Ga naar inhoud

Je schutting verzekerd bij stormschade

In Nederland kan het weer in de herfst en winter af en toe flink stormen. Dan kan er zomaar schade ontstaan aan je huis en tuin. Zoals aan je schutting. Je schutting is vooral gevoelig voor de wind. Bij harde windstoten kan het gebeuren dat je schutting omwaait. Gelukkig is dit bij Univé verzekerd. Je leest hieronder wanneer je schutting verzekerd is als deze kapot gaat door storm. Ook lees je welke verzekering stormschade aan je schutting vergoed.

Stormschade aan je schutting verzekerd met de opstalverzekering  

Met een opstalverzekering verzeker je jouw huis en alles wat vastzit op jouw grond. Je schutting hoort hier ook bij. Stormschade is verzekerd met de opstalverzekering. Dus stormschade aan je schutting valt hier ook onder. Met stormschade bedoelen we bij Univé schade die ontstaan is door wind, regen of overstroming bij windkracht 7 of hoger. We checken de windkracht altijd bij het KNMI. Zie je dat je schutting tijdens een storm kapotgaat? Schrijf dan de datum en het tijdstip van de storm op. Zo kunnen we bepalen of jouw schade stormschade is.

Mensen verzekerd voor reparatie schutting na stormschade

Stormschade aan je schutting die niet verzekerd is 

Stormschade aan je schutting is niet altijd verzekerd. Bijvoorbeeld als de schade ontstaat door achterstallig onderhoud. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld dat het hout van de schutting deels verrot is en je dit niet op tijd vervangen hebt.  

Vergoeding van de verzekering bij stormschade aan je schutting 

Is je schutting kapot door storm? Dan krijg je een vergoeding voor het repareren of vervangen van de schutting. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald door: 

  • Of je de schutting deelt met je buren.
    Staat je schutting op de erfafscheiding? En deel je deze met je buren? Dat betekent dan ook dat je de kosten voor reparatie of vervanging deelt met je buren. Daarom vergoeden we dan 50% van het bedrag. Je buren kunnen de andere 50% bij hun verzekering terugvragen.  
  • De dagwaarde van je schutting.
    Bij stormschade aan je schutting betalen we je altijd de dagwaarde van de schutting. In de afschrijvingslijst kun je vinden hoe we de dagwaarde van je schutting berekenen. 
  • Het verplichte eigen risico bij stormschade. 
    Is het duidelijk dat de schade aan je schutting veroorzaakt is door storm? Dan heb je een verplicht eigen risico van € 250. Dit is het enige bedrag wat je zelf betaalt. Heb je bij je opstalverzekering gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dit hoef je niet te betalen bij stormschade. 

Stormschade aan je schutting en je inboedelverzekering 

Als je schutting kapot is door storm, dan is dat niet verzekerd met je inboedelverzekering. Deze verzekering vergoedt alleen schade aan losse spullen in en om je huis. Losse spullen in je tuin zijn dus wel verzekerd met je inboedelverzekering. Bijvoorbeeld je tuinmeubels. Deze zijn bij stormschade alleen verzekerd met de inboedelverzekering met Buitenshuis dekking. Dit geldt ook als je kapotte schutting bijvoorbeeld bovenop je tuinmeubels valt. Die schade vergoeden we dan ook.  

Stormschade in je tuin verzekeren

Schutting verzekerd bij stormschade en je huurwoning  

Woon je in een huurwoning met tuin? Dan deel je jouw schutting waarschijnlijk met je buren. Heb je stormschade aan je schutting? Of gaat je schutting om door storm? Laat dit weten aan je huisbaas. Je huisbaas kan de schade dan regelen met de buren en met de verzekering. Je schutting is namelijk verzekerd met de opstalverzekering. Die verzekering kun je als huurder niet afsluiten. Je huisbaas heeft wel een opstalverzekering afgesloten voor het huis waar je in woont. In de meeste gevallen krijgt je huisbaas de helft van de schade vergoedt. De andere helft van de schade kunnen je buren terugvragen van hun eigen verzekering. 

Andere stormschade verzekeren 

Bij Univé kun jij je verzekeren voor stormschade aan je huis en je inboedel. Je kunt hiervoor een opstalverzekering of inboedelverzekering afsluiten. Heb je vragen over wat we wel en niet vergoeden? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Dan helpen we u zo snel mogelijk verder. 

Bekijk de woonverzekering