd. 

Hoe verzeker ik mijn (hobby)kas? 

Met een gewone woonverzekering kun je jouw kas niet verzekeren bij Univé. Of het nu gaat om een glazen kas of één van kunststof. Univé biedt ook geen speciale kasverzekering aan. Er zijn wel andere verzekeraars die een kasverzekering aanbieden. Daarmee kun je jouw kas verzekeren tegen schade door bijvoorbeeld storm, brand of water. 

Welke kasverzekering het beste bij jou past, hangt ervan af wat voor kas je hebt. Heb je een hobbykas in de tuin of in een volkstuintje? Of heb je een grotere (commerciële) kas? Voor elk type kas bestaat een kasverzekering die hier het beste bij past. 

Welke bijgebouwen zijn verzekerd bij mijn woonverzekering? 

Het is bij Univé wel mogelijk om andere bijgebouwen te verzekeren met een woonverzekering. Voor bijgebouwen heb je geen aparte verzekering of aanvullende dekking nodig bij je woonverzekeringen: deze zijn standaard meeverzekerd. Denk daarbij aan gebouwen als: 

  • Een schuur 

  • Een garagebox

  • Een tuinhuis 

  • Een overkapping of veranda 

Met een opstalverzekering zijn deze bijgebouwen verzekerd tegen verschillende vormen van schade. Denk daarbij aan schade door storm, brand of een poging tot inbraak. De spullen die je in bijgebouwen bewaart, zoals meubels of tuingereedschap, verzeker je met een inboedelverzekering. Deze verzekering vergoedt schade of diefstal van je spullen. 

Bij zowel je inboedelverzekering als je opstalverzekering is het mogelijk om de aanvullende dekking Ruitbreuk af te sluiten. Hiermee zijn de buitenramen van je huis en bijgebouwen verzekerd tegen schade of breuk. Dit geldt ook voor glas binnen een gebouw, bijvoorbeeld in een deur. 

Verzeker je huis en bijgebouwen met Univé 

Met de woonverzekeringen van Univé kun je je kas niet verzekeren, maar andere bijgebouwen wel. Deze verzeker je met een opstalverzekering, de losse spullen erin verzeker je met een inboedelverzekering. Hiermee kun je dus onder andere je tuinset verzekeren

Een opstalverzekering of inboedelverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk zelf online af. Daarbij kun je meteen de aanvullende dekkingen afsluiten die je wilt. Ook zie je dan gelijk welke premie je gaat betalen. 

Premie berekenen inboedelverzekeringPremie berekenen opstalverzekering