Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor medisch specialisten

Zorg voor een stabiel inkomen tot AOW-leeftijd, ook bij arbeidsongeschiktheid.

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Waarom een AOV voor medisch specialisten?

Of je nou zelfstandig gynaecoloog, cardioloog, kinderarts, geriater, psychiater, chirurg of SEH-arts bent, of werkt als microbioloog, patholoog of klinisch geneticus – één ding hebben jullie allen gemeen: het is snoeihard werken, en paradoxaal genoeg is er op het medisch terrein soms weinig ruimte om stil te staan bij jouw eigen gezondheid. 

Maar als je door de gevolgen van extreme werkstress, ziekte of een ongeval zelf opeens in de schoenen van je patiënten terechtkomt en (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt of niet meer (volledig) kunt werken, hoe vang je dat inkomensverlies op? Vanuit jouw vak weet je als geen ander: het kan iedereen overkomen. En dat zet je leven, maar ook je financiën mogelijk flink op z'n kop. 

Ben je zelfstandig gespecialiseerd arts en val je uit, dan kun je niet rekenen op sociale verzekeringen. Wel kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten om je inkomen te verzekeren. 

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Is een arbeids­ongeschikt­heids­verzekering er ook voor (para)medisch specialisten?

Ja, een AOV is niet alleen bedoeld voor ondernemers, ook zelfstandige artsen kunnen er baat bij hebben. Iedereen kan immers uitvallen. En terwijl je vaste lasten gewoon doorbetaald moeten worden, valt jouw inkomen opeens (gedeeltelijk) weg. Dat wil je voorkomen.  

Vraag je dus af: wat gebeurt er wanneer jij als medisch specialist uitgeschakeld raakt? Als je zelf ziek wordt, of fysiek of mentaal overbelast raakt door de werkdruk, de lange dagen en het intense karakter van werken in de zorg? Lukt het om de rekeningen te blijven betalen terwijl je herstellende bent? 

Verken of een AOV ook voor jou zinvol is: 

Doe de AOV check

Laat ons voor je zorgen terwijl je herstellende bent

Onze AOV is meer dan alleen een uitkering voor gespecialiseerde artsen. Dit is hoe we jou ondersteunen weer gauw (full-time) terug te keren naar je patiënten: 

Jij wil gezond kunnen werken. Daarom bieden wij drie diensten aan die je helpen bij het voorkomen en beperken van jouw arbeidsongeschiktheid.

Meer weten over deze diensten?

Ontdek al onze preventiediensten

Met de uitkering via onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid, en zo kun jij je focussen op je herstel.

Als je arbeidsongeschikt raakt, dan laten we je niet vallen. Ons team van specialisten staat achter jou en helpt je op een verantwoorde manier te re-integreren. Bovendien kun je experts om advies vragen over jouw bedrijfsvoering en gezondheid.

Op deze manier kun je - ook bij ziekte en na een ongeval - de toekomst van je carrière vorm blijven geven. Dát is onze arbeidsongeschiktheids­verzekering op maat.

Jij bepaalt: van dekking tot premie

Met de verzekering van Univé geef je zelf je eigen toekomst vorm. Ieders situatie is uniek, en daarom is onze AOV maatwerk. Dat spreekt voor zich.  

Je verzekerd inkomen bijstellen, je dekking uitbreiden of je eigenrisicotermijn aanpassen? Dat kan ook. En word je zwanger? Dan is je inkomen gedurende het zwangerschapsverlof verzekerd. 

Alles over arbeidsongeschiktheid en de keuzemogelijkheden

Zorg goed voor jezelf, dek je in met een AOV

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering is er ook voor zelfstandige medisch specialisten. Zoals jij er elke dag voor je patiënten bent, zijn wij er graag voor jou. Met zinvolle preventiediensten, een uitkering en persoonlijke begeleiding bij je re-integratie als het onverhoopt toch misgaat.   

Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur verkennen? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Het kan bij Univé:

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

Deze mensen gingen je voor

Wij begeleiden niet alleen medisch specialisten die te maken krijgen met arbeidsongeschiktheid. Van tandartsen tot mensen in de verpleging, maar ook mensen buiten de zorg: lees de verhalen van de zelfstandigen die baat hebben gehad bij hun AOV van Univé.

Meer over arbeids­ongeschikt­heid

Veelgestelde vragen

Lees hier de meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering.