Ga naar inhoud

Loungeset beschadigd, kapot of gestolen

Een loungeset in de tuin kost honderden, soms zelfs duizenden euro’s. Daarom is het een goed idee om deze te verzekeren. Dit kan met een inboedelverzekering van Univé. Hiermee verzeker je namelijk niet alleen losse spullen in je huis, maar ook in je tuin. 

Loungeset in je inboedelverzekering 

Met een inboedelverzekering zijn jouw losse spullen in en om je huis verzekerd. Dat geldt dus ook voor spullen in je tuin, zoals een loungeset of barbecue. Je bent met een inboedelverzekering verzekerd tegen diefstal of schade aan je spullen. Als je tuinmeubelen buiten staan, dan zijn deze beperkt verzekerd. Als je loungeset beschadigd is door brand of gestolen is, krijg je een vergoeding. 

Welke schades zijn verzekerd? 

Een Univé inboedelverzekering dekt verschillende soorten schade. Je spullen zijn in je woning verzekerd tegen diefstal, maar ook schade door brand of water. Daarnaast is ook schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt verzekerd. Tuinmeubelen, zoals je loungeset, zijn buiten je woning niet voor alle schades verzekerd. Schade door bijvoorbeeld brand en diefstal is wel verzekerd. Schade door bijvoorbeeld storm of huisongelukjes niet. Met de aanvullende dekking Buitenshuis kun je je loungeset ook voor deze schades verzekeren. Bijvoorbeeld als je een glas laat vallen naast je loungeset en de bank beschadigd raakt. 

Tuinspullen: wat valt onder opstal en wat onder inboedel? 

Sommige delen van je tuin vallen onder de dekking van een inboedelverzekering, zoals je loungeset. Maar sommige onderdelen vallen ook onder een opstalverzekering. Wat hoort waarbij? Je ziet het in het overzicht hieronder. 

De losse spullen in je tuin vallen onder de dekking van de inboedelverzekering. Tuinmeubels, zoals een loungeset, vallen hier dus ook onder. Maar ook bijvoorbeeld een niet-ingebouwde barbecue, vuurkorf, en speelgoed van je kinderen zoals een bal. Ook spullen die je bewaart in een schuurtje of tuinhuisje zijn verzekerd met een inboedelverzekering. 

Spullen die aan je tuin vastzitten vallen onder de opstalverzekering. Denk daarbij aan dingen als een schutting of hek om je tuin, maar ook gebouwen zoals een tuinhuis of schuur. Ook andere vaste onderdelen, zoals een ingebouwde barbecue of zandbak voor kinderen, vallen onder deze dekking. Tot slot valt ook de grond van je tuin zelf onder de opstalverzekering. Hier geldt wel dat we alleen schade aan je tuin vergoeden als er sprake is van een gedekte schade aan je woning door bijvoorbeeld brand of een aanrijding. In onze voorwaarden lees je wanneer dit precies verzekerd is.

Ruitschade verzekeren 

Schade aan de ruiten van bijvoorbeeld je tuinhuisje, schuur of kas is niet standaard verzekerd met een inboedelverzekering of opstalverzekering. Je kunt je wel verzekeren tegen deze schade met de aanvullende dekking Ruitbreuk. Deze dekking kun je zowel bij een inboedelverzekering als bij een opstalverzekering afsluiten. 

Je tuin goed verzekeren 

Met de woonverzekeringen met aanvullende dekkingen van Univé kun je jouw hele tuin goed verzekeren. Met een inboedelverzekering verzeker je alle losse spullen in je tuin, zoals een loungeset. Een opstalverzekering vergoedt schade aan je tuin zelf en alles dat eraan vastzit. 

Zowel een inboedelverzekering als een opstalverzekering sluit je in een paar minuten af via onze website. Als je aanvullende dekkingen wilt bij je woonverzekeringen, kun je deze ook meteen afsluiten bij je verzekering. Daarnaast zie je direct welke premie erbij hoort. 

Premie berekenen inboedelverzekeringPremie berekenen opstalverzekering