Ga naar inhoud

29 augustus 2023Ondernemen

Max geeft vorm aan zijn toekomst met een AOV op maat

Door een ongeluk kon Max zijn beroep als installateur niet meer uitoefenen. Via zijn AOV kreeg hij een uitkering en kon hij rustig revalideren. Bovendien hielp Univé hem bij zijn re-integratie. Nu is hij zeer gelukkig als docent installatietechniek.

Als ondernemer mag je niks gebeuren, want je gezondheid is je broodwinning. Wat doe je als je toch iets overkomt? Dit overkwam Max van Diepen. Hij raakte arbeidsongeschikt door een auto-ongeluk. Door een zenuwbeschadiging aan zijn schouder lukte het zelfs na revalidatie niet meer om aan de slag te gaan voor zijn installatiebedrijf.

Hij heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten waardoor hij een uitkering krijgt. Daarnaast ontvangt hij begeleiding bij zijn herstel en hulp om zijn toekomst anders vorm te geven.  

Steun van de arbeidsdeskundige  

Via de AOV op maat heeft Max contact met de arbeidsdeskundige die hem helpt in dit proces. Hij bespreekt zijn zorgen voor zijn onderneming en geeft aan dat het niets voor hem is om de hele dag thuis te zitten. Ze bespreken samen wat de mogelijkheden zijn. Max komt hierdoor op het spoor om docent installatietechniek te worden. Wil je lezen Max welke stappen heeft kunnen zetten met de ondersteuning vanuit de AOV op maat? Lees het in het blog: Van installateur naar docent installatietechniek.   

Nieuwe invulling van zijn toekomst 

Max heeft zijn toekomst opnieuw vorm gegeven door een switch te maken naar docent  installatietechniek. Hij is blij met zijn nieuwe toekomst, deze past goed bij hem. Dankzij zijn AOV heeft Max gebruik kunnen maken van:   

  • Een uitkering toen hij niet kon werken. Hierdoor kon hij rustig revalideren.   

  • Vergoeding van de kosten van zijn revalidatie.  

  • Loopbaanoriëntatie voor zijn nieuwe toekomst.  

  • Begeleiding vanuit een arbeidsdeskundige.

Meer weten over de AOV op maat en hoe deze werkt voor jouw zaak? Bekijk dan de pagina over de AOV op maat of vraag een gratis inzichtgesprek aan. 

Deel dit bericht