Ga naar inhoud

Autoverzekering voor je Mini

Bij een auto hoort een passende autoverzekering. Heb je een Mini gekocht, zoals een Mini Countryman of een Mini One? Dan sluit je hiervoor gemakkelijk online een autoverzekering af bij Univé. Wil je meer weten over welke verzekering het beste bij jouw Mini Cooper past? Je leest het op deze pagina.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 2 minuten

Mini en autoverzekering: wat vergoedt Univé?

Aanvullende verzekeringen voor je Mini

Naast je gewone autoverzekering heb je ook de keuze uit verschillende aanvullende dekkingen. Aanvullende dekkingen zijn niet verplicht, maar kunnen wel handig zijn. Rijd je bijvoorbeeld vaak grote afstanden met je Mini? Dan kun je kiezen voor de aanvullende dekking Pechhulp. Met deze dekking staat onze alarmdienst dag en nacht voor je klaar bij autopech.

Meer weten over een autoverzekering voor je Mini?

De keuze voor welke autoverzekering het beste past bij je Mini is soms best lastig. Lees daarom hieronder eerst meer over een autoverzekering.

Heb je een tweede gekocht, zoals een Mini Paceman? Bij Univé heb je bij het verzekeren van je tweede auto recht op een tweede-autokortingsregeling. Je hebt met deze regeling recht op dezelfde no-claimkorting als voor je eerste auto.

Bij het afsluiten van een autoverzekering bij Univé, ontvang je een aantal dagen later een papieren groene kaart. Dit is je internationale verzekeringsbewijs. Het is verstandig om dit bewijs altijd in je auto te hebben liggen.

Tip: ga je binnenkort met je Mini op vakantie naar het buitenland? Controleer dan of je groene kaart in de auto ligt. In sommige landen is het namelijk verplicht om je groene kaart in je auto te hebben.

Is je nieuwe Mini voor zakelijk gebruik? Bekijk dan ook eens onze optie voor een bedrijfswagenverzekering. Hiermee profiteer je van een scherpe premie en heb je vrije keuze in je schadehersteller na schade.

Is je keuze gevallen op een elektrische Mini, zoals de Mini Electric? Kies dan voor onze elektrische autoverzekering. Ook hier heb je de keuze uit onze verschillende autoverzekeringen en aanvullende dekkingen.

Na het afsluiten van je autoverzekering heb je recht op een no-claimkorting. De hoogte hiervan wordt bepaald door je schadevrije jaren. Dit is het aantal jaar dat je bij je verzekeraar verzekerd bent geweest zonder schade te rijden. Wil je hier meer over weten? Lees dan meer over jouw autoverzekering en schadevrije jaren.

Welke Mini autoverzekering moet ik kiezen?

Een autoverzekering moet bij je Mini passen, maar ook bij je eigen voorkeuren en wensen. Je hebt voor je autoverzekering keuze uit drie soorten: WA, WA+ en All Risk. Vind je het belangrijk dat de schade, bijvoorbeeld na een aanrijding, aan je eigen auto ook wordt vergoed? Kies dan voor een All Risk autoverzekering. Is je auto ouder dan negen jaar? Dan wordt een WA autoverzekering geadviseerd.

Kies voor je Mini een autoverzekering van Univé

Veelgestelde vragen over de Univé autoverzekering

Documenten en voorwaarden bij je Mini autoverzekering

Bij je autoverzekering horen belangrijke documenten met daarbij verschillende voorwaarden. Een verzekeringskaart verschilt bijvoorbeeld per verzekering. Lees daarom eerst onze documenten bij je autoverzekering.

Service & contact

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Juliette Hahn, contentspecialist verzekeringen.