Ga naar inhoud

Autoverzekering overzetten

Heeft u een nieuwe auto gekocht? Dan is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Sterker nog, dit is wettelijk verplicht. U kunt hiervoor natuurlijk een nieuwe verzekering afsluiten. Maar in sommige gevallen kunt u ook uw bestaande autoverzekering overzetten. Of dit verstandig is en hoe dit in zijn werk gaat, leggen we hier graag aan u uit.

Zelf autoverzekering overzetten

Heeft u al een auto verzekerd bij Univé en ruilt u die auto in? Dan kunt u heel eenvoudig online uw autoverzekering omzetten. Kies tijdens het afsluiten bij ‘Uw situatie’ voor ‘vervangende auto’. De verzekering van uw auto loopt dan gewoon door, maar wel voor het nieuwe kenteken.

Verzeker uw nieuwe auto

En selecteer ‘vervangende auto’

In Mijn Univé kunt u de verzekering ook gemakkelijk zelf wijzigen. Kies dan voor 'Verzekering wijzigen', selecteer de betreffende autoverzekering en vervolgens voor 'Wijzig uw voertuig' of 'Wijzig uw voertuig en dekking'.

Uw autoverzekering zelf omzetten

Schadevrije jaren meenemen

Bij een autoverzekering overzetten is het belangrijk om te weten wat er met uw schadevrije jaren gebeurt. Goed nieuws: u neemt die schadevrije jaren gewoon mee.

Wat nog meer van belang is

Weet u het kenteken en de meldcode (de laatste vier cijfers van het identificatie- of chassisnummer) van de andere auto al? Dan kunt u die auto al verzekeren en hoeft u niet te wachten totdat u de auto daadwerkelijk ophaalt.

De kans is vrij klein dat u precies dezelfde auto koopt als die u al had. Dat heeft dus invloed op de uiteindelijk te betalen premie. Heeft de nieuwe auto een hogere aanschafwaarde of een nieuwer bouwjaar? Dan wordt uw maandpremie waarschijnlijk hoger.

Ook de dekking van uw autoverzekering is misschien niet meer passend voor uw nieuwe auto. Denk dus ook goed na over welke dekking u voor de nieuwe auto wilt. Twijfelt u tussen WA, WA+ Beperkt casco of een All Risk-verzekering? Lees dan meer over de inhoud van onze autoverzekering.

Autoverzekering omzetten

Wilt u ook met uw autoverzekering overstappen naar Univé bijvoorbeeld omdat u een nieuwe auto heeft aangeschaft? U regelt het bij ons heel gemakkelijk online.

Bereken uw premie

Benieuwd welke autoverzekering bij u past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck