Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor timmermannen

Wie zorgt voor jouw inkomen als jij uitvalt?

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Inkomenszekerheid en risicodekking als timmerman

Jouw vakmanschap vormt de ruggengraat van talloze bouwprojecten. En draagt bij aan de kwaliteit van huizen en gebouwen waar je medemensen vele tientallen jaren in zullen wonen en werken. Als timmerman ben je dus gewend om solide fundamenten te leggen en duurzame resultaten te leveren.

Maar wat als het onverwachte gebeurt en je niet meer in staat bent om je beroep uit te oefenen? Door ziekte, of een ongeval op de werkvloer bijvoorbeeld. Hoe stevig is dan jouw financiële fundament? Univé begrijpt dat jouw ambacht onmisbaar is. Daarom hebben we de oplossing om jouw toekomst veilig te stellen: de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). 

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Daarom een AOV voor timmermannen

De AOV is er niet alleen voor ondernemers, maar kan ook een cruciale rol spelen bij het beschermen van timmerlui tegen onverwachte gebeurtenissen die hun vermogen om te werken beïnvloeden.  

Want als ervaren timmerman doe je het allemaal: bouwwerken construeren, monteren en repareren. Van dakconstructies, kozijnen, ramen, deuren, maatkasten, keukens, wanden tot vloeren. Of misschien ben je wel onderdeel van een team van scheepstimmerlieden. Het is een divers ambacht, en niet een zonder risico's. 

Je bent weliswaar bedreven in het hanteren van verschillende gereedschappen, het tillen van zware materialen en het werken op grote hoogten voor allerlei bouwprojecten. Maar ondanks jouw professionaliteit en voorzichtigheid, zijn er situaties waarin arbeidsongeschiktheid kan toeslaan. 

Stel je voor dat je betrokken raakt bij een ongeluk op de bouwplaats. Tijdens het tillen van een zware houten balk verliest een medewerker van een andere aannemer de controle over een kraan, waardoor de balk onverwachts valt. Ondanks jouw snelle reactie en pogingen om jezelf in veiligheid te brengen, raak je gewond aan je rug en schouders. 

De gevolgen van dit ongeluk zijn ernstig genoeg om jou tijdelijk arbeidsongeschikt te maken. De verwondingen vereisen medische behandeling en een onverwacht langdurig herstelproces, waarbij je mogelijk niet in staat bent om je gebruikelijke werkzaamheden als timmerman uit te voeren. Dit kan leiden tot inkomensverlies, wanneer je niet in staat bent om nieuwe projecten aan te nemen of lopende opdrachten af te ronden. 

In zo'n geval zou een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van onschatbare waarde zijn. Deze verzekering voorziet jou van financiële steun tijdens de periode van arbeidsongeschiktheid, waardoor je je kunt concentreren op je herstel met ondersteuning van onze arbeidsdeskundige specialisten. Met minder kopzorgen over inkomensverlies, of je je vaste lasten kunt blijven dragen en andere financiële problemen. Ook nuttig voor jou? 

Doe de AOV check

Op deze arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je bouwen

De Univé verzekering tegen én bij arbeidsongeschiktheid is er dus ook voor jou als timmerman. Op drie manieren staan we je bij en bieden we preventiediensten aan om te zorgen dat je niet uitvalt: 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Een AOV kan goedkoper dan je denkt

Ga voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering met de juiste dekking die past bij jouw beroep als timmerman. Bij Univé stel je zelf een AOV op maat samen, met flexibele opties. 

Beïnvloed zelf hoeveel premie je elke maand zult betalen, hoe hoog de uitkering zal zijn bij arbeidsongeschiktheid en hoe lang deze zal doorlopen. Je kunt tot wel 90% van je timmermansinkomen verzekeren. En wist je dat de premie grotendeels fiscaal aftrekbaar is? 

Bedenk tenslotte: de kosten van arbeidsongeschikt raken, pakken waarschijnlijk hoger uit dan de premie van je AOV zal zijn. 

Lees meer over de (keuze)mogelijkheden

Jouw toekomst, onze zorg: financiële bescherming voor timmerlieden

Bescherm jouw toekomst en die van je geliefden met onze AOV voor timmermannen. Verken samen met een adviseur hoe je kiest voor financiële zekerheid en onafhankelijkheid. Of start met een gratis en vrijblijvend inzichtgesprek, met een individuele risicoanalyse. Zelf online een AOV afsluiten kan ook:

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder adviseur. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Let wel op: een AOV moet naadloos aansluiten op jouw situatie en wensen. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom is het zelf online afsluiten alleen aan te raden als je al ervaring hebt met een AOV, je je goed hebt ingelezen én een goed beeld hebt van de voorwaarden en dekking.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Ervaringen van andere zelfstandigen: een installateur en schilder aan het woord

Wij begeleiden niet alleen ondernemers die te maken krijgen met arbeidsongeschiktheid. Van schilders tot kappers, winkeliers en mensen in de bouw en techniek: lees de verhalen van de mensen die zijn geholpen met hun AOV van Univé. 

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.