Ga naar inhoud

Wat dekt een reisverzekering?

Ga je op vakantie? Sluit dan eerst een goede reisverzekering af. Hiermee ben je verzekerd van hulp als je ziek wordt of in een ongeval belandt. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten, bijvoorbeeld voor een ziekenhuisopname. Je kunt kiezen voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering, afhankelijk van hoe vaak je op reis gaat. Ook kun je jouw reisverzekering aanvullen met extra dekkingen, zodat deze helemaal bij jouw wensen past. 

Dekking reisverzekering 

Wat vergoedt een reisverzekering? Met een reisverzekering van Univé ben je verzekerd van hulp van de Univé Alarmcentrale bij een ongeluk, ziekte of overlijden. Deze is 24/7 bereikbaar op +31 592 348 112. Voor deze hulp hoef je niet bij te betalen. Bovendien krijg je bijkomende kosten, zoals een langer verblijf of extra reis- en telefoonkosten, van jouw reisverzekering vergoed. Je kunt een reisverzekering afsluiten voor jezelf, maar jouw gezin is ook makkelijk meeverzekerd. 

Types reisverzekeringen 

Bij Univé kun je kiezen voor twee types reisverzekering: een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van jouw volgende reis. Ga je bijvoorbeeld een week op vakantie? Dan geldt jouw reisverzekering van de dag dat je vertrekt tot de dag dat je terugkomt. Met een doorlopende reisverzekering ben je altijd verzekerd wanneer je op reis gaat. 

Welk type reisverzekering past het beste bij jou? Dat hangt ervan af hoe vaak jij op vakantie gaat. Ga je voorlopig één keer op vakantie? Dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een kortlopende reisverzekering. Ga je vaak op reis, ook bijvoorbeeld voor een spontaan weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering voor jou het meest geschikt. 

Waar ben ik verzekerd? 

De dekking van onze reisverzekeringen geldt in Europa, maar ook in de landen rond de Middellandse Zee. Dit geldt dus ook voor sommige landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Bekijk hier een overzicht van alle landen waar je verzekerd bent. Het is met onze aanvullende werelddekking ook mogelijk om je te verzekeren als je buiten deze gebieden op reis gaat. Let op: als je naar een gebied met negatief reisadvies gaat, zijn schades die te maken hebben met het reisadvies niet verzekerd. 

Aanvullende dekkingen bij jouw reisverzekering 

Jouw reisverzekering kun je ook uitbreiden met aanvullende dekkingen naar jouw keuze. Een doorlopende reisverzekering is uit te breiden met een aantal aanvullende dekkingen. Ook een kortlopende reisverzekering is uitbreidbaar met verschillende aanvullende dekkingen. Dekkingen die je bij beide verzekeringen kunt afsluiten zijn: 

Bagage

Deze aanvullende dekking dekt schade, verlies of diefstal van jouw bagage. Je kunt jouw bagage verzekeren voor € 1.000, € 2.500 of € 3.500 per persoon. Hiermee kun je bijvoorbeeld je fiets meeverzekeren op je reisverzekering als je op fietsvakantie gaat. Ook ben je met deze dekking verzekerd als je telefoon kapotgaat. Is jouw bagage verzekerd voor € 1.000 of € 2.500? Dan krijg je een vergoeding van maximaal € 250 voor je kapotte telefoon. Heb je je bagage verzekerd voor € 3.500? Dan krijg je maximaal € 350 vergoed als je telefoon kapot gaat.

Let op: er geldt bij deze dekking wel een eigen risico van € 50,- per gebeurtenis. 

Medische kosten

Met deze aanvullende dekking ben je verzekerd tegen medische kosten in het buitenland, die niet onder jouw basis zorgverzekering vallen. Let op: deze dekking heb je niet nodig als alle reisverzekerden al bij Univé verzekerd zijn met: 

  • een aanvullende zorgverzekering (Collectief) Goed, Beter of Best, 

  • een aanvullende verzekering Wereld (bij Univé Zorg Select) 

Er kan dan wel een eigen risico gelden, dat op je polis vermeld staat. Medische kosten kun je alleen meeverzekeren als je in Nederland een zorgverzekering hebt. 

Annuleringsverzekering

Moet je jouw vakantie annuleren of vroegtijdig afbreken, bijvoorbeeld vanwege ziekte? Met een annuleringsverzekering krijg je je geld terug voor bijvoorbeeld vliegtickets of hotelovernachtingen. 

Pechhulp Motorrijtuigen

Als je op vakantie gaat met jouw eigen auto, motor of caravan, ben je met de dekking Pechhulp Motorrijtuigen verzekerd van hulp bij pech. Deze pechhulp ontvang je als je onderweg bent naar of terugkomt van een buitenlandse bestemming. Kom je stil te staan met pech? Bel dan naar de Univé Alarmcentrale op +31 592 348 112. Deze is 24/7 bereikbaar. 

Ongevallendekking

Met een ongevallendekking krijg je een bedrag uitgekeerd in geval van blijvende invaliditeit of zelfs overlijden door een ongeval op reis. 

Wintersportdekking

Ga je op wintersport? Dan loop je extra risico op vakantie, bijvoorbeeld om een been te breken tijdens het skiën. Met de aanvullende reisverzekering met wintersportdekking ben je dan verzekerd van hulp, bijvoorbeeld als je een gipsvlucht nodig hebt. Het is verstandig om deze dekking af te sluiten samen met de dekking Medische kosten. 

Werelddekking

Met een standaard reisverzekering ben je verzekerd in Europa en de landen rond de Middellandse Zee. Reis je buiten deze gebieden? Sluit dan de aanvullende werelddekking af om verzekerd op reis te gaan.  

Een dekking die je alleen bij een doorlopende reisverzekering kunt afsluiten is Zakenreis. Een gewone reisverzekering dekt geen schade tijdens zakelijke reizen. Als je vaak moet reizen vanwege je werk, is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering met de aanvullende dekking Zakenreis dus verstandig.  

Vragen of hulp nodig?

Heeft u nog vragen, of hulp nodig? Kijk dan op onze pagina Reisverzekering klantenservice. Daarop vindt u wat u zelf kunt regelen, maar ook de antwoorden op de meestgestelde vragen en contactgegevens.