Ga naar inhoud

Stormschade aan uw schutting

In Nederland kan het weer in de herfst en winter af en toe flink omslaan. Hierbij kan het gebeuren dat u stormschade in of rondom uw huis oploopt. Zoals aan uw schutting. Dit kan voorkomen omdat we in Nederland soms te maken hebben met extreme weersomstandigheden, zoals harde windstoten. Dan zijn schuttingen vaak een makkelijk doelwit voor de wind. Welke schade er onder uw woonverzekering valt, leest u hier bij Univé.  

Wat valt er onder stormschade?

In Nederland praten we over stormschade bij schade door wind, regen of overstroming. Maar vanaf wanneer vergoedt de verzekering uw stormschade? Dit geldt voor een windkracht hoger dan 7 of hoger. Wanneer u ziet dat uw huis, tuin of schutting bij deze weersomstandigheden schade oploopt, noteer dan de datum en het tijdstip van de storm. Hiermee bepaalt de verzekering of uw schade daadwerkelijk onder stormschade valt.

Opstalverzekering 


U kunt bij Univé een opstalverzekering afsluiten. Met een opstalverzekering verzekert u uw huis en alles wat eromheen zit. U bent dus ook direct verzekerd tegen schade bij storm. Dit geldt dus bijvoorbeeld ook voor stormschade bij uw schutting. Met een opstalverzekering betaalt u bij stormschade altijd een eigen risico van € 250,-. 

Inboedelverzekering 


Goed om te weten: stormschade aan uw schutting valt niet onder uw inboedelverzekering. Deze verzekering dekt alleen schade aan losse spullen in en om uw huis. Losse spullen in uw tuin, bijvoorbeeld uw tuinmeubels, zijn dus ook wel verzekerd met uw inboedelverzekering. Het kan voorkomen dat uw kapotte schutting schade toebrengt aan deze tuinmeubels. U kunt deze kosten dan wel laten vergoeden. 

Stormschade schutting 


Stormschade aan uw schutting is een veel voorkomende soort schade. Het is daarom belangrijk dat u nauwkeurig noteert wanneer deze schade is ontstaan. Wanneer is geconstateerd dat u stormschade heeft, wordt deze namelijk vergoed. Maar welke stappen moet u verder ondernemen wanneer u daadwerkelijk stormschade heeft aan uw schutting?

  • Maak foto’s van de stormschade van uw schutting 

  • Noteer de gegevens van uw schutting 

  • Neem contact op met ons op en geef de schade van uw schutting door 

Stormschade schutting huurwoning 


Als u in een huurwoning woont kan het voorkomen dat u uw schutting deelt met uw buren. Wanneer deze schutting stormschade oploopt is het verstandig om contact op te nemen met uw huisbaas. In de meeste gevallen dekt Univé de helft van uw schade. Ook hierbij geldt een eigen risico van € 250,-. Het overige bedrag van de schade kunnen uw buren indienen bij hun eigen desbetreffende verzekeraar.  

Schade melden of vragen 


Heeft u onlangs te maken gehad met stormschade? Of heeft u vragen over wat er bijvoorbeeld wel of niet wordt vergoed? Neem gerust contact met ons op. We helpen u zo snel mogelijk verder.