Ga naar inhoud

Je huis en schade: Univé inboedel en opstal

Als je een eigen woning hebt, kan daar soms schade aan ontstaan. En ook de spullen in je huis (je inboedel dus) kunnen om wat voor reden dan ook beschadigd raken. Met een opstalverzekering en een inboedelverzekering van Univé ben je voor schade aan je huis en spullen goed verzekerd. Zorg er daarom voor dat je bij schade dit direct aan ons meldt. Hier geven we je meer informatie over hoe je dat moet doen. 

Univé schade melden: opstalverzekering 

Heb je schade aan je woning zelf en weet je niet wat je moet doen? Wat je het beste kunt doen bij schade, is onder meer afhankelijk van wat voor schade je hebt en hoe groot de schade is. Natuurlijk zijn er wel een paar algemene tips die van pas komen bij schade aan je huis: 

  • Neem zelf direct maatregelen om de ontstane schade zo veel mogelijk te beperken. 

  • Maak (indien mogelijk) foto’s van de schade. 

  • Meld je schade zo snel mogelijk bij Univé en houd je polisnummer bij de hand. Zo kunnen we je het beste hulp bieden bij de afhandeling van de schade. 

Univé inboedel: schade melden 

Heb je schade aan je inboedel als gevolg van bijvoorbeeld brand, inbraak of storm? Dan is het goed om te weten wat je moet doen. En hoe je eventuele schade kunt melden. Op die manier kunnen we je bij Univé het beste helpen. 

Soms komt er eerst een schade-expert bij je langs. Deze persoon beoordeelt de ontstane schade en stelt vervolgens een rapport op.  Gooi daarom je beschadigde spullen niet meteen weg. Zo kunnen we beter inschatten hoe groot de schade is. Is directe reparatie toch echt meteen nodig? Maak dan in elk geval foto’s van de schade.