Ga naar inhoud

Zelf online een arbeids­ongeschiktheids­verzekering afsluiten

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al volop georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen?  

Snel en zonder advieskosten zelf je AOV afsluiten 

Je kunt ervoor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Dat is eenvoudig te doen met hulp van onze virtuele assistent. Ook betaal je dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur: je mag dan rekenen op lage afsluitkosten à € 149,-. En kom je er toch niet uit? Dan kun je alsnog uitwijken naar een persoonlijk advies. 

Vraag je AOV aan

Na het afronden van je aanvraag ontvang je binnen 2 werkdagen bericht. We zullen je dan vragen om een gezondheidsverklaring in te vullen, die vervolgens technisch en medisch wordt beoordeeld. Als deze positief zijn afgerond, kan de AOV worden afgesloten. 

Zeker zijn van je zaak 

Zonder tussenpersoon een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten kan alleen wanneer je voldoende kennis van de AOV hebt om deze zelfstandig aan te vragen. In het aanvraagproces zijn wij verplicht je kennis over de AOV te testen aan de hand van een kennis- en ervaringstoets. En dat is maar goed ook. 

Het is mogelijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering zelf aan te vragen, zonder tussenpersoon. Dat is alleen aan te raden als je al ervaring hebt met AOV's. Of je goed hebt ingelezen, en al een duidelijk beeld hebt van de voorwaarden en dekking. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. 

Een AOV-verzekering is maatwerk, en moet naadloos op jouw situatie en wensen zijn afgestemd. Zorg dat je zeker bent over vragen als: welk inkomen wil je verzekeren? Hoe hoog is de AOV-uitkering die je krijgt als je arbeidsongeschikt raakt? Hoe lang kun je zonder aanvullend inkomen voordat de uitkering moet ingaan? En tot welke leeftijd zou je een uitkering willen ontvangen?  

Bij enige twijfel is het aan te raden je te laten adviseren over welke arbeidsongeschiktheidsverzekering het beste bij jou past.  

Een gratis inzichtgesprek 

Start bijvoorbeeld met een kosteloos en vrijblijvend inzichtgesprek met een inkomensspecialist. Tijdens dit (video)belgesprek, krijg je in een half uur tijd meer informatie en inzicht in de financiële gevolgen bij arbeidsongeschiktheid. 

Ik wil een inzichtgesprek

Of laat je goed adviseren en volledig ontzorgen bij onze adviseur. 

Liever een AOV afsluiten bij de adviseur? 

Kies je ervoor om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, dan maak je een afspraak bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.  

De inkomensspecialist brengt dan jouw situatie in kaart en voorziet je van persoonlijk advies. Zijn jullie eruit? Dan dient de adviseur de aanvraag voor je in en word je verder totaal ontzorgd. 

Maak een afspraak