Ga naar inhoud

Nieuwe auto verzekeren

Heb je, na een proefrit, een nieuwe auto gekocht? Dan is het belangrijk om een aantal zaken te regelen voor je veilig de weg op kunt. Zoals bijvoorbeeld zorgen voor een nieuwe autoverzekering. Bij Univé stel je snel en eenvoudig een autoverzekering samen. Daarbij heb je de keuze uit drie basisverzekeringen: WA, WA+ en All Risk.

Welke autoverzekering moet ik kiezen?

Weet je niet of je moet kiezen voor WA, WA+ of All Risk? Bekijk dan deze video. Waarin wij het verschil tussen deze verzekeringen uitleggen en hoe je de juiste autoverzekering kiest. 

WA-verzekering: wettelijk verplicht

Vanaf het moment dat de nieuwe auto op je naam staat, ben je verplicht om voor die auto een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) te hebben. De WA-autoverzekering vergoedt schade die je met je auto aan anderen/andermans spullen toebrengt.

Je kunt ook kiezen om je auto WA+ (beperkt casco) te verzekeren. Die cascoverzekering vergoedt naast de schade die je aan anderen toebrengt ook ruitschade, stormschade, diefstal en brandschaden aan je eigen auto.

Nieuwe of dure auto? Kies voor een All Risk verzekering

Gaat het om een redelijk nieuwe auto (jonger dan 6 jaar) of een dure auto, dan is de keuze voor een All Risk verzekering meestal slimmer. Bij All Risk wordt namelijk ook vrijwel alle schade aan je eigen auto vergoed.

Waar nog meer op letten bij een nieuwe autoverzekering?

Sluit de verzekering op tijd af

Zorg ervoor dat je de autoverzekering voor je nieuwe auto afsluit of overzet vóór je deze op gaat halen. Dat is nodig omdat de verzekering in moet gaan op het moment dat de auto op jouw naam komt te staan.

Had je hiervoor ook al een auto met bijbehorende autoverzekering? Zeg die dat ook op tijd op. Dit is mogelijk vanaf het moment dat je het vrijwaringsbewijs hebt ontvangen en de auto dus niet meer op je naam staat.

Denk ook aan de aanvullende verzekeringen

Wil je nog andere zaken rondom je auto verzekeren? Kies dan voor één of meer aanvullende dekkingen zoals een inzittendenverzekering, de Univé Pechhulp of een uitbreiding van de meeverzekerde autoaccessoires.

Nieuwwaarderegeling

Als je een gloednieuwe auto hebt aangeschaft, heeft u bij de All Risk of WA+ autoverzekering het eerste jaar een nieuwwaarderegeling. Bij een total loss of diefstal van de auto krijg je dan de prijs van de auto in de showroom vergoed. Ook kun je deze periode tot drie jaar verlengen, direct tijdens het afsluiten van de verzekering.

Aanschafwaarderegeling

Gaat het om een jonge occasion? Dan kun je bij het afsluiten van de WA+ of All Risk verzekering kiezen voor de aanschafwaarderegeling. Bij een total loss of autodiefstal krijg je dan het aanschafbedrag van de auto terug.

Je nieuwe auto verzekeren bij Univé

Genoeg informatie gekregen over wat er moet gebeuren als je een nieuwe Ford, Renault, Tesla of een ander automerk heeft gekocht? Zorg er dan nu voor dat je alles goed geregeld hebt. Bepaal welk type autoverzekering het beste past bij je situatie en sluit die verzekering vervolgens online bij ons af.

Sluit uw nieuwe autoverzekering af

Doe de autocheck

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om je te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijg je een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij jouw auto past. Daarna kun je de premie berekenen.

Doe de autocheck