Ga naar inhoud

Nieuwe auto verzekeren

Heeft u, na een proefrit, een nieuwe auto gekocht? Dan is het belangrijk om een aantal zaken te regelen alvorens u veilig de weg op kunt. Zoals bijvoorbeeld zorgen voor een nieuwe autoverzekering. Bij Univé stelt u zelf eenvoudig uw autoverzekering samen. Daarbij heeft u de keuze uit drie varianten: WA, WA+ en Allrisk.

WA-verzekering: wettelijk verplicht

Vanaf het moment dat de nieuwe auto op uw naam staat, bent u verplicht om voor die auto een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) te hebben. De WA-autoverzekering vergoedt schade die u met uw auto aan anderen/andermans spullen toebrengt.

U kunt ook kiezen om uw auto WA+ (beperkt casco) te verzekeren. Die cascoverzekering vergoedt naast de schade die u aan anderen toebrengt met de auto ook ruitschade, stormschade, diefstal en brandschaden aan uw eigen auto.

Nieuwe of dure auto? All Risk verzekeren!

Gaat het om een redelijk nieuwe auto (jonger dan 6 jaar) of een dure auto, dan is de keuze voor een All Risk verzekering meestal slimmer. Bij All Risk wordt namelijk ook vrijwel alle schade aan uw eigen auto vergoed.

Waar nog meer op letten bij een nieuwe autoverzekering?

Sluit de verzekering op tijd af

Zorg ervoor dat u de autoverzekering voor uw nieuwe auto afsluit of overzet vóór u deze op gaat halen. Dat is nodig omdat de verzekering in moet gaan op het moment dat de auto op uw naam komt te staan.

Zeg de oude verzekering op.

Had u hiervoor ook al een auto met bijbehorende autoverzekering? Zeg die dat ook op tijd op. Dit is mogelijk vanaf het moment dat u het vrijwaringsbewijs heeft ontvangen en de auto dus niet meer op uw naam staat.

Denk ook aan de aanvullende verzekeringen

Wilt u nog andere zaken rondom uw auto verzekeren? Kies dan voor één of meer aanvullende dekkingen zoals een inzittendenverzekering, de Univé Pechhulp of een uitbreiding van de meeverzekerde autoaccessoires.

Nieuwwaarderegeling

Als u een gloednieuwe auto hebt aangeschaft, heeft u bij de All Risk of WA+ autoverzekering het eerste jaar een nieuwwaarderegeling. Bij een total loss of diefstal van de auto krijgt u dan de prijs van de auto in de showroom vergoed. Ook kunt u deze periode tot drie jaar verlengen, direct tijdens het afsluiten van de verzekering.

Aanschafwaarderegeling

Gaat het om een jonge occasion? Dan kunt u bij het afsluiten van de WA+ of All Risk verzekering kiezen voor de aanschafwaarderegeling. Bij een total loss of autodiefstal krijgt u dan het aanschafbedrag van de auto terug.

Uw nieuwe auto verzekeren bij Univé

Genoeg informatie gekregen over wat er moet gebeuren als u een nieuwe Ford, Renault, Tesla of een ander automerk heeft gekocht? Zorg er dan nu voor dat u alles voor uw eigen situatie goed geregeld heeft. Bepaal welk type autoverzekering het meest geschikt is en sluit die verzekering vervolgens online bij ons af.

Sluit uw nieuwe autoverzekering af

Benieuwd welke autoverzekering bij u past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck