De aanschafwaarderegeling bij uw autoverzekering

Heeft u een mooie tweedehands auto gekocht? Dan kunt u bij de WA+ of All Risk autoverzekering kiezen voor een aanschafwaarderegeling. Wat dit voor u betekent leest u hieronder.

Aanschafwaarderegeling bij total loss en diefstal

Met de aanschafwaarderegeling ontvangt u bij  total loss of diefstal het aankoopbedrag van de auto. Stel, u heeft uw tweedehands auto gekocht en na 2 jaar is uw auto door schade total loss. Met uw WA+ of All Risk autoverzekering met aanschafwaarderegeling keert Univé de aanschafwaarde uit.

Heeft u deze optie niet gekozen dan keert Univé de vervangingswaarde uit. Dat is meestal een lager bedrag door het aantal gereden km en de afschrijving.

Wat kost autoverzekering met aanschafwaarderegeling?

Voor de aanschafwaarderegeling betaalt u iets meer premie. Bij de premieberekening van uw auto kunt u hier voor kiezen. U ziet dan direct hoeveel premie u hier voor betaalt.

Wanneer aanschafwaarderegeling kiezen?

De aanschafwaarderegeling is interessant voor u als u een jonge occasion heeft gekocht. U kunt hiervoor kiezen als u uw auto WA+ of All Risk verzekerd én aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Uw auto moet op het moment van de aankoop jonger zijn dan 5 jaar.
  • De auto moet gekocht zijn bij een merkdealer of een BOVAG garagebedrijf.
  • U moet een aankoopbewijs van uw auto kunnen laten zien.
  • Het verzekerde bedrag is maximaal € 85.000 inclusief BTW.

Aanschafwaarderegeling voor 3 jaar

De aanschafwaarderegeling van de Univé-autoverzekering geldt voor 3 jaar. We gaan uit van de datum op het aankoopbewijs.

Heeft u op het moment van schade 300.000 km of meer op de teller staan, dan wordt de vervangingswaarde uitgekeerd.

Verschil met de nieuwwaardegarantie en vervangingswaarde

De nieuwwaardegarantie geldt wanneer u een nieuwe auto koopt en schade heeft in het eerste jaar. Dan vergoeden wij de nieuwwaarde. U kunt tegen een nieuwwaardegarantie verlengen met 2 jaar tijdens het afsluiten van de autoverzekering.

Vervangingswaarde, is de waarde van uw auto vlak voor het moment van schade. Dit wordt ook wel dagwaarde genoemd.

Lees meer over de waarde van uw auto en hoe dit berekend wordt.