Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor verpleegkundigen

Wie zorgt voor jouw inkomen als jij arbeidsongeschikt raakt?

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Een stabiel inkomen als verpleegkundige, ook bij arbeidsongeschiktheid?

Verpleegkundigen, zorgcoördinatoren, thuiszorgmedewerkers, medisch assistenten en andere professionals in de verpleegkunde delen een gemeenschappelijke roeping: dag in dag uit steken jullie je ziel en zaligheid in het bevorderen van de gezondheid van anderen en het verbeteren van levens. Of je nu werkt in een ziekenhuis, de thuiszorg, een verpleeghuis of een andere zorgomgeving, als toegewijde verpleegkundige ben je een cruciale schakel in de gezondheidszorg, en daarmee de samenleving als geheel. 

Je zorgt dus de hele dag door voor je patiënten, maar wat als jouw eigen gezondheid je onverwacht in de steek laat? Heb je nagedacht over waar jouw inkomen vandaan moet komen als je niet kunt werken? Door een onverwachte gebeurtenis misschien, de gevolgen van extreme werkstress, een blessure, of een gezondheidsprobleem dat je professionele leven op zijn kop zet. Hoe houd je financiële zorgen op afstand? 

Jouw financiële toekomst is onze zorg

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Univé is speciaal ontworpen om jou te dekken wanneer het leven even niet meezit. En voorziet in inkomen wanneer je zelf (tijdelijk of gedeeltelijk) niet kunt werken. Zorg voor jezelf zoals je dat doet voor de gezondheid van je patiënten. Bescherm jouw financiële toekomst als verpleegkundige met een flexibele AOV op maat: 

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering neemt het zorgen nu al van je over

Wij begrijpen dat jouw werk meer is dan een baan – verpleegkundige zijn, dat is een roeping. Daarom gaat onze ondersteuning verder dan alleen financiële zekerheid. Univé biedt ook impactvolle preventiediensten én begeleiding bij re-integratie, zodat je met vertrouwen en op jouw eigen tempo kunt terugkeren naar de patiëntenzorg die je zo liefhebt. Ook kun je rekenen op een soepele claimprocedure als dat nodig is. Wij zijn er om te helpen: 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Daarom een AOV voor verpleegkundigen

Onze AOV is er dus niet alleen voor ondernemers. Ook zelfstandigen in de gezondheidszorg doen er goed aan om hun inkomen te beschermen. Iedereen kan immers onverwacht uitvallen, weet jij als geen ander.

Beeld je eens in: een ervaren verpleegkundige, iemand vol passie en toewijding, die dagelijks zorg verleent aan patiënten op een drukke spoedeisende-hulpafdeling van een ziekenhuis. Door het intense karakter van het werk en de vele uren die ze staand doorbrengt, ontwikkelt de verpleegkundige geleidelijk aan ernstige rugklachten.  

Ondanks initiële pogingen om door te werken tijdens een traject van medische behandelingen en fysiotherapie, bereikt de pijn een punt waarop het haar vermogen om te functioneren ernstig belemmert. De verpleegkundige blijkt niet langer in staat om haar veeleisende werkzaamheden full-time uit te voeren. De verpleegkundige wordt geconfronteerd met de harde realiteit van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid en de financiële onzekerheid die daarbij komt kijken.  

Gelukkig had ze eerder besloten een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. De AOV komt op het cruciale moment tot zijn recht door een maandelijkse uitkering te bieden die haar verloren inkomsten voor een goed deel compenseert. Deze financiële steun biedt haar niet alleen de nodige ademruimte tijdens haar revalidatie, maar zorgt er ook voor dat ze haar medische behandelingen én vaste lasten kan blijven betalen. Deze gemoedsrust stelt haar in staat om zich te richten op herstel met de zekerheid dat haar financiële basis stabiel blijft. 

Zonder de financiële steun van de AOV zou de verpleegkundig specialist mogelijk gedwongen zijn om te werken terwijl ze nog herstellende is, met potentieel ernstige gevolgen voor haar gezondheid en welzijn. De AOV maakt het verschil door haar te ondersteunen tijdens haar herstelproces en haar te helpen terugkeren naar haar passie voor de zorg – op het moment dat ze er klaar voor is. 

Of de AOV ook voor jou zijn waarde kan bewijzen? 

Doe de AOV check

De AOV afsluiten

Wacht niet tot het te laat is. Zet vandaag nog een eerste stap om jouw inkomen te beschermen, en investeer in je eigen welzijn met de Univé AOV.  

Als verpleegkundige verdien je een partner die net zo toegewijd is als jijzelf. Bel ons gerust voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe we samen jouw carrière kunnen beschermen. 

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Een AOV voor mensen in de verpleegkunde hoeft minder te kosten dan je denkt

Bij Univé stel je zelf je AOV op maat samen. Deze keuzemogelijkheden maken dat je de dekking krijgt die je zoekt, en je nooit te veel premie betaalt. Al je vragen over de AOV en de keuzemogelijkheden beantwoord: 

De mogelijkheden

Andere zelfstandigen met een AOV van Univé aan het woord

Dat we dagelijks zorgen voor onze medemensen, hebben jij en wij gemeen. En niet alleen mensen in de verpleging staan we met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering bij. Ook mensen in de bouw, ondernemers met hun eigen (web)winkel, zelfstandige schilders en kappers met hun eigen salon hebben we mogen ondersteunen met onze preventiediensten en uitkering. Dit is hoe we voor hen allemaal het verschil konden maken: 

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.