Ga naar inhoud

De nieuwwaarderegeling bij uw autoverzekering

Heeft u een volledig nieuwe auto gekocht? Dan heeft u bij de All Risk of WA+ autoverzekering het eerste jaar een gratis nieuwwaarderegeling. En die regeling kunt u verlengen tot 3 jaar. Wat dit voor u betekent leest u hieronder.

Nieuwwaarderegeling bij total loss of diefstal

Met de regeling krijgt u bij total loss of autodiefstal de prijs van de auto in de showroom vergoed. Bij All Risk en WA+ (Beperkt Casco) is dit voor het eerste jaar standaard inbegrepen.

U heeft bij het afsluiten van de autoverzekering de keuze om deze periode te verlengen tot 3 jaar. In ruil daarvoor betaalt u een iets hogere premie per jaar.

Na 3 jaar vervalt de nieuwwaarde regeling en ontvangt u bij total loss of diefstal de vervangingswaarde van de auto.

Wat is het verschil met de aanschafwaarderegeling?

Het verschil tussen de 2 regelingen is of de auto nieuw is of tweedehands gekocht is. De aanschafwaarderegeling geldt alleen voor jonge occasions. Bij total loss of autodiefstal binnen de maximale geldigheid ontvangt u dan het aanschafbedrag terug.

Wat is de vervangingswaarde?

De vervangingswaarde is de waarde van de auto vlak voor het moment van de schade. Dit wordt ook wel de dagwaarde genoemd.

Lees meer over de waarde van de auto en hoe dit berekend wordt.

Benieuwd welke autoverzekering bij u past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck