Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor psychologen

Wie zorgt voor jouw inkomen als jij uitvalt?

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Een stabiel inkomen als psycholoog, ook als je niet meer kunt werken

Als psycholoog ben jij expert in het begrijpen van de menselijke geest en het bieden van de juiste hulp. Je bent degene die licht brengt in de duisternis, die luistert naar onuitgesproken woorden en helpt om levens te veranderen. Of je nu klinisch psycholoog bent met een eigen praktijk, kinderpsycholoog, psychotherapeut die in een groepspraktijk werkt, zelfstandig bedrijfspsycholoog of relatietherapeut: jij bent het doortastende luisterend oor dat altijd klaarstaat om anderen te ondersteunen. 

Maar wat als het leven een onverwachte wending neemt en jijzelf hulp nodig hebt? Als je door ziekte, een ongeluk of de gevolgen van extreme werkstress niet meer kunt doen waar je zo gepassioneerd over bent? Een plotselinge ziekte of een ongeval kan je tijdelijk, gedeeltelijk of zelfs langdurig uit de running halen.  

Univé begrijpt dat jouw praktijk meer is dan alleen werk; het is jouw roeping. Daarom hebben we een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) die speciaal is ontworpen om psychologen zoals jij te beschermen. En jou een zekerheid biedt die verder gaat dan financiën alleen.

Jouw toekomst, onze zorg: jouw psychologeninkomen en praktijk beschermd

Als zelfstandig psycholoog loop je inkomen mis als je niet meer (volledig) kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd. 

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe wij jou kunnen helpen met een stabiel inkomen, ook wanneer arbeidsongeschiktheid toeslaat.   

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering neemt het zorgen over, al voordat je uitvalt

Wij zijn er niet alleen om je financiële zekerheid te bieden en je te ondersteunen met een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. We bieden ook een professionele begeleiding op het gebied van preventie en re-integratie. Om de kans dat je uitvalt te minimaliseren. En zodat je, als het toch misgaat, met vertrouwen kunt terugkeren naar wat je het liefste doet: psychische zorg verlenen aan je patiënten. 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Daarom een AOV voor psychologen

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor alle ondernemers. Ook zelfstandig psychologen, psychiaters en (psycho)therapeuten hebben baat bij het verzekeren van hun inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Net als alle andere specialisten en beoefenaars in de therapie, psychologie en experts op het gebied van de menselijke geest en gedrag. Want het is altijd een ander – totdat het jou overkomt. 

Stel je een ervaren psycholoog voor, met een bloeiende praktijk, die elke dag bezig is met het begeleiden van haar patiënten en het doorgronden van complexe emotionele vraagstukken. Haar praktijk loopt goed en ze voelt zich vervuld door het werk dat ze doet. Ze heeft jarenlang met toewijding en passie gewerkt om anderen te helpen, maar helaas overkomt haar iets dat haar eigen professionele leven abrupt doet veranderen.

Op een dag krijgt ze te maken met ernstige gezondheidsproblemen. Ze merkt dat haar energieniveau afneemt, haar concentratievermogen vermindert en ze begint fysieke symptomen te ervaren die haar dagelijkse functioneren beïnvloeden. Ondanks haar vastberadenheid om haar werk voort te zetten, wordt het steeds moeilijker om de nodige aandacht aan haar patiënten te besteden. 

Na uitgebreid medisch onderzoek blijkt dat zij een aandoening heeft die het haar onmogelijk maakt om haar praktijk voort te zetten. De diagnose komt als een shock, niet alleen voor haarzelf maar ook voor haar cliënten die al jarenlang vertrouwen op haar expertise en begeleiding. De medische professionals adviseren haar dringend om een stap terug te doen, rust te nemen en zich te richten op haar herstel. 

In deze moeilijke periode wordt zij als nooit tevoren geconfronteerd met het belang van financiële zekerheid. Met de last van medische kosten, lopende zakelijke verplichtingen zoals de huur van de praktijkruimte en lopende contracten, maar ook de noodzaak om voor haar eigen welzijn te zorgen, kan ze gelukkig terugvallen op haar arbeidsongeschiktheidsverzekering. Die daarbij van onschatbare waarde blijkt te zijn.  

De verzekering voorziet namelijk niet alleen in een vervangend inkomen tijdens haar afwezigheid, maar biedt ook een buffer om de financiële druk te verlichten terwijl ze met hulp van haar artsen en arbeidsdeskundigen werkt aan haar herstel. De AOV biedt namelijk ook toegang tot professionele begeleiding en ondersteuning om de psycholoog te helpen bij haar herstelproces, zowel fysiek als mentaal. Dit zorgt ervoor dat ze alle tijd en energie kan steken in haar genezing en terugkeer naar de praktijk, zonder zich te hoeven bekommeren om de financiële gevolgen van haar arbeidsongeschiktheid. 

Dankzij de AOV kan de psycholoog zich op een geleidelijke en zorgvuldige manier weer inzetten voor haar werk, wetende dat ze financieel stabiel staat. De verzekering heeft geholpen bij het overbruggen van het inkomensverlies, en als een waardevol vangnet gefungeerd, waardoor de psycholoog haar passie en roeping kon blijven volgen, zelfs in tijden van tegenspoed. 

Dit scenario benadrukt het belang van een AOV voor psychologen, omdat het onvoorspelbare leven soms onverwachte uitdagingen met zich meebrengt. Het hebben van een AOV kan een geruststellende en praktische stap zijn om financiële stabiliteit te waarborgen tijdens moeilijke tijden. Ontdek of een AOV ook voor jou het verschil kan maken: 

Doe de AOV check

De AOV afsluiten

Je kunt onze arbeidsongeschiktheidsverzekering nu zelf online aanvragen. Of kies voor afsluiten via een adviseur. Liever eerst kosteloos en vrijblijvend een inzichtgesprek voeren? Het kan bij Univé: 

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Een AOV voor mensen in de psychologie hoeft minder te kosten dan je denkt

Met onze AOV hoef je je geen zorgen te maken over wat de toekomst brengt. Focus op wat je het beste doet – levens veranderen – terwijl wij zorgen voor de financiële rust die je verdient.  

Ongeacht jouw specialisatie, ongeacht of je nu een beginnende psycholoog bent die net een eigen praktijk start, of een ervaren professional en je diensten aan verschillende organisaties aanbiedt, onze AOV kan worden aangepast aan jouw situatie. Zo kun je rekenen op een arbeidsongeschiktheidsverzekering met de juiste dekking die past bij jouw beroep als psycholoog. En betaal je nooit teveel premie

Lees meer over de AOV keuzemogelijkheden

Andere zelfstandigen met een AOV van Univé aan het woord 

Niet alleen psychologen staan we bij. Ook andere zorgmedewerkers, winkeliers, schilders, kappers en installateurs hebben we mogen ondersteunen met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering en preventiediensten. Ontdek hoe we ondanks hun uiteenlopende beroepen voor hen allemaal het verschil konden maken: 

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.