Ga naar inhoud

Autoverzekering overzetten

Heb je een nieuwe auto gekocht? Dan moet je deze goed verzekeren. Heb je al een autoverzekering bij Univé en vervangt de nieuwe auto jouw oude auto? Zet dan je bestaande autoverzekering over op je nieuwe auto via Mijn Univé. Hier lees je hoe dat werkt. 

Zelf autoverzekering overzetten

Heb je al een auto verzekerd bij Univé en ruil je die auto in voor een nieuwe auto? Je kunt in Mijn Univé makkelijk jouw autoverzekering wijzigen door je nieuwe kenteken aan ons door te geven.

Autoverzekering overzetten
Binnen 8 minuten geregeld

Schadevrije jaren meenemen

Wat gebeurt er met mijn schadevrije jaren als ik mijn autoverzekering overzet op een nieuwe auto? Goed nieuws: je neemt jouw schadevrije jaren gewoon mee.

Benieuwd welke autoverzekering bij je past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende autoverzekeringen te vergelijken. Om je te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijg je een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij jouw auto past.

Doe de autocheck

Goed om te weten:

Weet jij het kenteken en de meldcode (de laatste vier cijfers van het identificatie- of chassisnummer) van de andere auto al? Dan kun je die auto al verzekeren en hoef je niet te wachten totdat je de nieuwe auto ophaalt.

De kans is vrij klein dat je precies dezelfde auto nog een keer koopt. Komt de nieuwe auto met een hoger prijskaartje of een nieuwer bouwjaar? Dan wordt jouw maandpremie waarschijnlijk hoger.

De dekking van jouw oude autoverzekering past misschien niet meer bij je nieuwe auto. Denk dus goed na over welke dekking je voor de nieuwe auto wilt. Twijfel je tussen WA, WA+ Beperkt casco of een All Risk-verzekering? Lees dan hier meer.

Autoverzekering overzetten

Wil je ook met jouw autoverzekering overstappen naar Univé? Je regelt het bij ons gemakkelijk zelf online.

Bereken jouw premie