Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor mensen in de transport

Wie zorgt voor jouw inkomen als jij uitvalt?

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Financiële zekerheid voor mensen in de transport

Vrachtwagenchauffeurs, koeriers, planners, kraanmachinisten, verhuizers en logistiek medewerkers hebben tenminste één ding gemeen: jullie zijn een essentiële schakel in de transportketen. Je werk als transporteur is cruciaal voor de soepele werking van onze samenleving. Als transportprofessional ben je elke dag onderweg of anderszins hard aan het werk om ervoor te zorgen dat goederen veilig aankomen waar ze moeten zijn. Jouw werkende leven draait om beweging, om het brengen van waardevolle ladingen, op tijd naar hun bestemming. Je passie ligt in het besturen van vrachtwagens en zorgen dat alles op rolletjes loopt.  

Maar wat als een ongeluk of ziekte je plotseling buiten spel zet? Stel je eens voor dat je door een ongeval op de weg niet meer in staat bent om achter het stuur te zitten. Hoe wordt je inkomen dan beïnvloed? Arbeidsongeschiktheid kan je inkomen ernstig in gevaar brengen en je toekomst onzeker maken. Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) hoef je je daar geen zorgen over te maken. Onze AOV is speciaal ontworpen voor mensen zoals jij. Het biedt financiële bescherming als je door omstandigheden buiten je controle arbeidsongeschikt wordt.

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Daarom een AOV voor mensen in de transportsector

Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om zorgvuldig te zijn op de weg, om ervoor te zorgen dat goederen veilig en op tijd worden afgeleverd en zowel jij als medeweggebruikers ongehinderd de plaats van bestemming bereiken.

Stel je voor dat jij als vrachtwagenchauffeur al meer dan tien jaar ervaring hebt in het transporteren van goederen door het hele land. Je werkt voor een groot logistiek bedrijf dat goederen levert aan verschillende steden. 

Op een dag, terwijl je onderweg bent naar een andere stad met een lading goederen, raak je betrokken bij een ernstig verkeersongeval op de snelweg. Een andere chauffeur negeert een stopbord en rijdt frontaal in op jouw vrachtwagen. De klap is enorm en resulteert voor jullie beiden in ernstige verwondingen. 

Je bent gelukkig buiten levensgevaar, maar wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht en ondergaat verschillende operaties vanwege enkele botbreuken, een interne bloeding en verwondingen aan je rug en nek. Na een langdurig verblijf in het ziekenhuis en intensieve revalidatie blijkt dat je niet in staat zal zijn om terug te keren naar je werk als vrachtwagenchauffeur vanwege blijvende fysieke beperkingen en pijn. Dat is nog een klap. 

De ernstige impact van het ongeval op je gezondheid heeft jou dus arbeidsongeschikt voor de transportsector gemaakt. Zelfs met revalidatie en medische behandelingen, kun je niet meer voldoen aan de fysieke eisen van het beroep. Dit dwingt je om ander werk te zoeken dat minder fysiek belastend is en mogelijk verschillende vaardigheden vereist. 

Dit scenario, hoe naar ook om te lezen, illustreert hoe een ongeluk in de transportsector, zoals een verkeersongeval, iemand ernstig arbeidsongeschikt kan maken en kan leiden tot een gedwongen verandering in carrière en levensomstandigheden.  

Inschatting maken van jouw (financiële) risico's? En ontdekken of een AOV jou ook kan beschermen? 

Doe de AOV check

Op deze arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je rekenen

Deze verzekering tegen én bij arbeidsongeschiktheid is er dus ook voor jou als zelfstandige in de transport. We staan jou op drie manieren bij: 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Met onze AOV voor transportprofessionals krijg je niet alleen financiële zekerheid, maar ook gemoedsrust. Als je arbeidsongeschikt raakt, zorgen wij ervoor dat je een uitkering ontvangt, zodat je je kunt concentreren op je herstel, met minder zorgen te maken over de financiële consequenties. 

Laten we samen werken aan het beschermen van jouw toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat en ontdek hoe de AOV jou kan helpen om met vertrouwen de weg op te gaan, wetende dat je beschermd bent tegen onverwachte situaties. 

Een AOV voor transportprofessionals heb je al voor minder geld dan je denkt

Ga voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering met de juiste dekking die past bij jouw beroep in de transport. Hier stel je zelf een AOV op maat samen, met flexibele opties. Beïnvloed hoeveel premie je elke maand betaalt, hoe hoog de uitkering is als je arbeidsongeschikt raakt en hoe lang er wordt uitgekeerd. Je kunt tot wel 90% van je inkomen verzekeren. Bedenk ook: de kosten van arbeidsongeschikt raken, pakken waarschijnlijk hoger uit dan de premie van je AOV zal zijn. En wist je dat de premie grotendeels fiscaal aftrekbaar is? 

Lees meer over alle keuzemogelijkheden

Verzeker jezelf van inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Univé begrijpt de risico's die jouw beroep met zich meebrengt en staat je met de AOV bij om jouw inkomen te beschermen. Vol gas op weg naar financiële zekerheid: spreek gratis en vrijblijvend met een adviseur of regel het zelf.

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ervaringen van andere zelfstandigen

Wij begeleiden niet alleen transportprofessionals die zich willen beschermen tegen arbeidsongeschiktheid. Ook schilders, kappers, winkeliers en mensen in de bouw en techniek hebben bij ons een AOV afgesloten. Dit zijn de verhalen van mensen die Univé heeft mogen ondersteunen bij of tegen arbeidsongeschiktheid: 

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.