Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor tandartsen

Zeker van een stabiel inkomen tot AOW-leeftijd.

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Waarom een AOV voor tandartsen?

Je passie voor tandheelkunde heeft je gebracht waar je nu staat: het opbouwen van een bloeiende praktijk en het leveren van hoogwaardige zorg aan je patiënten. En dat betekent niet zelden hard werken. Als tandarts, tandheelkundig specialist, tandprotheticus, orthodontist of kaakchirurg ben je gewend om voor anderen te zorgen, maar het is even belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.  

Lange dagen onder hoge werkdruk kunnen hun tol eisen. Krijgt jouw eigen gezondheid evenveel aandacht als je steekt in het gebit van je patiënten? Extreme werkstress, maar ook ziekte of een ongeval kunnen ervoor zorgen dat je niet meer (volledig) kunt werken. Dat heeft grote gevolgen voor je inkomen, vooral als je langdurig uitgeschakeld bent. Jouw financiële zekerheid en de voortzetting van je praktijk kunnen in gevaar komen. Dus wie zorgt voor jouw inkomen als je arbeidsongeschikt raakt? 

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Is de AOV ook bedoeld voor mensen in de tandheelkunde?

Absoluut. Als zelfstandig ondernemer in de mondzorg wil je natuurlijk het maximale uit je praktijk en carrière halen. Maar soms loopt het anders dan verwacht. Iedereen kan immers uitvallen, ook tandartsen. En terwijl zowel zakelijk als privé je vaste lasten gewoon doorlopen, valt jouw inkomen opeens (gedeeltelijk) weg. 

Dus hoe ziet jouw financiële, privé en thuissituatie eruit? Onderhoud je met jouw salaris een heel gezin? Welk inkomen moet je minimaal verzekeren om rond te kunnen komen? Past een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij jou?

Ontdek of een AOV een verstandige zet is:  

Doe de AOV check

3 manieren waarop Univé uitval helpt voorkomen en beperken

Onze AOV is meer dan een maandelijkse uitkering wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Wij ondersteunen jou als tandarts juist graag al vóór het misgaat, zodat je gezond en met plezier aan het werk blijft. En in het geval van arbeidsongeschiktheid wil je natuurlijk gauw weer aan de slag in je praktijk. Dit is hoe we jou ondersteunen weer gauw (voltijd) terug te keren naar je cliënten: 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Zo kun jij concentreren op wat je het beste doet – het verlenen van hoogwaardige tandheelkundige zorg aan je patiënten.

Hoe zorg jij voor inkomen bij arbeidsongeschiktheid? 

Ondernemers bereiden zich op verschillende manieren financieel voor op arbeidsongeschiktheid.

Misschien heb je tijdens het runnen van je tandartspraktijk de afgelopen jaren een mooie buffer bijeen weten te sparen. Altijd verstandig natuurlijk.  

Maar hoe lang kun je daarvan leven als het echt moet? Zelfs als je al heel wat hebt opgebouwd, is het meestal niet mogelijk om langer dan een jaar of twee te leven van je spaargeld.  

En vermoedelijk reserveer je je spaarpotje en beleggingen niet speciaal voor arbeidsongeschiktheid, maar juist voor andere zaken. Voor investeringen bijvoorbeeld. Voor het geval dat er apparatuur in je praktijk uitvalt en moet worden vervangen. Of voor je pensioen.  

Het kan ook zijn dat je de inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid hoopt op te vangen met de overwaarde van je woning, bedrijfspand of verkoop van je praktijk.  

Maar je krijgt geen hogere hypotheek als je geen of maar heel weinig inkomsten hebt. Dan maar het huis verkopen en gaan huren? Nogal ingrijpend, zeker als je in die periode van arbeidsongeschiktheid nog volop in je herstelproces zit.   

En een bedrijfsoverdracht kan jaren duren. Waar leef je dan in de tussentijd van? En wat als de huizenmarkt op dat moment slecht is en je woning brengt minder op dan verwacht? Zelfs in een huis zit vaak niet genoeg geld om arbeidsongeschiktheid voor een lange termijn op te vangen.    

Zonder eigen woning of bedrijfspand mis je ook de waardevermeerdering en aangroei van je vermogen. En snoep je daarmee een andere bron van inkomsten voor je pensioen op.  

Met een AOV krijg je maandelijkse uitkeringen als je door ziekte niet kunt werken. Die kunnen doorlopen tot je AOW-leeftijd. Een AOV is daarmee de meest zekere vorm van inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid. 

Laat eens gedegen kijken naar jouw financiën bij arbeidsongeschiktheid en ontdek hoe we je kunnen helpen bij het veiligstellen van jouw financiële toekomst. Maak een afspraak met de adviseur. Samen kijken jullie welke dekking bij jou als tandarts past, hoe je tandartspraktijk het beste beschermd is en wat je dan aan premie kwijt zult zijn. 

Jij bepaalt hoe jouw AOV is samengesteld

Met onze AOV kun je met vertrouwen je praktijk runnen, wetende dat je inkomen is veiliggesteld. We begrijpen de unieke uitdagingen waar je als tandheelkundige professional voor staat, en daarom bieden we keuzemogelijkheden en maatwerk die specifiek op jou zijn afgestemd. 

Zo sluit je een arbeids­ongeschiktheids­verzekering af die bij je past. En dat is gemakkelijker en betaalbaarder dan je denkt. Wist je trouwens dat je de premie grotendeels mag aftrekken van je inkomstenbelasting? 

Ontdek de keuzemogelijkheden waarmee je je dekking en premie kunt aanpassen, wat een AOV voor een tandarts kost, korting en meer: 

Alles over de AOV

Bescherm je tegen inkomensverlies met een AOV

Dat is waar Univé het verschil kan maken, met de speciaal op maat gemaakte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor tandartsen. Deze AOV is ontworpen om jou gemoedsrust te bieden, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. Want zoals jij er elke dag voor je patiënten bent, staan wij graag klaar voor jou. Met zinvolle preventiediensten vanaf dag één, en een uitkering en persoonlijke begeleiding bij je re-integratie als het toch misgaat.   

Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur bespreken? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Zet vandaag nog een eerste stap: 

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Zij gingen je voor

Wij begeleiden niet alleen mensen in de mondzorg die te maken krijgen met arbeidsongeschiktheid. Van winkeliers en kappers tot schilders en installateurs: lees de verhalen van de mensen die wij succesvol hebben mogen begeleiden.

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.