Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor mensen in de zorg

Wie zorgt voor jouw inkomen als jij arbeidsongeschikt raakt?

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Waarom een AOV voor zorgmedewerkers?

Werken in de zorg betekent lange dagen draaien onder hoge werkdruk. Jij weet als geen ander: dit werk is voor de echte doorzetters. Soms is zorgen voor een ander, gemakkelijker dan zorgen voor jezelf. Toch moet je ook als zorgmedewerker oppassen dat je niet over je eigen grenzen heen gaat. En goed naar je lichaam blijven luisteren. 

Want als je door de gevolgen van extreme werkstress, ziekte of een ongeval niet meer kunt werken, dan kan dat grote gevolgen hebben voor je inkomen. Helemaal als je langdurig uit de running bent. En het ziekteverzuim bij zorginstanties? Die is niet toevallig behoorlijk hoog. 

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Is een AOV er ook voor mensen in de zorg?

Ja. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet alleen voor ondernemers, ook zorgmedewerkers kunnen er baat bij hebben. Iedereen kan immers uitvallen. En terwijl je vaste lasten gewoon doorbetaald moeten worden, valt jouw inkomen opeens (gedeeltelijk) weg. Iets wat je natuurlijk graag wilt voorkomen.  

Vraag je dus af: wat gebeurt er wanneer jij uitgeschakeld raakt? Als je zelf ziek wordt, of fysiek of mentaal overbelast raakt door de werkdruk, de lange dagen en het intense karakter van werken in de zorg? Lukt het om financiële problemen op afstand te houden terwijl je herstellende bent? 

Ontdek jouw risico's en of een AOV ook voor jou een goed idee is: 

Doe de AOV check

Zorg goed voor jezelf, wees voorbereid met een AOV

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is er ook voor zorgspecialisten. Zoals jij er elke dag voor je patiënten bent, staan wij klaar voor jou. Met impactvolle preventiediensten vanaf dag één, en een uitkering en persoonlijke begeleiding bij je re-integratie als het misgaat.   

Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur verkennen? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Het kan bij Univé: 

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Stel zelf je AOV samen

Met de verzekering van Univé geef je zelf je eigen toekomst vorm. Ieders situatie is uniek, en daarom is onze AOV maatwerk. Logisch.  

En omdat je zelf de gewenste dekking bepaalt en de premie grotendeels mag aftrekken van je inkomstenbelasting, hoeft dit ook geen aanslag te zijn op je portemonnee. 

Lees meer over arbeidsongeschiktheid, de verzekering en welke keuzemogelijkheden er zijn: 

Alles wat je wilt weten over de AOV

Laat ons voor je zorgen terwijl je herstellende bent

Onze AOV is meer dan alleen een uitkering. Op ons kun je bouwen:

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Laat het zorgen dus aan ons over, dan kun jij doen waar jij als zorgmedewerker het beste in bent: zorgen voor je patiënten.

Zij gingen je voor

Wij begeleiden niet alleen zorgspecialisten die te maken krijgen met arbeidsongeschiktheid. Van ondernemers tot kappers en mensen in de bouw en techniek: lees de verhalen van de mensen die baat hebben gehad bij hun AOV van Univé.

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.