Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor personal trainers

Wie zorgt voor jouw inkomen als jij arbeidsongeschikt raakt?

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Een stabiel inkomen als PT, ook bij arbeidsongeschiktheid

Personal trainers, trainercoaches, sportinstructeurs, fitnesstrainers, yoga- en pilatesdocenten, crossfietsinstructeurs, leefstijlcoaches en spinning- of bootcamptrainers hebben tenminste één ding gemeen. Of je je cliënten nou traint in een sportschool, buiten in een park of bos, je eigen studio of bij hen thuis: dag in dag uit help je mensen hun lichaam gezonder maken. Als toegewijde personal trainer ben je daarmee de drijvende kracht achter de gezondheid en fitheid van je cliënten. En weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Daar heb je immers je hele bedrijf op gebouwd! 

Maar heb je ooit nagedacht over jouw eigen gezondheid... in relatie tot je inkomen als personal trainer? Je zorgt goed voor jezelf en je lichaam, maar heb je ook gezorgd voor een goede verzekering als je gezondheid je onverwacht in de steek laat? Hoe zou je jouw eigen inkomen beschermen als je niet kunt werken door een blessure, ziekte of ongeval? Hoelang kun jij je vaste lasten blijven betalen als je niet meer kunt werken? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan een uitkomst zijn. Een AOV voorziet je van inkomen als je dat zelf (tijdelijk of gedeeltelijk) niet kunt. 

Jouw toekomst, onze zorg: jouw perspectieven in de personal training beschermd

Onze AOV is er ook voor jou als personal trainer. Vanaf dag één helpen we met onze preventiediensten voorkomen dat je arbeidsongeschikt raakt. En val je toch uit? Dan krijg je een maandelijkse uitkering én helpen we je om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen. Dat biedt zekerheid, zo lang jij wilt: 

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering neemt het zorgen over: nu en straks

Zoals jij altijd klaarstaat voor je cliënten, staan wij klaar voor jou. Dat doen we zo: 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Laat het zorgen dus aan ons over, dan kun jij doen waar jij als persoonlijke fitnessinstructeur het beste in bent: jezelf en je cliënten trainen en fit houden. 

Daarom een AOV voor jou als personal trainer

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor zelfstandigen met uiteenlopende beroepen. Onze AOV kan ook personal trainers beschermen tegen onverwachte gebeurtenissen die hun vermogen om te werken beïnvloeden. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een groter hoekje wellicht, wanneer je elke dag intens fysiek bezig bent en de hele dag op je benen staat. 

Stel je een personal trainer voor die al jarenlang actief is in de fitnessindustrie. Hij heeft een bloeiende praktijk opgebouwd en werkt intensief met verschillende cliënten, van beginners tot ervaren atleten. Hij traint hen met veel passie en toewijding en staat bekend om zijn uitstekende vaardigheden, betrokkenheid en inzet voor de gezondheid van zijn klanten. 

Op een dag tijdens een intensieve trainingssessie met een klant voelt hij plotseling een scherpe pijn in zijn onderrug. Hij probeert door te gaan, maar de pijn wordt steeds erger. Ondanks rust en behandelingen wordt de pijn in zijn rug chronisch. De personal trainer raadpleegt verschillende artsen en specialisten, en de diagnose blijkt verontrustend: een hernia in zijn onderrug die operatief moet worden behandeld. De herstelperiode na de operatie duurt maanden en vereist veel fysiotherapie en rust. 

Ondanks zijn passie voor zijn werk en de wens om zijn klanten te blijven helpen, moet hij een lange periode van herstel doormaken. Gedurende deze tijd is de personal trainer niet in staat om zijn gebruikelijke werkzaamheden uit te voeren. De arbeidsongeschiktheid beïnvloedt niet alleen zijn fysieke welzijn, maar ook zijn financiële stabiliteit, omdat hij niet in staat is om te werken en inkomen te genereren tijdens zijn herstelproces. 

Hij kan namelijk geen trainingssessies meer geven, geen cliënten begeleiden en zijn fysieke capaciteiten zijn beperkt tijdens de herstelperiode. Zijn inkomen neemt af omdat hij geen opdrachten kan aannemen, terwijl hij ook medische kosten heeft voor de operatie, therapie en levensonderhoud. Hij wordt arbeidsongeschikt verklaard, omdat hij niet in staat is om zijn normale taken als personal trainer uit te voeren vanwege de ernst van zijn blessure. 

Dit is een naar, maar niet onrealistisch voorbeeld van hoe een personal trainer arbeidsongeschikt kan raken door een blessure of een medische aandoening die het hen fysiek onmogelijk maakt om hun gebruikelijke werkzaamheden uit te voeren. 

Het is daarom ook voor jou verstandig om eens een inschatting te maken van de risico's die jij loopt met je sportonderneming, en uit te zoeken hoe lang jij financieel vooruit kunt als je inkomen opdroogt als je (gedeeltelijk) niet meer kunt werken vanwege (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Verken of een AOV ook voor jou nuttig kan zijn en bereken in één minuut een voorbeeldpremie: 

Doe de AOV check

Een AOV voor mensen in de personal training heb je al voor minder dan je denkt

Onze flexibele AOV-keuzemogelijkheden zullen altijd aansluiten op jouw budget en persoonlijke behoeften. Zo kies je zelf een passende dekking die jou en je sportbedrijf bescherming biedt – zonder je financiën te zeer te belasten.  

Beslis bijvoorbeeld over het deel van je inkomen dat je wilt verzekeren (dit kan bij Univé tot wel 90%), de eigenrisicotermijn, uitkeringsdrempel bij arbeidsongeschiktheid, het tarief, indexering van het verzekerde inkomen en/of alleen van de uitkering, de uitkeringsduur en tot wanneer de verzekering moet doorlopen. Meer weten? 

Lees alles over de AOV en keuzemogelijkheden

Zelf je AOV afsluiten of kies voor volledige ontzorging

Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met de adviseur bespreken? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Zet vandaag nog een eerste stap: 

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder adviseur. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Andere zelfstandigen met een AOV van Univé aan het woord 

Het beschermen en verzekeren van sporters, trainers en sportscholen doen we graag, maar niet alleen zelfstandigen in de personal training en andere sportondernemers staan we bij. Ook mensen in de retail, schilders, kappers en installateurs hebben we kunnen helpen met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering en preventiediensten. Ontdek hoe we ondanks hun uiteenlopende beroepen voor hen allemaal het verschil konden maken: 

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.